Visā Latvijā reāli strādā 154 aukles; valsts atbalsts 9,6 miljonu latu apmērā būs arī 2014.gadā

Bērnu uzraudzības pakalpojumu kā alternatīvu ir izvēlējušās daudzas ģimenes. Kopš septembra ir reģistrēti 367 bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēji, kam izsniegti sertifikāti, no tiem strādā 171 pakalpojumu sniedzējs, tostarp 17 - juridiskas personas. Šonedēļ valdībā  apstiprināti noteikumi, kas ļaus turpināt šā gada 1.septembrī uzsākto valsts atbalsta izmaksu ģimenēm ar bērniem, kuri uzņemti pašvaldības rindā, bet nav saņēmuši vietu pašvaldības bērnudārzā un izmanto privātā uzraudzības pakalpojumu sniedzēja vai aukles pakalpojumus.

FOTO: Marika Eglīte

 

 

Arī turpmāk vecāki varēs slēgt līgumu ar aukli jeb bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju, - fizisku vai juridisku personu un saņemt ikmēneša valsts atbalstu bērniem, kam trūkst vietas pašvaldības bērnudārzā. Atbalstu izmaksās līdzšinējā kārtībā un apmērā gan fiziskām, gan juridiskām personām – pakalpojuma sniedzējām, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Izglītības un zinātnes ministrijā.

 

Reklāma
Reklāma

Šie noteikumi turpina to tiesisko regulējumu, ko līdz šim nodrošināja valdības noteikumi par kārtību, kādā tiek aprēķināts un piešķirts valsts atbalsts par bērniem no pusotra gada vecuma līdz brīdim, kad tiek uzsākta obligātā bērna sagatavošana pamatizglītības ieguvei, ja bērns saņem pakalpojumu pie privātā pakalpojumu sniedzēja, kuru darbības laiks beidzas nākamā gada 1.janvārī.

 

Šonedēļ pieņemto noteikumu darbības laiks ir noteikts līdz 2014. gada 31.decembrim. Nākamajam gadam piešķirtais finansējums šā pakalpojuma apmaksai ir gandrīz 9,6 miljoni latu.