Baltais sniedziņš un citi joki

Iesūtījusi Aija Brice.

Ilustrators: Jānis Beķeris.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrators: Jānis Beķeris.

Četrus gadus mazais Artūrs skatās uz baltajiem gubu mākoņiem vasarā un jautā: "Mammu, kādēļ tas sniedziņš nekrīt lejā?" Kad viņam palika 17 gadu, izgājis ziemas rītā no mājas, sniega kupenas līdz pleciem augstas, tagad mamma saka: "Nu beidzot tas baltais sniedziņš nokritis lejā."



Mamma nāk mājās no darba un redz, ka uz trušu būdas nolikts beigts 2 mēnešu mazs trusītis. Mamma jautā 4 gadus jaunai meitiņai: "Tu nezini, kas notika ar trusīti un kas to nolika?" "Mammu, es gribēju viņu pamīlēt, paņēmu un piespiedu pie sevis viņu tā... un, un tad viņš vairs nekustēja."



Mamma pārnāk mājās no darba un redz, ka abi bērni (dēls 3 gadi, meitai 4) stāv istabas vidū galviņas uz leju noliekuši un visas drēbītes un daļa arī sejas asiņainas. Pie dīvāna bieza asins receklis. Pārbijusies ne pa jokam, kur bērni sagriezušies, kas noticis? Steidzīgi ved mazgāt mazāko. Izpēta no visām pusēm. Tā, viss kārtībā, nekur nekādas skrambas! Pārģērbj, ved lielāko mazgāt - neko nevar pamanīt, bet tas ūdens tāds jocīgs, ne tā kā asins mazgājot, nekādas skrambas. Paldies Dievam - veseli. -Meitiņ, kas notika, ko jūs darījāt? Meita ar pirkstiņu rāda tur zem dīvāna. Bērni paņēmuši guašu krāsas un sarkanos lielos trauciņus izlējuši uz grīdas.

 


Reklāma
Reklāma

Augusta mēneša (01.08.2012 līdz 31.08.2012) uzvarētāju gaida balva no "Latvijas Leļļu teātra" – iespēja kopā ar ģimeni (4 gab.) apmeklēt kādu no izrādēm pēc izvēles.

 

Jauku balvu sarūpējis arī apgāds"Zvaigzne ABC", uzvarētājam dāvinot dažādas grāmatas vairāk kā 20 LVL vērtībā.