Mūzika - viens no stūrakmeņiem mazuļa attīstībā!

Mūzika ir svarīga un saprotama jebkurā vecumā. Zīdaiņi spēj kustēties līdzi ritmam un mazo bērnu balsis ir katra vecāka prieks. Yamaha mūzikas skola piedāvā mācīties mūziku jau no 4 mēnešu vecuma, dodot iespēju bērnam iepazīt skaņu pasauli vispamatīgākajā līmenī. Ar spēcīgu uzsvaru grupas muzicēšanā, improvizācijā un populārajā mūzikā, Yamaha mūzikas skolas piedāvā visaptverošu muzikālo izglītību dažādos mūzikas instrumentos visiem vecumiem - līdz pat sirmam vecumam.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Yamaha mūzikas skolu koncepcijā ir trīs stūrakmeņi - paraugs, kā bērni apgūst valodu, atklātu grupu darbības princips un īpaša radošuma stimulēšana.

 

Bērni savu dzimto valodu apgūst, nepiespiesti apmainoties ar citiem. Mēs par īpaši svarīgu uzskatām mazo un vismazāko bērnu muzikālo apmācību. Laikam nav iespējams pietiekoši augstu novērtēt šīs dzīves fāzes nozīmi turpmākajā muzikālo un intelektuālo spēju attīstības procesā.

 

Atklātais grupu darbs stundās ir svarīga mācību stundas koncepcijas sastāvdaļa. Pārskatāmās grupās dalībnieki mācās kopā un viens no otra. Sekmīgāko dalībnieku īpašās spējas bagātina mācību stundu norisi, bet nedominē.

 

 

Īpaši izglītoti mūzikas pedagogi atvēl telpu skolnieku vēlmēm un ierosmēm. Improvizēšana, aranžēšana un citas kreatīvas tehnikas papildina mācību stundu saturu. Turklāt dažādi mūzikas stila virzieni un laikmeti tiek akceptēti kā pilnīgi līdzvērtīgi. 

 

No 4 mēnešu vecuma domātās programmas galveno tēlu - baltu, pūkainu ronīti sauc Robis. Ar vienkāršu stāstu palīdzību programmā „Robis" muzikāli tiek izzināta pasaule un apgūtas bērnu attīstības pakāpes. Koncepcijas būtība ir „brīvās atklāšanas" princips, kas bērniem paver iespēju piedāvāto atklāt pašiem caur savu pieredzi.

 

Reklāma
Reklāma

Programmā „Mazulis un mūzika" no 18 mēnešiem, kopīga dziedāšana, dzejoļu skaitīšana, ilustrāciju vērošana mācību grāmatās palīdz attīstīt runāt prasmi, fantāziju un spēju izteikties. Mūzika tiek savienota ar kustībām, dejošanu, pirkstu spēlēm un rituāliem.

 

 

Programma „Mūzikas brīnumzeme" ir paredzēta bērnu muzikālajai audzināšanai vecumā no četriem līdz sešiem gadiem. Intensīvi nodarbojoties ar mūziku, bērni rotaļīgi attīsta spējas, kas viņu dzīvē būs svarīgas: ieklausīšanos, rēķināšanos ar citiem, toleranci, līdzjūtību un koncentrēšanās spējas.

 

1954. gadā Japānā tika izveidota mūzikas izglītības sistēma, kas nes Yamaha vārdu. 1967. Gadā Yamaha mūzikas skolas sāka savu darbību arī Vācijā un pēc tam arī citās pasaules valstīs. Šobrīd visā pasaulē ir vairāk nekā 6000 Yamaha mūzikas skolu 40 valstīs, kurās strādā ap 20000 augsti kvalificētu pedagogu un mācās aptuveni 700000 cilvēku. Yamaha mūzikas skolu pamatā ir unikāla metodika, kas nodrošina muzikālo attīstību visas dzīves garumā. Programmu galvenais mērķis - muzicēt ar prieku jebkurā vecumā. Jau 6 gadus arī daudzās Latvijas pilsētās izveidotas Yamaha mūzikas klases, kurās strādājot un nodarbības apmeklējot, gūst prieku gan pedagogi, gan audzēkņi!

 

 

YAMAHA mūzikas skolas nodarbības ir domātas ikvienam mūzikas mīļotājam, neatkarīgi no vecuma un iepriekšējas muzikālās pieredzes. Tā ir iespēja satikt draugus, kopīgi muzicēt, iegūt jaunu pieredzi un pozitīvas emocijas! Mācīties mūziku nekad nav bijis vēl aizraujošāk un sākt vēl vienkāršāk. Vairāk informācijas meklējiet  www.yamahaskola.lv

 

Raksts publicēts 2013. gada 26. augustā.

Papildināts 2014. gada 27. augustā.