Uzdāvini savai mammai un tētim vingrošanu pie fizioterapeita!

Vecums nav iemesls, lai pārstātu nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, gluži pretēji - lai nodrošinātu labu dzīves kvalitāti arī sirmā vecumā, fiziskās aktivitātes ir nepieciešamas. Vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv Skolā Mammām un Tētiem notiek attālinātās vingrošanas nodarbības pie sertificēta fizioterapeita slēgtā facebook grupā.

Kustības uzlabo ne tikai fizisko, bet arī emocionālo pašsajūtu un veicina smadzeņu darbību

FOTO: Artūrs Ķipsts

Kustības uzlabo ne tikai fizisko, bet arī emocionālo pašsajūtu un veicina smadzeņu darbību

Vingrošanas senioriem, kā arī sievietēm darbspējas vecumā, topošajām māmiņām, vada sertificēta fizioterapeite Zane Jansone. Nodarbības notiek attālināti slēgtā facebook grupā, bet kopā ar fizioterapeiti. Ir pieejami abonementi, cenas skatīt šeit.

Kas notiek senioru vingrošanas nodarbībās

Gadiem ejot, iespējams, ir kļuvis grūtāk noliekties vai locītavas ir kļuvušas stīvākas. Lokanību, stabilitāti un līdzsvaru ir iespējams uzlabot, regulāri vingrojot. Vingrošana palīdz justies labāk savā ķermenī un aizkavēt novecošanās procesā radušās pārmaiņas. 

* Vingrojumi nodarbībās tiek veikti guļus uz muguras, uz sāniem, četrrāpus, sēdus uz lielās bumbas (mājas apstākļos, ja nav bumbas tiek izmantots krēsls) un stāvus.

* Šajā vecuma grupā ieteicami vingrojumi osteoporozes profilaksei. Tie ir vingrojumi svaru nesošās pozīcijās, kurās tiek slogoti kauli. Kauls sajūt slodzi un tādā veidā tiek stimulētas kaulaudu ražojošās šūnas.

* Svarīgi arī vingrojumi līdzsvaram, tie samazina kritienu risku un ļauj justies stabilāk un pārliecinošāk ikdienas kustībās.

* Vingrojumi stājas uzlabošanai – stiepšanās, spēka vingrojumi, savas stājas apzināšanās.

* Vingrojumi visām locītavām – veicot kustības uzlabojas locītavu apgāde ar barības vielām, tiek uzturēts un uzlabots kustīgums locītavās, locītavas kļūst stabilākas, mazinās sāpes.

* Kustības dažādām muskuļu grupām – pārmaiņus trenējam gan roku, plecu, muguras, vēdera, kāju, gūžu, sēžas muskuļus.

Reklāma
Reklāma

* Atsevišķi pievēršam uzmanību vingrojumiem ar pēdām. Te svarīgs gan pēdas un potīšu locītavas kustīgums, gan stabilitāte.

Kustības uzlabo ne tikai fizisko, bet arī emocionālo pašsajūtu, veicina smadzeņu darbību. Iemācoties jaunas lietas, jaunas kustības, smadzenēs veidojas jauni neironu savienojumi.

 

* Šī smadzeņu spēja – neiroplasticitāte – palēnina novecošanās procesus.

* Nodarbības notiek brīvā atmosfērā, katrs iekārtojoties savā mājas izveidotajā sporta zālē. Tev nepieciešams internets, dators un vēlme vingrot.

* Fizioterapeite aicina pirmajā reizē izstāstīt, ja ir kādas kustības, ko nevar veikt, vai ir veiktas kādas operācijas, ir bijušas traumas vai hroniskas slimības.

Vingrot var ikviens!

Nodarbību grafiku skati ŠEIT 

Par dāvanu karšu iegādi var sazināties gudrosievuskola@mammam.lv; 25665515