Rīgas bērnus var pieteikt pašvaldības līdzfinansētām vasaras nometnēm

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) aicina vecākus pieteikt savus bērnus vasaras nometnēm. Nometņu saraksts pieejams Rīgas skolu vortālā e-skola, un konkrētās atpūtas iespējas līdzfinansē Rīgas pašvaldība.

Pirms bērnu palaidiet uz nometni, pārliecinieties, vai viņš tur būs drošībā. Foto iesūtīja Sandra Dzene.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pirms bērnu palaidiet uz nometni, pārliecinieties, vai viņš tur būs drošībā. Foto iesūtīja Sandra Dzene.

 

Jau šobrīd ir iespējams pieteikt bērna dalību kādā no piedāvātajām vasaras nometnēm, sazinoties ar nometņu vadītājiem pa kontakttālruņiem, kas pieejami nometņu sarakstā interneta vietnē www.e-skola.lv sadaļā "Aktuāli". Vasaras nometnes tiek organizētas, lai bērni un jaunieši interesanti un lietderīgi pavadītu brīvo laiku vasarā, iegūtu jaunas prasmes, zināšanas un draugus. 

 

Nometnes tiek rīkotas dažādām vecuma grupām. Šogad, līdzīgi kā iepriekšējos gados, tiek organizētas tematiski daudzveidīgas dienas un diennakts nometnes, kas ļauj vecākiem izvēlēties savam bērnam piemērotāko nometnes norises vietu, laiku un ilgumu. Nometņu izmaksas ir atkarīgas no to atrašanās vietas, programmas, tajās plānotajām aktivitātēm, kā arī ēdināšanas un piedāvātajiem sadzīves apstākļiem. Minētājā sarakstā pieejamās nometnes līdzfinansē Rīgas pašvaldība.

 

Reklāma
Reklāma

Pirms vecāki piesaka savu bērnu kādā konkrētā nometnē, viņiem ir tiesības zināt, vai nometnes vadītājam ir obligāti nepieciešamā apliecība, ka viņš ir apguvis Izglītības un zinātnes ministrijas akreditētu bērnu un jauniešu nometņu vadītāju kursu programmu un saņēmis attiecīgu apliecību. Tāpat arī vecāki drīkst interesēties par nometnes vadītāja pieredzi darbā ar bērniem, jauniešiem un var iepazīties arī ar nometnes programmu, tās plānojumu pa dienām.

 

Lai bērns varētu piedalīties nometnē, ir jānoslēdz līgums ar nometnes organizētāju par dalībnieka uzņemšanu, jāaizpilda speciāla anketa, kurā jānorāda dažādas ziņas par dalībnieku, kā arī jāiesniedz izziņa par bērna veselības stāvokli no primārās veselības aprūpes ārsta. 

 

Pirms došanās uz nometni, vēlams noskaidrot informāciju par lietām, kas ir nepieciešamas dalībniekam ņemt līdzi, kā arī uzzināt, kā tiek organizēta dalībnieku nokļūšana nometnes vietā un atgriešanās atpakaļ no tās. Tāpat vecākiem jānoskaidro precīza nometnes adrese, kontakttālruņu numuri nometnes norises laikā, kā arī, kādi sadzīves apstākļi tiek nodrošināti nometnē.