Rīgā durvis vērusi radošo un intelektuālo nodarbību studija bērniem un jauniešiem

Ar februāri pašā Rīgas centrā – ģimeņu organizācijas un portāla www.mammamuntetiem.lv telpās Brīvības ielā 40 durvis vērusi jauna studija – „Telpa Bērnam”. Mācīsimies darboties ar krāsām, priekšmetiem, mūziku un savu ķermeni, iepazīsim sev raksturīgos radošās izpausmes veidus, izkopsim un pilnveidosim tos.

Nodarbībās bērni mācīsies bez dažādām baiļu barjerām uztvert apkārtni. Foto: telpabernam.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nodarbībās bērni mācīsies bez dažādām baiļu barjerām uztvert apkārtni. Foto: telpabernam.lv

Ar februāri pašā Rīgas centrā – ģimeņu organizācijas un portāla www.mammamuntetiem.lv telpās Brīvības ielā 40 durvis vērusi jauna studija – „Telpa Bērnam”. Šeit bērniem un jauniešiem ir iespēja piedalīties radošās un intelektuālās attīstības nodarbībās. Ar dažādu rotaļu, lietišķo spēļu un radošu uzdevumu palīdzību studijas dalībnieki mācās izprast, izpaust un apzināties sevi, savas spējas, mērķus un talantus, jūtas un emocijas, kā arī pilnveidot saskarsmes un sadarbības iemaņas. Nodarbības paredzētas bērniem un jauniešiem no 7 līdz 18 gadu vecumam un notiek reizi nedēļā divu mēnešu garumā.


Studijā bērniem un jauniešiem ir iespēja gan dejot, gan zīmēt, gan rakstīt savus stāstus un izspēlēt jau piedzīvotas vai iedomātas situācijas. Darbojoties ar krāsām, priekšmetiem, mūziku un savu ķermeni, viņi iepazīst sev raksturīgos radošās izpausmes veidus, mācās tos izkopt un pilnveidot. Ar dažādu radošu un intelektuālu metožu palīdzību  tiek trenēta spēja dziļāk iepazīt, saprast, pieņemt un mīlēt pašiem sevi, kā arī sadarboties ar ārpasauli. Šajās nodarbībās tiek spēcināta bērna spēja raudzīties uz katru situāciju, ko viņš piedzīvo, kā attīstošu, mērķtiecīgu un vajadzīgu, vienlaikus palīdzot gūt aizvien plašāku apjausmu, ka katras situācijas centrā ir viņš pats.

Ar dažādu radošu un intelektuālu metožu palīdzību  tiek trenēta spēja dziļāk iepazīt, saprast, pieņemt un mīlēt pašiem sevi, kā arī sadarboties ar ārpasauli.


Nodarbību procesā tiek radīta vide, kurā ir iespējams radoši izpaust savas domas, jūtas un ķermeniskās sajūtas, apzinoties to mijiedarbību un vēstījumu, uzmanība tiek virzīta uz esību, kas ir šeit un tagad. Apzināti piedzīvojot tagadni, kļūst iespējama pagātnes transformācija – pieredze tiek izmantota, lai no tās mācītos ko vērtīgu un atbrīvotos no liekā. Šāda pieredze, apzināti un regulāri trenēta, būtiski uzlabo spēju apgūt jauno, mācīties un radoši izpausties, respektīvi – izmantot tagadnes mirkli tik pilvērtīgi, cik iespējams.
Nodarbībās tiek trenēta pašpaļāvība, uzdrīkstēšanās, empātija un radoša, neatkarīga domāšana, pārvarēta nedrošība un notiek veselīga individualitātes stiprināšana.

Reklāma
Reklāma


Ļauties pilnībā izpaust labāko sevī un bez dažādām baiļu barjerām uztvert apkārtni, sajust savu patību jeb iekšējo centru ir šo nodarbību pamatmērķis.


Plašāka informācija un nodarbību apraksti – mājas lapā www.telpabernam.lv.
Pieteikties uz nodarbībām iespējams, zvanot pa tālruni 26863545 (Laura Kalniņa), rakstot info@telpabernam.lv vai aizpildot pieteikuma formu mājas lapā www.telpabernam.lv.