Šokolādes parfē

 21. jūlijs 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 8970



6 personām

 

Katliņā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru un ūdeni.

Nepārtarukti putojot, karsē uz lēnas uguns, līdz maisījums kļūst tumīgs.

Atdzesē.

Pievieno kakao pulveri un rīvētu ingveru (ar ingveru uzmanīgi - pievieno pamazām un garšojot).

Saputo putukrējumu. Uzmanīgi iecilā kakao un olu maisījumā. Parfē liek apaļā (kēksa) formā.

Ievieto saldētavā uz 3 - 5 stundām. No saldētavas izņem apmēram 20 min. pirms pasniegšanas. Izgāž servējamā traukā. Pasniedz ar konservētiem bumbieriem.

Parfē var pievienot mazos gabaliņos sagrieztus konservētus bumbierus vai persikus

Sastāvdaļas

1. Olu dzeltenumi
4 gab
2. Cukurs
85 g
3. Ūdens
100 g
4. Kakao pulveris
1 ēd.k.
5. 1 - 2 tējk. rīvēts svaigs vai 1/2 - 1 tējk. kaltēts ingvers
6. Saldais krejums
400 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk