Bada novārdzinātajiem Austrālijas dzīvniekiem izkaisa barību no helikoptera. FOTO un VIDEO

Plašajos ugunsgrēkos cietušo Austrālijas dzīvnieku nodrošināšanai ar barību iesaistījušies Austrālijas gaisa dienesti. No helikopteriem virs izdegušajām teritorijām tiek izbērti tūkstošiem kilogramu burkānu un saldo kartupeļu, ko ēd Austrālijas somaiņi valabiji.

Foto no Austrālijas Enerģētikas un vides ministra Meta Kiean Twitter konta

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Austrālijas Enerģētikas un vides ministra Meta Kiean Twitter konta

Maza auguma ķenguri jeb kalnu valabiji apdzīvo plašas nacionālo parku teritorijas, kas ugunsgrēkos ir ļoti cietušas. Lai izdzīvojušajiem dzīvniekiem nebūtu jāiet bojā no no bada, virs parkiem jau ir izkaisīti ap 2 200 kilogrami dārzeņu, vēsta ārvalstu mediji. 

Lai arī Austrālijā ugunsgrēki ir dabisks process, šogad piedzīvotās ugunsnelaimes ir īpaši postošas. Ja citus gadus dzīvnieki paši spēja nodrošināt sevi ar pārtiku arī krīzes situācijās, tad šogad visa veģetācija ir izdegusi, un pārtikas dzīvniekiem pietrūkst. Tiek uzstādītas arī videokameras, lai labāk monitorētu situāciju izdegušajās teritorijās. 

Reklāma
Reklāma

 

Pašlaik lēš, ka ugunsgrēkos ir gājuši bojā ap 1.25 miljardi dzīvnieku, tūkstošiem koalu, ķenguru, valabiju un citu eksotisku, tikai Austrālijā dzīvojošu dzīvnieku.  


Saistītie raksti