Kas ir normāls cilvēks: “Oskaram” nominētās filmas “Ellings” bezmaksas seanss piecās Latvijas pilsētās

Labklājības ministrija sadarbībā ar Norvēģijas vēstniecību Latvijā aicina ikvienu interesentu apmeklēt tematiskos kino vakarus piecās Latvijas pilsētās – Siguldā, Madonā, Ventspilī, Rēzeknē un Jēkabpilī, lai kopā noskatītos “Oskaram” nominēto norvēģu filmu “Ellings” un aizdomātos par to, kas ir normāls cilvēks.
Lai labāk izprastu filmu un cilvēkus ar garīga rakstura traucējumiem, notiks arī diskusija ar kino ekspertu Sergeju Timoņinu un saruna ar Arvīdu Denisu – vīrieti ar garīga rakstura traucējumiem, kurš veiksmīgi integrējies sabiedrībā.

FOTO: Shutterstock.com

Lai labāk izprastu filmu un cilvēkus ar garīga rakstura traucējumiem, notiks arī diskusija ar kino ekspertu Sergeju Timoņinu un saruna ar Arvīdu Denisu – vīrieti ar garīga rakstura traucējumiem, kurš veiksmīgi integrējies sabiedrībā.

Oktobris ir Starptautiskais garīgas veselības mēnesis, tādēļ apmeklētājiem tiek piedāvāta mākslas filma “Ellings”, kuras pamatā ir aizkustinošs un aizraujošs stāsts par Ellingu  – vīrieti ar garīga rakstura traucējumiem. Viņš, zaudējot vienīgo tuvinieku – māti, ar Oslo sociālo dienestu palīdzību kļūst patstāvīgs un pamazām iekļaujas sabiedrībā.

 

Lai labāk izprastu filmu un cilvēkus ar garīga rakstura traucējumiem, pasākuma apmeklētājiem tiks piedāvāta diskusija ar kino ekspertu Sergeju Timoņinu un saruna ar Arvīdu Denisu – vīrieti ar garīga rakstura traucējumiem, kurš, pateicoties sociālajiem pakalpojumiem un līdzcilvēkiem, līdzīgi kā filmas galvenais varonis, ir veiksmīgi integrējies sabiedrībā vienā no Latvijas pilsētām, Ogrē.

 

Apmeklētājiem tiks piedāvāts arī īss ieskats Latvijas Republikas Labklājības ministrijas, Eiropas Komisijas un Norvēģijas valsts darbā, veidojot iekļaujošu sabiedrību, kā arī skaidrojums par Eiropas Savienības fondu un Eiropas Ekonomiskās zonas grantu atbalsta nozīmi.

 

Reklāma
Reklāma

Kino vakari tiks organizēti: 

  • 14. oktobrī Siguldā, “Kino Lora”, plkst. 18:00.
  • 16. oktobrī Madonā, kinoteātrī “Vidzeme”, plkst. 16:00.
  • 19. oktobrī Ventspilī, “Kino RIO”, plkst. 18:00.
  • 23. oktobrī Rēzeknē, “Latgales vēstniecībā GORS”, plkst. 16:00.
  • 25. oktobrī Jēkabpilī, “Krustpils Kultūras centrā”, plkst. 18:00.

 

Ieeja pasākumos bez maksas. Vietu skaits ierobežots. 

 

Biļetes un informācija par norises vietām:
Siguldā ŠEIT; Madonā ŠEIT; Ventspilī ŠEIT; Rēzeknē ŠEIT; Jēkabpilī ŠEIT.

Saistītie raksti