Jelgavā izveidota interaktīva izglītojoša Labdarības pastaigu spēle ar pievienoto vērtību “Roberts, Jelgava un citi stāsti!”

Biedrība “Oranžais stars” un sociālais projekts #RobertsDara ikvienu interesentu no 15.maija līdz 1.jūnijam aicina doties ģimeniskā pastaigā, iepazīstot Jelgavu no cita skatpunkta.
Jelgavas promenāde un skulptūra Klīstošais students

FOTO: Shutterstock.com

Jelgavas promenāde un skulptūra "Klīstošais students"

Spēles mērķis ir parādīt Jelgavas pilsētas pievilcību, īpašās vietas un objektus, pievērst sabiedrības uzmanību invaliditātes problēmām, palīdzēt bērniem ar invaliditāti un veicināt sabiedrības grupu integrāciju. LABDARĪBAS orientēšanās spēle pa Jelgavas pilsētas teritoriju “Roberts, Jelgava un citi stāsti!” ir biedrības “Oranžais stars” iniciatīva, kas piedāvā jēgpilnu un interesantu laika pavadīšanu svaigā gaisā. 

Spēle ir veidota, izmantojot digitālās tehnoloģijas, būs spēlējama, izmantojot viedtālruni, ir “vīrusa droša” un turklāt ar pievienoto vērtību – no lietošanas maksas gūtie ienākumi tiks novirzīti biedrības mērķu īstenošanai – bērnu ar īpašām vajadzībām un viņu vecāku atbalstam: ārstniecībai, sociālajai un fiziskajai rehabilitācijai. 

Personas ar invaliditāti spēli varēs spēlēt bez dalības maksas, bet pārējie to varēs iegādāties par 15 eiro uz vienu viedierīci (komandu). Spēle veidota dinamiska, ar dažādiem uzdevumiem un būs saistoša ģimenēm ar bērniem, jauniešiem un ikvienam, kas vēlas iegūt pozitīvas emocijas, uzzināt kaut ko jaunu par Jelgavu, interaktīvā veidā iesaistīties labdarībā un kļūt par sociālā projekta #RobertsDara atbalstītāju. Spēles virtuālais gids ir ROBERTS, 15 gadus vecs aktīvs jaunietis ar garīga rakstura traucējumiem. Viņš aicina brīnišķīgā ģimeniskā ceļojumā pa Jelgavas ielām, šķērsielām, skvēriem un parkiem, ļaujot iepazīt pilsētas vēsturi, ēkas, ievērojamas personības un notikumus. 

Biedrība „Oranžais stars” Reģ. nr. 40008147443, Saldus iela 14, Jelgava, LV-3007, tālr.22080338, e-pasts: inga.bale@inbox.lv 
Bankas konts: AS Swedbanka LV63HABA0551026665347 

Būtiski, ka spēles veidošanā varēja iesaistīties ikviens jelgavnieks, daloties ar savu stāstu, asociācijām, bērnības atmiņām un nozīmīgākajiem mirkļiem, kas saistās ar Jelgavu. Labdarības pastaigu spēles laikā dalībniekiem ne vairāk kā 2 mājsaimniecību ietvaros jāveic aptuveni 7 kilometrus garš maršruts (aptuvenais laiks – 3 stundas). Dalībniekus sagaida dažādi foto un video uzdevumi, stāsti, kā arī izglītojoša informācija. 
Šīs nav sacensības, un maršruts ir veicams paša izvēlētā laikā no Ģimenes dienas, 15.maija, līdz Bērnu aizsardzības dienai, 1.jūnijam. Lai reģistrētos Labdarības spēlei, jāaizpilda pieteikums saitē: https://forms.gle/ewcoLa1M4CRZc4687 

 

Reklāma
Reklāma