Pagājušajās brīvdienās atklāts ziemas festivāls Pakrojas muižā

Šajā nedēļas nogalē Lietuvas Pakrojas muižā pulcējās tūkstošiem zinātkāro no visas Lietuvas un Latvijas. Šeit tika atklāts Baltijā lielākais ziemas festivāls "Ziemassvētku kosmosa stacija". Izgaismoto skulptūru parku 15 hektāru platībā pasākumā papildināja Lietuvā pazīstamu mākslinieku veidoti lāzeršovi un profesionālu aktieru priekšnesumi. Festivāls norisināsies katru nedēļas nogali līdz janvāra vidum.
Pakrojas muižas teritorija festivāla laikā ir sadalīta trīs zonās.

FOTO: Publicitātes foto

Pakrojas muižas teritorija festivāla laikā ir sadalīta trīs zonās.

"Vēlējāmies saviem viesiem piedāvāt ļoti daudzveidīgu pieredzi, apvienojot teātri, šova elementus, mūziku, gaismas un Ziemassvētku garu. Tas ir grūts uzdevums, tāpēc 50 cilvēku lielajai radošajai komandai, kas veidoja festivālu, aicinājām piebiedroties Lietuvā pazīstamus māksliniekus – komponistu Leonu Somovu, gaismas mākslinieku Viliu Viļuti un citus,” stāsta ziemas festivāla organizatori.

 

 

Pakrojas muižas teritorija festivāla laikā ir sadalīta trīs zonās. Festivāla galvenā tēma ir Kosmoss. Tai veltītas ne tikai iespaidīgā izmēra izgaismotās skulptūras, bet arī lāzera un gaismas šovi, kas izkrāso debesis virs muižas un stāsta par Visuma tapšanu. 

 

Papildus kosmosa plašumiem apmeklētājus šeit gaida arī daudzkrāsaina okeānu pasaule ar brīnumainiem iemītniekiem. 

 

Trešā zona ir tūkstošiem gaismu izgaismota svētku pilsēta, kas aicina sasildīties un sajust bērnības Ziemassvētku noskaņu. Tajā atradīsiet Ziemassvētku vecīša viesistabu, Ziemassvētku pasta nodaļu ar kamieli Buču, rūķu dāvanu darbnīcas, restorānus un kafejnīcas un, protams, Ziemassvētku tirdziņu.

 

 

“Šī festivāla unikalitāte – dzīvīgums. Festivāls ir rosības pilns: aktieri un animatori uzstājas ar izrādēm, skatītājus priecē iespaidīgi lāzeru un uguns šovi, emocijas rada unikāla mūzika, rūķi palīdz rakstīt vēstules Salavecim un māca dažādus amatus, uz galvenās skatuves notiek dažādi priekšnesumi. Šis nav vienkārši kārtējais skaists skulptūru parks, bet gan īsti svētki,» vēsta organizatori.

 

Reklāma
Reklāma

Pirmo festivāla viesu iespaidi atšķīrās, vieniem vairāk patikusi Kosmosa zona, citus pārsteidza Okeāns. “Man ļoti patika, ka izklaide tiek apvienota ar izglītību: ceļojot pa kosmosu, var uzzināt vairāk par Saules sistēmu, bet Okeāna daļā – par ekoloģiju,” iespaidos dalās festivāla apmeklētājs Arūnas. Savukārt kopā ar viņu bijušos viesus visvairāk pārsteidza Itālijas klauna Kamilo uzstāšanās un lāzeršovs.

 

 

Šogad festivāla organizatori ir sagatavojuši arī īpašās aktivitātes skolēnu grupām. 20. decembrī ieplānota dienas programma latviešu valodā “Mazo astronautu Ziemassvētku lidojums”, kurā pēc iepriekšējās rezervācijas tiek aicināti piedalīties 1.–5. klašu skolēnu grupas. 

 

Tāpat visi Lietuvas un Latvijas skolu un bērnudārzu audzēkņi ir aicināti piedalīties konkursā – kosmosa stacijas karoga veidošanā. Uzvarējušie darbi tiks palaisti atklātā kosmosā – 30 km augstumā no Zemes virsmas, un to veidotāji no Lietuvas un Latvijas būs uzaicināti apmeklēt festivālu un vērot vēsturisko notikumu tiešraidē.

 

 

Ziemas festivāls "Ziemassvētku kosmosa stacija" Pakrojas muižā priecēs apmeklētājus katru piektdienu un brīvdienās līdz 14. janvārim. 

Svētku periodā, no 25. decembra līdz 1. janvārim, festivāls būs atvērts katru dienu.

Plašāk par festivālu: www.pakrojasmuiza.lv

Saistītie raksti