Četru bērnu ģimenes rotaļas un idejas bērnu ballītēm

Dāvanas pasniegšana kā rotaļa, pārgājiens naktī ar lukturīšiem, kolāžu veidošana, izmantojot ģimenes bildes, trakulīgas pārģēbšanās – ir tik daudz lielisku nodarbju, kas neprasa lielu finansiālo ieguldījumu! Pieredzē dalās 4 bērnu māmiņa Ieva Grāvīte. 

Ūdens kaujas? Ziepju burbuļu salūts? Piedāvā bērniem šīs izklaides un bezgalīgi smiekli un spiedzieni garantēti:)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ūdens kaujas? Ziepju burbuļu salūts? Piedāvā bērniem šīs izklaides un bezgalīgi smiekli un spiedzieni garantēti:)

 

Mums mājās ir četri bērniņi, tāpēc lielas naudas summas savām ballītēm nevaram atvēlēt. Tad nu nākas likt galvas kopā un izdomāt kaut ko interesantu un aizraujošu, kas neprasa lielus materiālos ieguldījumus. 

 

Dažas idejas, ko mēs izmantojam mūsmājās, vēlos piedāvāt arī Jums!

 

1.) Pārģērbšanās. Mūsmājās ļoti iecienīta atrakcija ir pārģērbšanās – to var darīt jebkurā gadalaikā, gan telpās, gan ārā. Var izmantot jau gatavus apģērbus, tiem pievienojot kādu aksesuāru. Var kādu pierastu kreklu pārveidot par svārkiem, var ņemt kādu neizmantotu materiālu, kas noslēpies krājumos, un pagatavot sasienamus tērpus. 

 

2.) Zivtiņu ķeršana. Ļoti jauku spēli mēs esam noskatījušies Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā – tā ir zivtiņu ķeršana. Mans vīrs ziedoja vienu pēcpusdienu un no koka izzāģēja zivs formu, noslīpēja to, iestiprināja riņķīšus galvas daļā, piesēja pie kāta striķi, galā iesēja āķi, un jautrība var sākties!

 

3.) Stafete ballītei. Interesanta stafete – jāpieskrien pie trauka, jāuzģērbj cepure, cimdi, šalle, jāpaņem konfekte, jāapēd un jādodas atpakaļ pie komandas. 

 

4.) Namiņa būvniecība. Bērniem var dot vaļu savas mājiņas būvēšanā, ja mājās ir kādi dēļu gali un citi materiāli. Tāpat bērniem ļoti patīk dzīvoties teltī un veidot spēles tur, jo tā ir citādāka vide nekā ierasts. 

 

5.) Dāvanas pasniegšana kā rotaļa. Dāvanu pasniegšanu var izvērst par interesantu nodarbi, ņemot talkā lapiņu spēli. Dažādās vietās ir noslēptas lapiņas ar norādēm, kur meklēt nākamo, lai beigās tiktu pie dāvanas atrašanās vietas. Lapiņā var būt norādīts konkrēts virziens, objekts. Norāde var būt izteikta arī mīklas veidā, katrā „kontrolpunktā” var būt dots uzdevums. Šādā veidā mūsmājās jau piecus gadus tiek meklētas Lieldienu Zaķa atstātais sveiciens. Taču to pašu var darīt vārda vai dzimšanas dienas ballītēs. 

Reklāma
Reklāma

 

6.) Kolāžas ar ģimenes bildēm. Radošie uzdevumi bērniem - mēs līmējam, zīmējam, darinām no plastilīna, veidojam kolāžas par doto tēmu – prieks un darbošanās garantēta!

 

7.) Pārgājieni – tie vienmēr ir guvuši atsaucību, nav jāplāno pārgājiens visai dienai, ja nevēlas. Ļoti jauki ir īsie piemājas pārgājieni, lai apskatītos, kas jauns ir noticis tuvējā upītē, mežiņā, pļaviņā utt. Lielākiem bērniem noteikti patiks pārgājieni naktī, izmantojot lukturīšus. Naktī viss pazīstamais šķiet svešs, tāpēc vēl jo vairāk intriģējošs un aizraujošs.

 

8.) Rotaļas ar ūdeni – atsvaidzinošas karstās vasaras ballītēs. Rīkojam ūdens cīņas ar ūdenspistolēm, ar ūdens bumbām (ūdeni iepilda balonos), kā arī vienkārši veldzējamies piemājas baseiniņā.

 

9.) Ziepju burbuļu salūts – te gan vajag nopirkt ziepju burbuļus, bet var arī paši uztaisīt šķidrumu burbuļiem. Šis mūsmājās ir iecienītākais salūts, īpaši vasaras sezonā.

 

Lai Jums visiem jautrs un priecīgs kopā pavadītais laiks!

Iesūtījusi Ieva Grāvīte, konkursa "Kas manam bērnam izraisa lielāko prieku" dalībniece