Kāpēc šogad Rīgas centrā nestrādā slidotavas

Jau ziņots, ka daudzviet Latvijā un Rīgā ir atvērtas publiskās distanču slēpošanas trases. Mammamuntetiem.lv lasītāji interesējas – vai ir kāda vieta galvaspilsētā, kur var doties slidot?

Slidošanai galvaspilsētā, visticamāk, jāgaida nākamais gads

FOTO: Shutterstock.com

Slidošanai galvaspilsētā, visticamāk, jāgaida nākamais gads

Iepriekšējos gados bija ierasts, ka galvaspilsētas centrā vairākās vietās bija ierīkotas slidotavas, taču šogad tas netiek darīts. Kā portālam lsm.lv ir skaidrojis Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departaments, epidemioloģiskās aizlieguma normas jāpiemēro saprātīgi un aktivitātes āra slidotavās, ievērojot epidemioloģiskās prasības, esot atļautas.

Savukārt Mammamuntetiem.lv Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde skaidroja, ka Rīgā ierastās publiskās slidotavas šogad netiek plānots atvērt.

Savukārt par citām iespējām slidot Mammamuntetiem.lv Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde skaidroja, ka Rīgā ierastās publiskās slidotavas šogad netiek plānots atvērt.

Rīgas pašvaldība nodrošinājusi mākslīgā ledus slidotavu pie Rīgas 84. vidusskolas. Ņemot vērā pašreizējo epidemioloģisko situāciju, šo slidotavu, iepriekš piesakot, var izmantot organizētas sporta grupas. Savukārt par citām iespējām slidot Mammamuntetiem.lv Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde skaidroja, ka Rīgā ierastās publiskās slidotavas šogad netiek plānots atvērt: "Tas skaidrojums ar dažādiem apstākļiem. Pie Kongresu nama nebija iespējams ierīkot slidotavu sakarā ar plānoto Kongresa nama pārbūvi – laukums, kur parasti tiek ierīkota slidotava, saskaņā ar SIA “Rīgas nami” pausto, nepieciešams būvniecības aktivitāšu veikšanai vai tehnikas izvietošanai. Savukārt Esplanādē ir sarežģīta ūdens piegāde ledus uzliešanai, jo ūdens komunikācijas paredzētas vasaras sezonā strūklaku darbināšanai, ne izmantošanai ziemas periodā. Uzvaras bulvārī, kā ieraksts, arī šogad ir iespējams doties slēpot, bet slidotavu tur nav plānots atvērt – tā visu laiku ir bijusi dabīgā ledus slidotava, taču nepastāvīgo un mainīgo laika apstākļu dēļ tās uzturēšana ir sarežģīta un resursietilpīga.

Lasi vēl: Uzmanību - trausls ledus! Vai tiešām uz ledus vispār nedrīkst kāpt?

Tradicionālā Lido slidotava pagaidām apmeklētajiem ir slēgta. Uzņēmuma mārketinga speciāliste Agnse Lemša Mammamuntetiem.lv skaidroja: “Ņemot vērā valstī noteiktos aizliegumus pandēmijas seku ierobežošanas nolūkos, šobrīd slidotava nestrādā un nevaram prognozēt, vai un kad tā tiks atvērta. Sekosim un rīkosimies atbilstoši valdības noteiktajām vadlīnijām.”

Reklāma
Reklāma

Arī citas slidotavas Rīgā (piemēram, Grīziņkalna slidotava, slidotava reģionālajā sporta centrā “Sarkandaugava”, bērnu un jauniešu centrā “Daugmale”) ir slēgtas.

Alternatīvas slidošanai
Kā informē I. Vilde, galvaspilsētā ir citas iespējas, kā aktīvi pavadīt laiku – nūjotājiem nodarbības iepriekš pieteiktām grupām notiek dažādās Rīgas apkaimēs un Mežaparkā. Uz ziemīgām vakara pastaigām līdz pat plkst. 20.00 (kases strādās no līdz plkst. 19.00.) aicina Rīgas Zooloģiskais dārzs, īpaša cena biļetēm visas dienas garumā 3 eiro. Savukārt SIA “Rīgas meži” piedāvā doties pastaigās Pierīgas mežos, izmantojot digitālo karti mdps.rigasmezi.lv pastaigu maršruta plānošanai. Kartē var atrast informāciju par 60 000 ha mežu, kas piemēroti atpūtai. Iedzīvotāji aicināti dabas skatus publicēt sociālajos tīkos, izmantojot tēmturi #ejmeza. Tāpat šobrīd Rīgā tiek nodrošinātas vairākas distanču slēpošanas trases.