Mānekļa jeb knupja kopšanai gripas laikā ir īpaša nozīme

Vīrusu laiks ievieš izmaiņas mūsu dzīvē, var gadīties, ka  aizejot uz teātri paredzētās izrādes vietā ir cita, jo aktieris ir slims ar gripu. Ieplānotās aktivitātes nākas atcelt un dažreiz ir labi jau savlaicīgi mazliet pārdomāt ikdienas paradumus, it īpaši, ja mājās ir mazulis.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Pie labi zināmiem ieteikumiem bieži vēdināt teplas, veikt mitro telpu uzkopšanu, pēc iespējas neapmeklēt ar mazu bērnu veikalus, neizmantot sabiedrisko transportu un neatrasties vietās, kur ir daudz cilvēku, gribas atgādināt, ka arī ikdienas mazuļa aprūpes līdzekļu mazgāšana, tīrība un pat nomaiņa iespējams var pasargāt mazuli no slimošanas. 

 
Māneklis ir jāmazgā un pat jāsterilizē!

Būtu vēlams pievērst uzmanību visām tām lietām, kas nonāk bērna mutē: sākot ar mānekli un beidzot ar mīļāko rotaļlietu. Arī ikdienā mānekļus, knupjus un pudeles būtu vēlams mazgāt ar speciālo mazgāšanas līdzekļu palīdzību un sterilizēt, taču šobrīd to vajadzētu darīt noteikti. Ja bērns jau ir paaudzies, tad vienkārši centīgi nomazgājiet visu ūdeni, kam pievienots speciālais mazgāšanas līdzeklis un rūpīgi noskalojiet. Speciālais mazgāšanas līdzeklis ir īpaši paredzēts pudeļu, knupju, mānekļu mazgāšanai, tam ir īpaši izstrādāts sastāvs, kas labi noņem netīrumus, šķīdina piena olbaltumu un tas ļoti labi noskalojas bez atlikuma. Ar šo līdzekli būtu ieteicams arī mazgāt tās rotaļlietas ar kurām mazulis spēlējas ikdienā.

Nekādā gadījumā nevajadzētu likt savā mutē bērna mānekli, knupi vai karotīti un tad dot to atkal bērnam, jo pieauguša cilvēka siekalas satur daudz un dažādas baktērijas, tai skaitā arī kariesa ierosinātājus. Un praktiski tas nozīmē uzdāvināt savam bērnam problēmas nākotnē. Bērna aprūpes priekšmetus ir jāmazgā un pirmajos bērna dzīves mēnešos arī  jāsterilizē. Ir svarīgi arī mainīt mānekļus tā, kā to paredz ražotājs reizi 1-2 mēnešos, nevis lietot gada garumā. Pareizi izvēloties, lietojot un kopjot mānekļus, tie padarīs mazuļa un mammas dzīvi mierīgāku un sekmēs bērna attīstību.


Šis būtu arī īstais brīdis uzmanīgi palūkoties uz knupjiem un mānekļiem, ko mazulis šobrīd lieto. Ražotāji iesaka tos mainīt reizi 1-2 mēnešos un tam ir pamatojums - materiāls nolietojas, pārādās mikroplaisas, lateksa knupji  un mānekļi kļūst lipīgi vai izstaipās, taču mēs bieži vien šo maiņas procesu aizmirstam. Tieši vīrusu laikā vajadzētu pievērsties maiņai, īpaši ieteicams nomainīt aprīkojumu pēc bērna slimības, lai knupis un māneklis nekalpo par infekcijas perēkli, vai vismaz kārtīgi nosterilizēt tos vārot, pat ja ikdienā Jūs to nedariet.
Varbūt ir laiks maiņai, jo mazulis ir paaudzies un viņam ir vajadzīgs lielāks knupja un mānekļa izmērs.

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

 

 


Būtu ieteicams izvēlēties tāda izmēra mānekli, kas atbilst bērna vecumam.


 

 

Ieskaties: www.nuk.com