Dārzeņu sacepums jeb dārzeņu lazanja

 26. aprīlis 2016 12:00 Recepte

Lazanja ir tipisks itāļu ēdiens. Klasisko lazanju gatavo no maltas liellopa gaļas. Ja nepieciešams, atkausē spinātus. Sīpolus un ķiplokus notīra un sasmalcina. Notīra un sarīvē burkānus. Pannā uzkarsē eļļu un visu nedaudz apcep, bet neapbrūnina. Pievieno sasmalcinātos tomātus un vāra dažas minūtes. Pieliek sāli, piparus, oregano.


Foto: Shutterstock.com


Uzvāra pienu (400g) siera mērcei. Mazā piena daudzumā iejauc miltus (2 ēd.k.) un pamazām lej vārītajā pienā. Pieliek sāli (1/2 tējk.), piparus (1/4 tējk.), sieru (100 g) un maisot vāra 3 - 5 minūtes, līdz siers izkūst. Ietauko sacepuma formu, tajā nedaudz ielej siera mērci un pārsedz ar mīklas plāksnīti. Tad liek kārtā mērci, dārzeņus, spinātus, mīklu. Visbeidzot pārlej ar mērci un pārkaisa rīvētu sieru. Cep cepeškrāsns vidū 200 grādos apm 30 min.

Sastāvdaļas

1. Pipari
1/4 tējk.
2. Burkāni
1-2 gab
3. Sāls
1/2 tējk.
4. Vārītu, sasmalcinātu spinātu (der arī saldēti)
150 g
5. Piens
400 g
6. Kviešu milti
2 ēd.k.
7. Rīvēts siers
50 g
8. Lazanja makaronu plāksnītes
8-10 gab
9. Oregano (raudene)
1 tējk.
10. Pipari
1/4 tējk.
11. Sāls
1 tējk.
12. Kārbiņa sasmalcinātu tomātu
1 gab (apm. 400g)
13. Eļļa
1 ēd.k.
14. Ķiploka daiviņas
1-2 gab
15. Sīpoli
1-2 gab
16. Sarīvēts siers
50 g