Kā mēs ar kajakiem braucām uz Sāmsalu. Pieredze

"Viss sākās ar vīra un viņa drauga neprātīgo iedomu – brauksim uz Sāmsalu. Ar jūras kajakiem. Vienīgā problēma – neviens nekad tādā nebija sēdējis," raksta Inese stāstu konkursa "Sievietes labsajūtas formula" dalībniece.

Gatavojoties braucienam. Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavojoties braucienam. Autores foto.

Pārējais norisinājās strauji. Drīz vien jūras kajakus noīrējām izmēģinājuma braucienam. Un nepagāja ne daži mēneši, kad vīrs jau bija nopircis veselus četrus – vienu sev, vienu man, un divus – ciemiņiem. 

 

FOTO: Laiska vizināšanās pa Gauju. Vienai reizei bija forši, bet nav no tiem pasākumiem, kuru gribētos atkārtot atkal un atkal. Mums patīk nemierīgāki ūdeņi...

 

FOTO: ... piemēram, šādi. Sajūtas, kad vilnis triecas burtiski sejā, ir neaprakstāmas.

 

Kopš tā laika, kad pirmo reizi izmēģinājām kajakus, esam braukuši neskaitāmas reizes. Gan pa jūru, gan ezeriem, gan dažādām Latvijas upēm. Divas reizes pat mēģinājām doties uz Sāmsalu. Vienā no reizēm tālāk pa krastu netikām, jo bija dikti lieli viļņi. Vismaz mums tā likās. Otrā reizē mērķtiecīgi īrāmies prom no krasta, bet arī tajā reizē ne cik tālu neaizairējāmies – viļņi dzina uz krastu. Pēc trīs stundu airēšanas, kad no krasta bijām attālinājušies vien 2 kilometrus, sapratām, ka ar šādu ātrumu pārāk ilgi būsim uz kuģu ceļa, tāpēc ļāvāmies vējam un piecpadsmit minūšu laikā bijām krastā. Lai arī mēģinājums cieta neveiksmi, lieliski atpūtāmies un izklaidējāmies viļņu šūpās. Vai varat iztēloties, cik tas ir fantastiski?

FOTO: Atvainojos par sliktas kvalitātes bildi, bet viļņos negribējām nest labāko aparātu. Nācās izlīdzēties ar "ziepju trauku".

 

FOTO: Pēc kārtīgas airēšanas var gulēt jebkur. Pat uz visnotaļ reljefām virsmām.

 

Reklāma
Reklāma

FOTO: Ļoti noderīga ir prasme piecelties, neizkāpjot no laivas. Diemžēl, to iemācījās tikai mans vīrs. Mēs pārējie trenējāmies izkritušo dabūt laivā, saairējot kopā un veidojot tiltiņus. Tas ir viegli plakanā ūdenī. Viļņos? Nu, sanāca, kā sanāca.

 

FOTO: Lai arī vienmēr esam braucieniem rūpīgi gatavojušies, šis novembra sākuma brauciens varēja beigties pavisam bēdīgi. Vējš bija no krasta, līdz ar to viegli un patīkami airēt dziļumā, bet ārā tikt ne katram ir pa spēkam.

 

FOTO: Kamēr citi 18. novembrī baudīja pilsētā Valsts svētkus, mēs devāmies nelielā izbraucienā un noķērām pirmo sniegu. Un nosalām kā prusaki...

 

 

Kopš pirmā kajaku brauciena ir pagājuši 8 gadi, un šī izklaide joprojām ir lieliskāko pasākumu augšgalā. Brauciens pa jūru, sajūtot ūdens sāļumu un vēja glāsmainumu joprojām sniedz labsajūtu un prieku līdz... nākamai reizei!

 

 

Iesūtījusi Inese, stāstu konkursa "Sievietes labsajūtas formula" dalībniece.


Par Fermalac® vaginal

Fermalac® Vaginal ir palīglīdzeklis vaginālo infekciju ārstēšanai, tas atjauno un uztur normālo maksts mikrofloru. 

Katra kapsula satur 2 miljardus dzīvotspējīgu mikroorganismu Lactobacillus rhamnosus R0011 un jogurta kultūru R0094 (Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus).

Veselas sievietes normālu maksts sekrēta mikroflora sastāv no pienskābajām, jeb laktobaktērijām, kas veido makstī skābu vidi, dabiskā ceļā nodrošinot optimālu aizsardzību pret infekciju ierosinātājiem, kā arī pret mikrobu iekļūšanu dziļākajos audos.