Kāpēc ir vajadzīgs bērna autokrēsliņš!?

Sākotnēji bērna autokrēsliņa izvēle šķiet vienkārša un pašsaprotama lieta. Bet daudzās atsauksmes forumos un citās interneta vietnēs liek apjukt pareizajā izvēlē. TROLL topošiem vecākiem ir sagatavojis nelielu ieskatu, kas ir jāņem vēra, izvēloties bērna autokrēsliņu, un sniedz skaidrojumu, kāpēc tas ir nepieciešams. 
Neviens pārbrauciens ar bērniem automašīnā nedrīkst notikt bez autokrēsliņa! Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Neviens pārbrauciens ar bērniem automašīnā nedrīkst notikt bez autokrēsliņa! Publicitātes foto.

 

Autokrēsliņš ir lieta, kas tik tiešām būs nepieciešama vēl pirms mazuļa dzimšanas, neatkarīgi no tā, vai automašīna Jums ir vai nav. No dzemdību nama mazulīti mājās ved tieši mašīnā, un bērniņš būs jāliek krēsliņā. 

Galvenais, kas jāatceras, ka bērnu sēdeklīšiem kopumā ir piecas galvenās grupas, kas atšķiras pēc pasažiera vecuma un svara. Katra auto sēdeklīšu grupa ir vienlīdz svarīga. Dažkārt tiek uzsvērts, ka jāiegādājas 0 grupas krēsliņš, bet dažkārt, ka 0+. Kā saprast, kurš būtu piemērotākais? Vieglāk un drošāk izvēlēties krēsliņu, kad vari orientēties pēc mazuļa svara. Ieskaties tabulā!

Svars/kg Vecums Grupa Līmenis
0-10 0-9 mēn. 0 1
0-13 0-18 mēn. 0+ 1
9-18 9 mēn.-4 gadi 1 2
15-25 līdz 6 gadi 2 3
22-30 līdz 12 gadi 3 4

 

- Ja bērniņš sver mazāk par 13 kg, viņam nepieciešams krēsliņš, kas novietojams pretēji braukšanas virzienam. Tie ir gan krēsliņi, gan tādas kā kulbiņas, ko var pieskaitīt 0 grupas krēsliņiem, svaram līdz 10kg. Pārnēsājamie autokrēsliņi pārsvarā tiek ieskaitīti 0+ grupā.

 

- Pretējais braukšanas virziens ir jāievēro, jo atrodoties krēsliņā tādā pozīcijā, mazuļa galva un kakls tiek pareizi atbalstīts. Līdz laikam, kad mazuļa galviņa sāk slieties pāri krēsliņa atzveltnei, krēsliņš jātur pretējā braukšanas virzienā. Turklāt, jo vēlāk šī pāreja notiek, jo labāk.

 

Lai iepriecinātu savus klientus, www.trollonline.lv visu OKTOBRI piedāvā iegādāties "X-lander" vai "Navington" ratus "2 in1" un DĀVANĀ saņemt "X-car" autokrēsliņu, ko varēsit novietot arī uz izvēlētā rāmja. 

 

- Mazi bērniņi daudz guļ un mēdz aizmigt arī autokrēsliņā, lai nemodinātu mazuli un varētu turpināt savu ceļu, piemēram, uz veikalu, ja autokrēsls ir daļa no tris vienā komplektācijas, to var uzlikt arī uz ratu rāmja, ja tāda iespēja pastāv, bērniņš mierīgi varēs turpināt gulēt un Jums nevajadzēs uztraukties kā pārlikt bērniņu kulbā. Ņemot ārā autokrēslu un iestiprinot to atkal, laiku nedrīkst žēlot - vienmēr jāpārliecinās par to, ka krēsls ir uzstādīts pareizi. 

 

- Pārnēsājamiem autokrēsliņiem ir jābūt viegliem, ar ērtu rokturi, mēdz būt arī speciāls spilvens galvai, kas nodrošina mazuļa galviņas statisko stāvokli mašīnas kustības laikā. Tāds spilventiņš jāizmanto vismaz pirmos 3 mēnešus, kad mazulis vēl pats neprot noturēt galviņu. Bērnu krēsliņi ir izmantojami mājās kā mazie šūpuļkrēsliņi, bet nedrīkst aizmirst, ka zīdainim ilgāk par divām stundām nav ieteicams atrasties šādā krēsliņā. 

Reklāma
Reklāma

 

- Pārsvarā autokrēsliņi, izņemot tie, kuros bērniņš var normāli gulēt pilnā garumā, ir samērā šauri. Nedrīkst ļaut mazulim ilgstoši gulēt tādā krēsliņā, lai izvairītos no pārmērīgas slodzes uz mazuļa mugurkaulu, kas vēl tikai attīstās. Ja jums ir kādas šaubas par autokrēsliņa lietošanu, pārrunājiet sev interesējošos jautājumus ar pediatru. 

 

- Mazulis savu pirmo autokrēsliņu var izmantot vien pirmos 9-12 mēnešus. Pēc tam jāpērk būs otrā līmeņa, vai pirmās grupas autokrēsliņš. Jebkurā gadījumā, izvēloties mazuļa krēsliņu, orientējies uz bērna svaru, nevis viņa vecumu.

 

- Lai iepriecinātu savus klientus, www.trollonline.lv visu OKTOBRI piedāvā iegādāties "X-lander" vai "Navington" ratus "2 in1" un DĀVANĀ saņemt "X-car" autokrēsliņu, kuru varēsit novietot arī uz izvēlēta rāmja. 

Troll bērnu gultiņas.TROLL komanda palīdzēs izvēlēties tieši Jums piemērotos ratiņus. Brauciet atpūsties uz Siguldu, vērot zelta rudeni un neaizmirstiet iegriezties mūsu izstāžu zālē Lauku ielā 7/9, kur var aplūkot ne tikai TROLL ražotās mēbeles, matračus un tekstilu, bet arī Baltijā lielāko un  ratu piedāvājumu. 

Interneta veikals: www.trollonline.lv

Tel.: +371 266 49 470

Tel.:+371 678 00 351

E-pasts: orders@trollonline.lv

Adrese: Lauku iela 7/9, Sigulda

Ar darba laikiem var iepazīties interneta veikala sadaļā kontakti.