Willa Teātrī pirmizrādi piedzīvos jaunākais iestudējums bērniem “Augusts, zupas neēdājs”

Šo ceturtdien, 6. oktobrī plkst. 19.00, Willa Teātris aicina uz jauniestudējumu bērniem “Augusts, zupas neēdājs” teātra telpās Stabu ielā 18C.
Neliela deva melna humora, manuprāt, ir viens no labākajiem veidiem, kā vecākiem saglabāt veselo saprātu ikdienas rūpēs par bērniem,” par izrādi stāsta režisore Anta Priedīte.

FOTO: Publicitātes foto

"Neliela deva melna humora, manuprāt, ir viens no labākajiem veidiem, kā vecākiem saglabāt veselo saprātu ikdienas rūpēs par bērniem,” par izrādi stāsta režisore Anta Priedīte.

Tuvojoties 1844. gada Ziemassvētkiem, vācu psihiatrs H. Hofmanis savam dēlam vēlas uzdāvināt bilžu grāmatu, taču, vīlies kuslajā piedāvājumā, grāmatas vietā iegādājas balta papīra bloknotu un ķeras pie darba pats. 


Desmit bērni, kuri pirms pusotra gadsimta dara to pašu, ko šodien - plēš mantas, apskauž māsas un brāļus, apsaukā viens otru, ākstās pie galda, spēlējas ar uguni, neskatās zem kājām un slepus ēd saldumus. Un viņu vecāki, kuriem nākas atvasēm palīdzēt šajā ceļā.


“Mainās pedagoģiskie uzstādījumi, bet intuitīvie nepatikšanu virzieni, kuros daba sauc jaunos sabiedrības locekļus, nemainās. 

Neliela deva melna humora, manuprāt, ir viens no labākajiem veidiem, kā vecākiem saglabāt veselo saprātu ikdienas rūpēs par bērniem,” stāsta režisore.


Zaļi no skaudības, uzpūtīgi kā tītari un melni kā netīra sirdsapziņa - Inga Alsiņa-Lasmane un Gatis Gāga ir gatavi piedzīvot to visu jūsu bērnu vietā, jo kas gan var būt jautrāk, kā drusku pašausmināties par nedarbu sekām drošībā skatītāju zāles krēslos.

Reklāma
Reklāma


Dzejoļu krājumu “Struwwelpeter” angliski atdzejojis Marks Tvens, tas uzvests arī kā mūzikls slavenās britu grupas “The Tiger Lillies” izpildījumā. Tagad pirmo reizi tulkots latviski un pieejams vietējiem palaidņiem.

 

Režisore: Anta Priedīte
Lomās: Inga Alsiņa-Lasmane un Gatis Gāga
Scenogrāfija un kostīmi: Aigars Ozoliņš
Dramaturgs: Heinrihs Hofmanis


Tuvākās izrādes 6. un 20. oktobrī; biļetes uz izrādēm iegādājamas vietnē bilesuparadize.lv. Sekot līdzi teātra jaunumiem iespējams "Willa Teātris" Facebook lapā. 
 

Saistītie raksti