Noderīgi padomi mājokļa interjera atsvaidzināšanā

Ar laiku dzīvokļa iekārtojums un mēbeles noveco un tā vien prasās atvaidzināt telpas ar jauniem interjera priekšmetiem un radīt tajās pavisam savādāku atmosfēru. Ņemot vērā tikai dažus priekšnosacījumus, mājokli itin ātri var pārvērst līdz nepazīšanai, pat neveicot tajā remontu. 

Ievērojot dažus priekšnosacījumus, mājokli itin ātri var pārvērst līdz nepazīšanai, pat neveicot tajā remontu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ievērojot dažus priekšnosacījumus, mājokli itin ātri var pārvērst līdz nepazīšanai, pat neveicot tajā remontu.

Pārmaiņas virtuvē
Virtuve parasti ir tā vieta, kurā pulcējas visa ģimene, tiek ieturētas maltītes un cītīgi gatavots, tāpēc daudzas virsmas un mēbeles nolietojas daudz ātrāk nekā citās mājokļa telpās. Visbiežāk tiek nolietota gatavošanas virsma un ēdamgalds. Lai nebūtu jāiegādājas pavisam jaunas mēbeles, to virsmas var viegli nomainīt patstāvīgi vai arī saucot talkā nozares speciālistus. Jāņem vērā, ka virsmām, kuras tiek izmantotas biežāk, vislabāk izvēlēties pēc iespējas izturīgāku un vieglāk kopjamu materiālu, kas pārklāts ar stipru aizsargkārtu, lai izvairītos no skrambām un citiem bojājumiem, kas tajās var rasties.

Citādāku noskaņu virtuvē var radīt dažādi stikla un spoguļu interjera priekšmeti, jo viss, kas atspīd gaismu padara telpu vizuāli plašāku un gaišāku.


Pavisam citādāku noskaņu virtuvē var radīt dažādi stikla un spoguļu interjera priekšmeti, jo viss, kas atspīd gaismu padara telpu vizuāli plašāku un gaišāku. Piemēram, nomainot ierastos koka plauktus un virtuves skapīšus pret stikla plauktiņiem, kas piešķirs telpai gaisīgu un vieglu noskaņu. Ja virtuve ir neliela, tad, lai ietaupītu vietu, vērts apdomāt bīdāmo durvju ieviešanu. Tās ne tikai ietaupīs vietu, bet arī piešķirs telpai papildus gaismu, piemēram, ja izvēlēsieties bīdāmās durvis no stikla vai durvis ar stikla elementiem.


Ļoti viegli telpas kopējo noskaņu var mainīt, ieviešot papildus apgaismes objektus, ja tā nāks tikai no griestu daļas, apgaismojums būs nepietiekams un koncentrēts tikai vienā telpas punktā, tāpēc papildus apgaismes objektus noteikti būtu ieteicams ieviest gan virs ēdamgalda, gan virs gatavošanas virsmas, šādā veidā gaisma vienmērīgi tiks sadalīta telpā un radīs daudz mājīgāku atmosfēru.
 
Pārmaiņas viesistabā 
Parasti viesistabās visātrāk nolietojas tieši dīvāni (jaunus var iegādāties interneta veikalā 220.lv) un klubkrēsli, jaunu elpu tiem var piešķir iegādājoties krāšņus dekoratīvos spilvenus un izvietojot tos problēmzonās. Tomēr bieži vien mēbeļu audums tiek nolietots tik tālu, ka dažās vietās materiāls zaudē krāsu, šajā gadījumā labs risinājums ir mēbeļu pārvilkšana ar jaunu audumu.

Ja līdz šim viesistabā ir bijis parasts, neizvelkams dīvāns, tad ir vērts padomāt, vai nebūtu laiks iegādāties ērtu stūra dīvānu. Mūsdienās tie tiek ražoti visdažādākajās krāsās un izmēros, turklāt to veļas nodalījumu var izmantot dažādu mantu glabāšanai un izvilkt gadījumos, kad ģimene, piemēram, sarīko kopīgu kinovakaru vai jāizgulda kāds viesis. Stūra dīvāni plašā izvēlē pieejami interneta veikalā, kur katrs spēs atrast ko tieši sev piemērotu gan krāsas, gan auduma, gan izmēra ziņā.


Atsvaidzināt  viesistabas telpu palīdzēs arī logu noformējuma maiņa, piemēram, nomainot žalūzijas pret aizkariem, vai - otrādi. Atliek vien izvēlēties sev tīkamu faktūru un krāsu un telpa visai drīz mainīs ierasto gaisotni. 

Viesistabā jauna stāvlampa būs ne tikai papildus apgaismes objekts, bet arī interesants interjera priekšmets.


Arī viesistabā ļoti daudz var mainīt ar jaunu gaismas elementu ieviešanu. Tā kā telpa visbiežāk tiek izmantota viesībām un ģimenes kopā sanākšanas reizēm, tieši vairāki gaismekļi radīs telpā tik vajadzīgo mājīgo atmosfēru. Ja iepriekš viesistabā bijušas tikai galda lampas un griestu apgaismojums, tad ir vērts padomāt par jaunu stāvlampu, kas būs ne tikai papildus apgaismes objekts, bet arī interesants interjera priekšmets.
 
Pārmaiņas guļamistabā
Šīs telpas interjeram jāvelta liela uzmanība, jo tieši tajā tiek iegūti jauni spēki nākamajai darba dienai. Īpaša uzmanība jāpievērš logu noformējumam un skaņas izolācijai, jo nekam nevajadzētu traucēt Jūsu naktsmieram. 

Reklāma
Reklāma

 

Ja no rītiem jūtat saspringumu vai sāpes sprandā vai mugurā, jāpārliecinās par to, vai patreizējais matracis ir pietiekami kvalitatīvs.


Tāpat ļoti svarīgs ir kvalitatīvs gultas matracis, jo tieši tas, kas atbild par miega kvalitāti un ķermeņa ērtībām, tāpēc - tiklīdz no rītiem jūtat saspringumu vai sāpes sprandā vai mugurā, jāpārliecinās par to, vai patreizējais matracis ir pietiekami kvalitatīvs. To var pārbaudīt itin vienkārši - ja noguļoties uz tā, starp ķermeni un matraci veidojas atstatums, šis matracis noteikti nepildīs savas funkcijas un neradīs vajadzīgo atbalstu mugurai. 


Pirms jauna matrača iegādes noteikti vajadzētu pārliecināties par tā materiāla un pildījuma kvalitāti, jo dabiskāks un elpojošāks tas būs, jo kvalitatīvāks būs Jūsu naktsmiers. Matrači plašā izmēru un materiālu klāstā pieejami interneta veikalā 220.lv, kur sev piemērotāko atrast būs ļoti viegli, izmantojot meklēšanas filtrus, lai atrastu tieši savai gultai visatbilstošāko matraci.

 

Atceries, jo dabiskāks un elpojošāks materiāls būs izvēlētajam matracim, jo kvalitatīvāks būs Jūsu naktsmiers. 

 

Tāpat pirms matrača iegādes noteikti būtu ieteicams iepazīties ar preces tehnisko specifikāciju, lai pārliecinātos par tā atbilstību Jūsu vajadzībām.