Bērnus visbiežāk seksuāli izmanto tuvinieki. VIDEO

Latvijas „vidējais” pedofils ir 41 gadu vecs vīrietis ar pamatskolas izglītību, neprecējis, iepriekš jau trīs reizes sodīts. Cietumā viņš uzvedas klusi, lasa grāmatas un skatās televīziju, raksta portāls www.kasjauns.lv.

Visbiežāk mazos bērnus izmanto radinieki – tēvi, vectēvi, krusttēvi, kaimiņi. Ekrānšāviņš no LTV Panorāma sižeta.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Visbiežāk mazos bērnus izmanto radinieki – tēvi, vectēvi, krusttēvi, kaimiņi. Ekrānšāviņš no LTV "Panorāma" sižeta.

Pašlaik diskutē par to, vai pedofiliem nepiemērot piespiedu ķīmisko kastrāciju. Tomēr speciālisti uzsver, ka tas nav piemērotākais risinājums. Pirmkārt, ķīmiskā kastrācija ir dārgs process. Otrkārt, tā nav brīnumzāles un pilnībā nenomāc cilvēka seksuālās perversijas. 

 

Ķīmiskās kastrācijas jautājums Latvijā pašlaik nav dienas kārtībā. Un nevis tādēļ, ka mums nebūtu dzimumnoziedznieku, bet tādēļ, ka tas ir ļoti dārgi un prasa kompleksu pieeju. Tie, kuri ikdienā strādā ar šiem varmākām un tie, kuri mēģina dziedēt izmantoto bērnu psihi, uzskata, ka šīs injekcijas nav nekādas brīnumzāles. Tās vairāk ir sabiedrības prāta nomierināšana. Jo pedofilu jautājums jārisina plašāk, strādājot ar viņiem un uzraugot. 

 

Pirmām kārtām būtu jāņem vērā tas, ka 90% pedofili nav mistiski vīrieši melnos mēteļos, kas pēkšņi iznirst pie smilšu kastēm, kur rotaļājas bērni. Visbiežāk mazos bērnus izmanto radinieki – tēvi, vectēvi, krusttēvi, kaimiņi, saka krīzes centra „Dardedze” psiholoģe Laila Balode. 

 

Reklāma
Reklāma

Vai pedofiliem piespiedu kārtā veikt ķīmisko kastrāciju? (LTV "Panorāma" sižets)