Lūdzu, palīdzi krīzes centram bērniem un sievietēm!

Māras centrs ir Latvijā lielākais krīzes centrs — nevalstiska organizācija, kuras mērķis ir sniegt īslaicīgu psiholoģisku, sociālu un cita veida palīdzību nelaimē nonākušajiem bērniem un māmiņām ar bērniem. Nenoliedzami, krīze skārusi arī Māras centru — finansiālie līdzekļi ievērojami samazināti, tāpēc portāls mammam.lv/tetiem.lv aicina palīdzēt, kaut vai dāvinot lietotu apģērbu un sadzīves lietas.

Ilustrācija: Jānis Beķeris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrācija: Jānis Beķeris

Šobrīd Māras centrā var uzturēties 37 klienti — māmiņas ar bērniem, kā arī bērni no nelabvēlīgām ģimenēm un tie, kas cietuši no dažāda veida vardarbības, vecumā no trim līdz 18 gadiem. Viņi šeit var uzturēties līdz sešiem mēnešiem. Esot Māras centrā, tiek sniegta psiholoģiska un sociāla palīdzība. Klienti Māras centrā tiek ievietoti ar institūciju starpniecību, kā arī krīzes situācijās palīdzību lūdz paši.

Māras centrā bērni nokļūst dažādu iemeslu dēļ — tā var būt vardarbība ģimenē vai ārpus tās. Centrā uzturas bērni, kuru vecāki uz laiku nevar nodrošināt viņiem aprūpi un pieskatīšanu, vai arī — kamēr tiek risināts konflikts ģimenē. Arī bērni, kuri pēkšņi zaudējuši vecākus vai aizbildņus.

Māras centrā sieviete ar bērnu(-iem) var vērsties, ja viņi nonākuši krīzes situācijā, piemēram, cieš no vardarbības ģimenē vai palikuši bez dzīvesvietas un/vai iztikas līdzekļiem. Reizēm šeit nonāk sievietes ar bērniem no ieslodzījuma vietām, jo viņām nav kur atgriezties. Līdz šim Māras centrs uzņēma sievietes ar bērniem, vecumā no viena gada, bet bieži vien šai centrā vēršas sievietes ar zīdaiņiem, tāpēc tiek iekārtotas istabiņas māmiņām ar mazuļiem.

Sakarā ar samazināto Māras centra finansējumu ir grūtības nodrošināt centra klientiem ikdienā nepieciešamās lietas, tāpēc ceram uz tavu atsaucību un atbalstu, ziedojot Māras centram nepieciešamās lietas — der arī lietotas!

LIETAS, KURAS ĻOTI NEPIECIEŠAMAS MĀRAS CENTRAM:
•    apģērbi un apavi bērniem vecumā no dzimšanas brīža līdz pusaudžu gadiem;
•    apģērbs un apavi sievietēm;
•    dažādas lietas zīdainīšiem, piemēram, pārtinamais galdiņš, bērnu vanniņa, ratiņi, autiņbiksītes, zīdaiņu pārtika;
•    bērnus attīstošās rotaļlietas;
•    segas, spilveni, gultasveļa;
•    higiēnas lietas, piemēram, zobu birstes pieaugušajiem un bērniem, zobu pasta, ziepes, veļas pulveris, higiēnas preces sievietēm u.tml.;
•    sadzīves tehnika, piemēram, ļoti, ļoti nepieciešama veļasmašīna;
•    citas sadzīves lietas, piemēram, trauki.

Ja tev ir citas lietas, kas, tavuprāt, varētu noderēt Māras centram, lūdzu, sazinies ar minētajām Māras centra kontaktpersonām:

Gita Krūmiņa, Māras centra vadītāja (tālr. 67609261),
Agnese Grauduma, vecākā sociālā darbiniece (tālr. 67609265, mob.tālr. 28746466).

 

Konts ziedojumiem:
Saņēmējs: Biedrība Latvijas Samariešu apvienība, KC Māras centrs

Banka: Swedbank
Reģ.Nr: LV40008001803
Konts: LV42HABA0551000926581
Maksājuma mērķis: Ziedojums Māras centram

Reklāma
Reklāma


Māras centra adrese: Cieceres iela 1, Rīga.