Kā Tēva dienu svinēja mūsu ģimenē

Lēni, lēni tuvojas Tēva diena. Un tā kā tēti bieži vien Latvijā ir atstāti mazliet novārtā, gribu pastāstīt, kā pagājušā gadā šo dienu atzīmēja mūsu ģimenē.

Tēvu dienai sāku gatavoties laikus. Saviem mazajiem knēveļiem – dēlam (7 gadi) un meitai (5 gadi) – palīdzēju izgatavot jaukas kartiņas savam tētim un vectētiņam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tēvu dienai sāku gatavoties laikus. Saviem mazajiem knēveļiem – dēlam (7 gadi) un meitai (5 gadi) – palīdzēju izgatavot jaukas kartiņas savam tētim un vectētiņam.

Tēvu dienai sāku gatavoties laikus. Saviem mazajiem knēveļiem — dēlam (7 gadi) un meitai (5 gadi) — palīdzēju izgatavot jaukas kartiņas savam tētim un vectētiņam. Es arī vienu uzmeistaroju savam tētim. Pa visiem trim kartiņās ierakstījām jaukās lietas, ko mēs domājam par tēti un vectētiņu, ko pret viņiem jūtam. Patiesībā man bija interesanti uzzināt bērnu domas par abiem vīriešiem. Tētis — stiprs, gudrs, zina daudz jokus, māk spēlēties, lasa pasakas. Vectētiņš — labs makšķernieks, ar smaidīgām acīm (laikam krunciņu dēļ), viņam vienmēr slepenajā plauktiņā noslēptas konfektes!
Sagadījās, ka iepriekšējā dienā vīram bija jābūt darbā visu diennakti, līdz ar to mums mājiniekiem rokas bija brīvas, lai pagatavotu dažādus gardumus. Tā kā vīrieši nav nekādi saldummīļi, ar bērniem nolēmām gatavot ne tikai torti, bet arī klasisku rasolu un iemarinēt šašliku. Tēvu dienas rītā, kad bērnu tētis pārnāca no darba, mēs jau bijām pamodušies. Bērni ar ovācijām metās savam tētim ap kaklu. Viņš bija ļoti pārsteigts un sacīja, ka viņam dzimšanas diena taču bija pirms mēneša! :)

Liels bija mana tēta (bērnu vectētiņa) pārsteigums, kad bērni viņam pasniedza līdzīgu salātu bļodu ar tekstu — VECTĒTIŅAM un mazām, mīļām sirsniņām.

Dēls lepni tētim pasniedza trauku ar salātiem, uz kuriem no kukurūzas, zaļajiem zirnīšiem un sarkanās paprikas gabaliņiem bija izlikts vārds — TĒTIM, un mazas sirsniņas. Meita pasniedza torti ar divām svecītēm. Kāpēc divām? Meita ļoti uzstāja, ka svecītēm jābūt. Tad nolēmām likt divas, jo Latvijā Tēvu dienu oficiāli svinēja otru reizi. Pēc mīļām brokastīm ļāvām viņam pāris stundas pagulēt pirms turpinājām ģimenes dienu, kas izvērtās silta un saulaina.
Turpmākā ģimenes diena tika pieskaņota galvenokārt bērnu tēta vēlmēm. Tā kā nekad nebijām devušies uz Rīgas Motormuzeju, šī bija īstā reize, kad to izdarīt, jo viņam ļoti interesē dažādas auto lietas. Patiesībā, arī man šis muzejs sagādāja patīkamu pārsteigumu — tur ir ko redzēt! Dēlam arī ļoti patika, jo muzeja darbinieki ļāva dažas mašīnas aptaustīt!
Pēc tam devāmies uz kādu klusu kafejnīcu, kur bērni baudīja saldējuma kokteiļus, vīrs izvēlējās kokakolu, bet es – kafiju ar pienu. Šeit mums izvērtās ļoti kauja saruna, kur tētis bērniem stāstīja, kā juties, kad pirmo reizi uzzināja, ka ģimenē gaidāmi bērni, kā juties, kad pirmo reizi ieraudzījis, atcerējās pirmos bērnu nedarbus, kā brālis māsai frizūru taisīja ar taukiem no pannas un kā māsa piezīmēja tētim pases bildē ūsas un garus matus.

Tēvu dienas rītā, kad bērnu tētis pārnāca no darba, mēs jau bijām pamodušies. Bērni ar ovācijām metās savam tētim ap kaklu. Viņš bija ļoti pārsteigts un sacīja, ka viņam dzimšanas diena taču bija pirms mēneša! :)

Atcerējās pirmos izteiktos vārdus un pirmos solīšus.  Jāatzīst, ka šī diemžēl tik retā papļāpāšana sagādāja prieku ne tikai vīram, bet arī bērniem. Viņiem bija ļoti interesanti uzzināt, ko tētis domā, ko atceras, piemēram, kad viņš pirmo reizi ieraudzījis dēlu, mazulis licies ļoti līdzīgs pašam bērnības bildēs. Savukārt meita likusies ļoti maza un trausla. Nebija jau ar nekāda lielā — vien 2995 grami. Turklāt šī saruna mudināja bērnus jautāt par lietām, par kurām ikdienā īsti nesanāk runāt — kā rodas ģimene, kā izdomā tikt pie bērniem, kāpēc vajadzīga audzināšana. Tā kā šajā dienā galveno lomu ieņēma tētis, tieši viņam bija jāatbild uz bērnu, galvenokārt dēla, jautājumiem. :) Vīram bija ko pasvīst! :)
Pēc sarunas sēdāmies mašīnā un devāmies uz Cēsu pusi, kur dzīvi mani vecāki. Iepriekš šo braucienu nebijām pieteikuši. Bet tā kā viņi ir pensionāri, zināju, ka būs mājā. Un bija ar! Liels bija mana tēta (bērnu vectētiņa) pārsteigums, kad bērni viņam pasniedza līdzīgu salātu bļodu ar tekstu — VECTĒTIŅAM un mazām, mīļām sirsniņām. Es ar sabučoju savu tēti un uzdāvināju pašgatavoto kartiņu. Viņš bija ļoti aizkustināts. Ne velti — no savas lielās meitas jau gadiem nebija saņēmis pašas gatavotu dāvaniņu! :)
Pēc tam sakūrām ugunskuru, cepām iepriekš samarinēto gaļu, spēlējām paslēpes. Īsāk sakot, jauki pavadījām laiku!
Arī šajā gadā plānojam atzīmēt Tēvu dienu. Vēl gan neesam izdomājuši, kā, bet zinu, ka šī diena būs īpaša!

 

Reklāma
Reklāma

Iesūtījusi: Agnese

IZLASI ARĪ: Idejas Tēva dienas svinībām

Mans tētis ir pats labākais!

GARDAS RECEPTES SVĒTKU GALDAM SKATI ŠEIT!

 

2012. GADA 8. SEPTEMBRĪ TIEKAMIES TĒVA DIENAS SVĒTKOS!