Vai vecākiem jāatsakās no homoseksuāla bērna?

Viens no galvenajiem argumentiem, ko parasti min visi seksuālo minoritāšu gājiena pretinieki, — Rīgas praids degradējot ģimenes vērtības. Hmm... Nez kas tās par ģimenes vērtībām, kuras var apdraudēt gājiens vienu reizi gadā?

Viktorija Kuprijanova, www.fotostill.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viktorija Kuprijanova, www.fotostill.lv

Vai nav tā, ka visi Rīgas praida pretinieki, sludinot ģimenes vērtības, patiesībā tās noniecina! Nav jābūt psihologam, lai apzinātos, ka pamatvērtības bērns iegūst ģimenē. No savas mammas un tēta bērns iemācās, kā veidot attiecības ģimenē, kā mīlēt, kam ticēt un uzticēties un kā izturēties pret apkārtējo pasauli. Ja kādam vecākam šķiet, ka citi — vienalga, vai tas būtu gājiens Rīgas ielās, klasesbiedri, pagalma biedri vai kāds cits, — var izjaukt bērna vērtību sistēmu vienā dienā, tad acīmredzot tā ir ļoti vāja vai varbūt tādas nemaz nav?

Ziniet, kaut kā komiski tomēr šķiet fotogrāfijās skatīties uz jauniešiem, kuri ar plakātiem „Mums tas nav jāredz” pielīduši pie sētas, lai to redzētu!!! Ja negribat to redzēt vai negribat, lai bērni to redz, izbrauciet ārpus pilsētas un pavadiet skaistu dienu zaļumos! Mana 87 gadus vecā omīte arī katru vakaru skatās raidījumu Degpunktā un pēc tā visu laiku baidās... Bail ir šausmīgi... Bet neskatīties nevar...

Ja negribat to redzēt vai negribat, lai bērni to redz, izbrauciet ārpus pilsētas un pavadiet skaistu dienu zaļumos!


Ir tik skumji lasīt, ka, piemēram, Jaunās paaudzes līderis Aleksejs Ļedjajevs saviem draudzes locekļiem sludinājis, ka vairāk par 80% AIDS slimnieku ir homoseksuālisti. Lai gan, pēc Sabiedrības veselības aģentūras datiem, pērn lielāko daļu ar HIV inficējušos veido narkotiku lietotāji, homoseksuālajās dzimumattiecībās inficēto skaits ir deviņas reizes mazāks. (Skatīt rakstu:

Jaunā paaudze grasās protestēt pret praidu

) Vai, piemēram, mācītājs un politiķis Jānis Šmits (Latvijas Pirmā partija) tiesas zālē, kurā tika dota atļauja rīkot šā gada Rīgas praidu, nokliedzies: „Dievs jums atriebsies!”...
Ziniet, Bībelē ir 10 Dieva baušļi, kuros arī teikts: Tev nebūs Dieva vārdu nevietā valkāt, un Tev nebūs nepatiesu liecību dot pret savu tuvāko, tātad melot...

 

Reklāma
Reklāma

Man vienmēr bija šķitis, ka vecākus un bērnus vieno beznosacījumu mīlestība, taču izrādās, ka dažiem vecākiem aktuāla ir definīcija: "Es tevi mīlēšu tikai tad, ja..."


Šī tēma, protams, ir ļoti jūtīga. Arī mūsu portālā mammām.lv un tētiem.lv ir bijusi ļoti asa diskusija, kā reaģēt vecākiem, ja viņu bērns paziņo par savu homoseksualitāti. Visbēdīgāk, protams, lasīt par tiem vecākiem, kas labāk atsakās no sava bērna, nevis pieņem viņa homoseksualitāti. Man vienmēr bija šķitis, ka vecākus un bērnus vieno beznosacījumu mīlestība, taču izrādās, ka dažiem vecākiem aktuāla ir definīcija: "Es tevi mīlēšu tikai tad, ja..."
Manam dēlam patlaban ir periods, kad viņš aktīvi interesējas par seksu, par to, ko nozīmē vārdi „gejs”, „lesbiete”, „heteroseksuāls” u. c. Un viņš man ir vaicājis: „Mammu, tu negribētu, lai es būtu gejs, ja?” Neslēpšu, ka mazliet padomāju, pirms atbildēju, taču mana atbilde bija pilnīgi godīga: „Es gribētu, lai tu būtu laimīgs! Labs un iecietīgs!”

Autore: Sindija Meluškāne