Zivtiņa (21.02.–20.03.)

Zivju zīmē dzimis mazulis mēdz būt kluss un miermīlīgs. Ar savu trauslo ārieni un sapņainajām acīm viņš var pat atgādināt elfu. Šis mazulis ir ļoti emocionāls un viegli iespaidojams. Bieži vien, dzīvodams savā sapņu pasaulē, viņš pat nepamana, ka pienācis laiks iet gulēt vai pusdienot.

FOTO: Shutterstock.com

Vadošā planēta — Neptūns
Stihija — Ūdens
Akmeņi — akvamarīns
Talismans — gliemežvāks
Nedēļas diena — ceturtdiena
Krāsas — zila, jūras zila, violeta
Ziedi — vijolītes, neaizmirstulītes

Zivtiņa var būt kaprīza ēdiena izvēlē. Ja viņa no kaut kā ir atteikusies, veltīgi bārt vai sodīt par nepaklausību. Vēlamo rezultātu drīzāk izdosies panākt ar kādu jautru, smieklīgu rotaļu, kuras rezultātā mazulis pat nepamanīs, ka ir izdarījis to, ko no viņa prasa vecāki.

Šim mazulim ir grūti paiet garām peļķei, neiekāpjot tajā, jo ūdens viņam šķiet visburvīgākā lieta pasaulē pēc mammas un tēta. Kas var būt labāk, kā celt smilšu pilis jūras krastā vai stundām ilgi plunčāties vannā!

Zivtiņai patīk viss mistiskais un mīklainais. Jo neaizsniedzamāka vai neizprotamāka ir kāda lieta, jo lielākām fantāzijām tā tiek apvīta.

 

Reklāma
Reklāma

Zivju zīmē dzimušam mazulim patīk fantazēt un sapņot. Viņš labprāt klausās pasakas par brīnumainām pārvērtībām un noslēpumiem un no sirds tic visam, ko viņam stāsta.

Strīdi un sacensība nav Zivtiņas stihija. Viņai nav svarīgi pierādīt, ka ir veiklāka vai gudrāka. Labāk uzklausīs citus nekā ļaus ielūkoties savā dvēselē. Viņas spēks ir intuīcija — ar tās palīdzību spēj izvairīties no konfliktsituācijām gan attiecībās ar vecākiem, gan vienaudžiem.

Zivtiņai ir grūti koncentrēties vienai konkrētai darbībai un pieņemt izšķirošus lēmumus. Lai radinātu pie kārtības un disciplīnas, šim bērnam jāmāca pašam pieņemt lēmumus un rīkoties saskaņā ar tiem.

Avots: Bērnu horoskopu sērija, Daces Bērziņas teksts, apgāds Jumava, 2008.