Kino, kino, kino... Šīs nedēļas nogales spilgtākie notikumi

Urrā! Skolēnu rudens brīvdienas ir klāt. Izgulēties, satikt draugus, aizbraukt ciemos pie lauku omītes un izbaudīt arī brīnišķīgu kino, kas šajā nedēļas nogalē skatāms Rīgas Starptautiskais kino festivāla ietvaros. Protams, ka notiek arī dažādi citi aizraujoši un aktīvi pasākumi, kas neļaus mierīgi sēdēt mājās un viedtelefonā! Un tas ir tik forši! 

Uz kino!

FOTO: Shutterstock.com

Uz kino!


RIGA IFF 2019
Rīgas Starptautiskais kino festivāls piedāvā lielisku kino programmu gan pieaugušajiem, gan bērniem un jauniešiem. Šādu iespēju laist garām nevajadzētu, tāpēc izpēties programmu un dodaties baudīt labu kino. Rīgas Starptautiskais kino festivāls norit kinoteātrī Splendid Palace un izrāda filmas arī Kino Bize un K Suns. 
Visa filmu programma apskatāma šeit, kur viegli var atrast arī dažādām vecuma grupām piemērotas kinofilmas un multenes.  
Sestdien un svētdien plkst. 11  ir speciāla multiplikācijas filmu programma mazākajiem kinomīļiem.
Papildus informācija arī šeit.
 

 

Kalnciema tirgus un bērnu grāmatas atklāšanas svētki
Sestdien, 19. oktobrī, Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirgū atklāsi bērnu grāmatu, lasot 33 aizraujošus stāstus. No plkst. 10.00 līdz 16.00 notiks Līvas Eihmanes grāmatas Puiku alfabēts atklāšanas svētki. Visas dienas garumā būs iespēja apskatīt autores oriģināldarbu izstādi ar akvareļa ilustrācijām, kuras izmantotas grāmatā. Mazākajiem lasītājiem būs iespēja radīt pašiem savu grāmatiņu, iemācīties zīmēt galvaskausu un locīt papīra lidmašīnu. Pasākuma svinīgākajā brīdī plkst. 13.00 ēdīsim kūku! Grāmatu “Puiku alfabēts” Līva Eihmane radīja savam dēlam Ernestam burtu apgūšanas laikā. Grāmatā ir apkopoti 33 aizraujoši stāsti un akvareļa ilustrācijas katram alfabēta burtam, kas rosina interesi par burtiem un to apgūšanu. 


KARLSONS - muzikāla piedzīvojumu spēle bērniem
Sestdien, 19. oktobrī, plkst. 14.00 Latvijas Nacionālā bibliotēkas Ziedoņa zālē Muzikāla piedzīvojumu spēle bērniem KARLSONS. Muzikāla piedzīvojumu spēle bērniem veidota pēc Astrīdas Lindgrēnes un Ārnes Oita mūzikla motīviem. Mazajiem skatītājiem nav vecuma ierobežojuma. Biļetes bērniem jāiegādājas no 3 gadu vecuma, ja arī neaizņem atsevišķu sēdvietu.

 

AUGam ēdiena svētki - rudens 2019
Svētdiena, 20. oktobrī plkt. 12.00 Tallinas ielas kvartāls un Angārs aicina uz ēdienu svētkiem. Lai iepazīstinātu pilsētniekus ar videi un dzīvniekiem draudzīgu ēdienu, biedrība AUGam rīko otros augu valsts ēdiena svētkus – tie pulcēs aptuveni 15 uzņēmumu, kas visas dienas garumā pasniegs dažnedažādus vegāniskus ēdienus rudens noskaņās.

Reklāma
Reklāma


Riteņvasara turpinās arī rudenī
Lai popularizētu fiziski aktīvu, veselīgu dzīvesveidu, bērnu un jauniešu aktīvās atpūtas un brīvā laika pavadīšanas iespējas riteņbraukšanā, katru trešdienu Uzvaras parka trasē notiek bērnu un jauniešu (2-25 gadi) veloaktivitātes sacensību formā bezpedāļu, 16” bērnu divriteņu, miniMTB, BMX, 24" un 26+" MTB klasēs, kā arī rollingā (riteņbraucēja un skrituļslidotāja ekipāžu sacensības). Aicināti piedalīties arī vecāki!
Dalībniekiem nepieciešams savs velo un ķivere. Uzvaras parkam tuvākais nomas punkts ir veikalā ''Gandrs'' Kalnciema ielā 28 (https://www.gandrs.eu/rent/kids-bikes/).
Pieteikšanās un plašāka informācija: ritenvasara@inbox.lv un šeit.


Miniatūro maketu izstāde “Liliputija 2019”
Šī gada 23.–27. oktobrī Dzelzceļa muzejā varēs izbaudīt modelisma izstādi “Liliputija 2019”, kur būs aplūkojami dažādu veidu un mērogu miniatūrie dzelzceļa maketi no Latvijas, Čehijas, Vācijas un Krievijas, kā arī Alfrēda Straumes miniatūro ēku izstādi. Paralēli notiks arī radošas darbnīcas bērniem, lokomotīvju un vagonu modeļu parāde un sarunas ar modelistiem. Papildus informācija šeit.

 

Dabas muzeja piedāvājums skolēniem un ģimenēm rudens brīvlaikā 
Latvijas Dabas muzejā sākusies pieteikšanās nodarbību ciklā „Rīta cēliens muzejā”, kas norisināsies no 21. līdz 25. oktobrim un paredzēts 2.–4. klašu skolēniem. Ģimenes ar bērniem aicinām apmeklēt ķirbju izstādi un ģimenes dienu „Plēsīgie dzīvnieki”. 
Skolēnu rudens brīvlaika nedēļā, no 21. līdz 27. oktobrim, Dabas muzejā būs pieejamas dažādas norises, lai saturīgi pavadītu brīvās dienas, turklāt muzejs būs atvērts arī pirmdien un otrdien. 
Ģimenes dienā „Plēsīgie dzīvnieki” sestdien, 26. oktobrī, pētīsi Latvijas plēsīgos dzīvniekus un salīdzināsim tos ar radniecīgām sugām, kas sastopamas citviet pasaulē. Pasākums būs interesants bērniem no 5 līdz 12 gadu vecumā. 
Plašāka informācija par norisēm tīmekļa vietnē www.dabasmuzejs.gov.lv


Darbnīca bērniem un vecākiem „Aspazija un kaķi”
Sestdien, 26. oktobrī plkst. 11.00 pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni kopā ar vecākiem un vecvecākiem ir aicināti uz mākslas darbnīcu „Aspazija un kaķi” Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (Jūrmalā, Jāņa Pliekšāna ielā 5/7). Kaķi allaž ir bijuši Aspazijas draugi. Kopā ar Aspaziju un Raini dzīvoja runči Inga, Didzis un Sētmalītis.  Klausīties Aspazijas “kaķus stāstus” un izpētīt dažu kaķu fotoportretus varēsim mākslas un dzejas darbnīcā Raiņa un Aspazijas mājā. Kopā ar tekstilmākslinieci Līvu Kaprāli būs iespēja izgatavot arī savu pūkaino draugu – rotaļu kaķi.
Lūgums pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu linda.grinberga@memorialiemuzeji.lv vai zvanot pa tālruni 29239472.