Apelsīnu torte

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Novārīt vienu apelsīnu (30 min.). Pa kārtai blenderī sakuļ novārīto apelsīnu, riekstus, cepumus. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumus sakuļ ar 150 gr. cukura, pievieno sviestu. Turpinot kult, pievieno riekstus, cepumus, apelsīnu. Olbaltumu sakuļ stingrās putās, kam pievienoti 50 gr. cukura. Sakulto olbaltumu iecilā apelsīnu - riekstu masā un izmaisa. Apaļā formā ieklāj cepamo papīru, apsmērē ar sviestu. Ielikt pusi mīklas, izlīdzināt, cept sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 25 - 30 min (izcepot pirmo biskvītu, otru cep tāpat kā iepriekšējo). Krējumu sakuļ ar palikušo cukuru, pievieno sulu un miziņu no citrona. Uz katru biskvīta kārtu liek krēmu, rotā ar apelsīna šķēlītem. Uz pāris stundām liek ledusskapī ievilkties.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Citronu sula no - 1.citrona
  • Citrona miziņa no - 1.citrona
  • Trekns skabs krejums - 500.gr
  • Valrieksti - 1.gl
  • Cepumi - 10.gab.
  • Mīksts sviests - 200.gr
  • Cukurs - 300.gr
  • Olas - 7.gab.
  • Apelsīni - 2.gab.