Rīgas jauniešus aicina pieteikties piedzīvojumu un izaicinājumu spēlei "Rīgas hronikas Oskara Kalpaka zīmē"

Jau par tradīciju rudenī kļuvis mobilizēt Rīgas jauniešus, kuriem svarīga Latvijas vēsture un kuri ir gatavi piedzīvojumiem un spraigām sacensībām brīvā dabā uz patriotisku spēli „Rīgas hronikas Oskara Kalpaka zīmē”.  Līdz 5.novembrim jaunieši tiek aicināti veidot komandas un pieteikties spēlei, kas notiks Rīgā, Andrejsalā, 9.novembrī.

Komandām līdzi dzīvos un pasākumu vadīs grupas „Gainfast” solists, TV raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Komandām līdzi dzīvos un pasākumu vadīs grupas „Gainfast” solists, TV raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis. Publicitātes foto.

Lai piedalītos spēlē, ir jāizveido sešu jauniešu komanda (3 zēni un 3 meitenes) vecumā no 14 līdz 19 gadiem un jāatsūta pieteikuma anketa, ko var atrast mājas lapā www.rigashronikas.lv, atbildot uz jautājumiem par Latvijas Brīvības cīņām un Rīgas atbrīvošanu, kā arī aprakstot savu motivāciju piedalīties spēlē. Pasākuma organizatori izvērtēs visas pieteikuma anketas un uz spēli izvirzīs 20 zinošākās un motivētākās komandas, kas klātienē varēs piedalīties spēlē un misijas skrējienā „Nosargā Rīgu!”.

Spēle simulēs 1919.gada Brīvības cīņas, apgūstot vēstures notikumus, kas bija par pamatu Latvijas valsts izveidei. Spēle sastāvēs no diviem būtiskiem posmiem: apmācības sešās darbnīcās (Pārvietošanās pēc kartes un kompasa; komandu došana un izpilde; Latvijas Brīvības cīņu vēsture; slēpta pārvietošanās; pirmās palīdzības sniegšana.) un misijas skrējiena „Nosargā Latviju!”, kurā jaunieši varēs pielietot apmācību procesā iegūtās zināšanas un prasmes. Komandām līdzi dzīvos un pasākumu vadīs grupas „Gainfast” solists, TV raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis.

 „Rīgas hronikas” šogad ir viena no četrām spēlēm „Latvijas hroniku” ciklā, un tā Rīgā notiek Oskara Kalpaka zīmē. Spēles mērķis ir atraktīvā un iesaistošā veidā izglītot  jauniešus no dažādām sociālām un etniskām grupām par Latvijas vēsturi, simboliem un politiku, kā arī iepazīstināt ar dažādiem lietderīgiem brīvā laika pavadīšanas veidiem. Ar spēles palīdzību tiek veicināta dažāda veida sociālo grupu jauniešu savstarpējā sadarbība,  izpratne par demokrātisku sabiedrību, kā arī tiek veidota un stiprināta pilsoniskā apziņa un identitāte uz kopīgu vērtību pamata.

Spēle jauniešiem ir bez maksas. To organizē LR Aizsardzības ministrijas Rekrutēšanas un jaunsardzes centrs sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Latvijas Kara muzeju un biedrību ”MEDIA GIDS”. Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Plašāka informācija: www.rigashronikas.lv

Reklāma
Reklāma