Traģisko avāriju Rēzeknes novadā un bērna nāvi izraisījis vīrietis teju 3 promiļu reibumā

Traģisko avāriju Rēzeknes novada Kaunatas pagastā, kur avarēja un iebrauca ezerā “Volvo” markas automašīna un rezultātā gājis bojā nepilngadīgais, izraisīja vīrietis teju 3 promiļu reibumā, turklāt bez autovadītāja tiesībām, un ar auto, kuram bija uzliktas cita transportlīdzekļa numurzīmes, liecina policijas informācija.

 

Foto no Valsts policijas arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Valsts policijas arhīva

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka 10.jūnijā ap pulksten 17.45, kāds 1979.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu pa grants ceļu, netika galā ar tās vadību, ietriecās kokā un pēc sadursmes iebraucis ezerā.

Kopumā automašīnā tobrīd atradušies astoņi cilvēki, kas vien ir rupjš ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums. Četri automašīnas pasažieri bija nepilngadīgi.  

Vīrietim nebija likumā noteiktajā kārtībā iegūto transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, automašīna nebija apdrošināta, un uz tās bija uzstādītas cita transportlīdzekļa numurzīmes.

Tāpat, saņemot alkohola koncentrācijas analīzes rezultātus, konstatēts, ka vīrietis pie stūres bija sēdies 2,99 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Reklāma
Reklāma

Šīs neapdomīgās, bezatbildīgās un pārgalvīgās pieaugušo rīcības rezultātā negadījuma notikuma vietā gāja bojā viens no bērniem, savukārt vēl trīs, no kuriem divi ir mazgadīgie, turpina ārstēties medicīnas iestādē.

Uzsākts kriminālprocess un procesa ietvaros nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.


Visu ziņu var izlasīt portālā LSM.lv