Lieldienu un pavasara svinēšanas ceļvedis Latgalē

Pavasaris ir laiks, kad daba spridzīgi mostas un rītos pasauli modina putnu dziesmas. Šajā laikā ikvienam ir iespēja doties pastaigās un baudīt pavasara atnākšanu! Latgales Tūrisma asociācija apkopoja interesantas aktivitātes visā Latgalē, kuras aicinām izbaudīt mazus un lielus svinētājus!
Ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, aktivitātes var būt plānotas vienas mājsaimniecības ietvaros vai individuāliem apmeklētājiem.

FOTO: Shutterstock.com

Ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, aktivitātes var būt plānotas vienas mājsaimniecības ietvaros vai individuāliem apmeklētājiem.

Rēzekne

Šogad Rēzeknē ir ļoti plaša un daudzveidīga Lieldienu programma, kas ļaus radoši izpausties, iegūt jaunas un noderīgas prasmes, izstaigāt pilsētu un nodrošināt sev svētku noskaņojumu.

No 1. aprīļa atraktīvā spēle pilsētvidē “Olu medības”– meklējiet Lieldienu zaķa noslēptās krāsainās olas!

Iepazīsties ar visām aktivitātēm - https://bit.ly/39tfvLx

 

Līvāni

Līdz 9. aprīlim apmeklējams Zaķu ciemats, kur iespēja aplūkot īstus zaķēnus, kā arī iemūžināt svētku prieka mirkļus fotogrāfijās. Vēl vari aplūkot Līvānu mākslinieku un amatnieku darbus pagasta namu logos “Šeit dzīvo kultūra”. 

Lasi vairāk šeit – https://bit.ly/3rC4bCR

Mēneša garumā būs iespēja aplūkot dažādus putnu būrus un interaktīvā veidā, ar savām viedierīcēm skenējot QR kodus, dzirdēt latviešu tautas pasakas un dziesmas par putniem. QR kodu piekļuves pamācība soli pa solim būs pievienota pie katra būra. Līvānos arī varēsi izgatavot savu putnu būrīti. 

Vairāk lasi šeit – https://bit.ly/31zY6wp

 

Daugavpils pilsēta

Vienības laukumā “ieripojušas” gandrīz 30 košas svētku olas. Dodies apskatīt izrotāto pilsētu un piedalies Daugavpils organizētajā foto konkursā “Manas Lieldienas Daugavpilī”. Neliels ieskats rotājumos – https://bit.ly/3rNoe1y

Iepazīsties ar visiem notikumiem Daugavpilī šeit – https://bit.ly/3uhua4v

 

Daugavpils novads

Atpūtas kūrorts Silene Resort & SPA Lieldienās piedāvā ikvienam pastaigu pa parku, ieelpot svaigu priežu meža gaisu. Iepazīt vai atkal redzēt Silenes mini Zoo iemītniekus, izšūpoties šūpolēs, nodegustēt un iegādāties Silene Šmakovku, kā arī kūrorta restorānā varēs izbaudīt īpašus Lieldienu piedāvājumus no šefpavāra, līdzi ņemšanai mājās vai pastaigas laikā pa parku, kā arī atpūšoties pavasarīga ezera krastā. Lai pasūtītu ēdienus zvani: +371 22013509.


Piedāvājam izbaudīt Latgales dabas valdzinājumu un pavadīt jaukus mirkļus rāmā Virognas ezera krastā Atpūtas bāzē “Virogna”, kur ir iespēja izolēties atpūtas namiņos kopā ar ģimeni, baudīt rāmas pastaigas un gardos ēdienus. Var rezervēt arī ēdienus un uzkodas savam Lieldienu svētku galdam. Lai pasūtītu ēdienus, nepieciešams zvanīt iepriekš: +371 29532933.

Pēc visgaršīgākajām Lieldienu skursteņkūkām aicinām doties uz Kalkūnes pagastu, kur Atpūtas laukumā “Augustplatz” viesmīlīgā saimniece Svetlana cienās ar īpašām Lieldienu skursteņkūkām ar jaunām piedevām: valriekstiem vai dehidrētām zemenēm. Ģimenes ar bērniem tepat, svaigā gaisā, ārā pie galdiņa varēs krāsot papīra olas. Skursteņķūku ceptuvīte darbosies 2.,3. un 4. martā. Pasūti iepriekš pa tālruni +371 29 164 268.

Viesu māja “Kaķis krūzē” piedāvā īpašu gardumu Lieldienām. Te var iegādāties sulīgu un garšīgu pildītu līdaciņu, kura lieliski izrotās jūsu Lieldienu svētku galdu un priecēs visu ģimeni. Lai pasūtītu, zvaniet: +371 26366683

Jauku Lieldienu noskaņu radīs saulainas pastaigas pa Daugavpils novada takām un parkiem. Piedāvājam baudīt Dabas parka “Daugavas loki” burvību un doties uz atpūtas parku “Stalkers”, kur Daugavas krastā, meža ielokā var priecēt acis ar pasakainiem dabas skatiem, šūpoties šūpolēs un pētīt parka interesantos un savdabīgos vides objektus.

No 21 metru augstā Vasarģelišķu skatu torņa var baudīt skaistus skatus. Atpūtas vietā pie skatu torņa var piekopt latviešu unikālo Lieldienu tradīciju - šūpoties šūpolēs.

Dodieties pastaigā pa plašo Lielbornes muižas parku, izstaigājiet 2 km garo pastaigu taku un meditējiet Daugavas upes krastā. Muižas komplekss sniedz arī plašas nakšņošanas iespējas.

Savas Lieldienu brīvdienas tu vari pavadīt arī aktīvi sportojot. Laivu un plostu noma “Beibuks” piedāvā sporta inventāra nomu un dažādus ūdens maršrutus. 
 

Reklāma
Reklāma

Preiļu novads

Sajūti Lieldienas Preiļos! – ar šādu saukli aicinām ikvienu smelties saules enerģiju un interesanti nosvinēt šos pavasara svētkus.

Visi aicināti meklēt krāsojamās Lieldienu zaķa atstātās koka olas un "Putnu spēles estrādē" apmeklēt: Lieldienu golfu, Zaķu galeriju, Olas veiksmes ceļu, Kukaiņu taku, Putnu salu, Mazo putnu stūrīti un Ziedu ieleju, kur putni dzied.

No 11. - 18. Aprīlim varat piedalieties krustvāru mīklas atrisināšanā ar orientēšanās elementiem “Izej un atrisini”. Informācija - uzdevumi un karte līdz 11.aprīlim tiks ievietoti Preiļu TIC Facebook lapā.


Iepazīsties ar visām aktivitātēm – https://bit.ly/3fySUB8

 

Riebiņi

Riebiņu centrā uzstādīta mākslas darbu izstāde – mākslinieka Voldemāra Kokorēviča apgleznotas lielformāta dekoratīvās olām. Te atspoguļotas Riebiņiem raksturīgas ainavas un objekti. Lieldienu noformējumu papildina kultūras centra mākslinieces Lienes Ivanovas veidotie lielformāta ziedi. Rotājumi apmeklētājus priecēs līdz pareizticīgo Lieldienām.

 

Balvi

Dodies apskatī "Lieldienu dārzu” Balvos, kur 20 pīlādži rotājas raibās oliņās, bet dārza vidū ir apstājusies zaķu ģimene un cēlās, baltās vistas.

Vēl iespēja piedalīties olu skaitīšanas konkursā! 

Par to vairāk lasi šeit – https://bit.ly/3fwK9Yj

 

Baltinava

4. Aprīlī visas dienas garumā Lieldienu olu meklēšana Baltinavā. Laipni aicinām ģimenes ar bērniem meklēt olas Baltinavas centrā, Muižas parka teritorijā. 

Uzzini vairāk šeit – https://bit.ly/3ftZPvi

 

Lūznavas muiža

Lieldienās, 3. Aprīlī no plkst. 9.00 - 16.00 Lūznavas muižā ir iespēja saņemt "Vides izziņas spēli", kuru var iziet pa parku, iepazīstot Lūznavas muižas parka dabas vērtības (iepriekš piezvanot pa T. 28686863)

Muižas parkā un katrās mājās skanēs Sonātes flautai un klavesīnam. Laipni lūgts ikviens! 
 

Ilūkste

Lieldienās, darbdienu vakaros un brīvdienās – aprīlī (pirms maija cirpšanas maratona) ir pēdējais brīdis apskatīt Alpaku Salas alpaku ziemas kažoku parādi. Cik silti, cik pūkaini un zīdaini tie izaudzēti šoziem! Iepriekšēja apmeklējuma rezervācija (tālr.29555547, 28810088). 

Vairāk - https://www.alpakusala.com/.


 

Uzmanību: Ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, aktivitātes var būt plānotas vienas mājsaimniecības ietvaros vai individuāliem apmeklētājiem. Lai noskaidrotu vairāki sazinieties ar pasākumu organizētājiem.