Zilie morfīdi, putnu dienas un mazliet mākslas... Bērnu pasākumi, ar ko izgreznot nedēļas nogali

Krāsu tiešām šajā nedēļas nogalē netrūks. Pasākumu klāstā bērniem ir vairākas mākslas nodarbības, raibi tirdziņi, spēles, jaunas un vecas izrādes un pat tauriņu uzbrukums. 

Publicitātes foto. Zilo morfīdu kūniņas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto. Zilo morfīdu kūniņas.

 

Putnu dienas Zoodārza filiālē “Cīruļi”
6. un 7. aprīlī Dzeņa darbnīca jau piekto gadu darbosies “Cīruļos”, lai Kurzemes pusē risinātu demogrāfisko situāciju sīko dobumperētāju putnu valstībā. Tas nozīmē, ka, zoodārza speciālistu un lāču un lūšu pieskatīti, no plkst. 12.00-15.00 apmeklētāji varēs gatavot mākslīgās ligzdvietas zīlītēm un mājas strazdiem. Pašu uzbūvēto putnu mājokli meistari drīkstēs ņemt līdzi un piekārt lidoņiem tīkamā vietā savu māju apkaimē. 


Zilo morfīdu trakums
No 5.aprīļa līdz 14.aprīlim Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā notiks ilgi gaidītais, jau par iemīļotu pavasara tradīciju kļuvušais “Zilo morfīdu trakums”. "Zilo morfīdu trakuma" laikā Tropu tauriņu māja pārvēršas īstā pasaku valstībā, jo tajā vienuviet sastopams īpaši liels eksotisko tauriņu, zilo morfīdu daudzums.
Vairāk informācijas šeit.


Kino Bize: Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi
5. aprīlī plkst. 16:30 Kino Bize skatāma latviešu animētā filma “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” . Jēkabs dzīvo Rīgas centrā, viņam patīk sapņot un viņš tic, ka sapņi piepildās. Pēkšņi tētis paziņo, ka Jēkabam vesela nedēļa būs jāpavada pie radiem pilsētas nomalē. Maskačkas svešādā vide, pašpārliecinātā māsīca Mimmi, tēvocis – pirāts un suns, kas miedz ar aci, ir tikai sākums neparastiem piedzīvojumiem.
Vairāk informācijas šeit.


Nodarbību cikls bērniem. Eksperiments nr. 1
5. aprīlī plkst. 17:30 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā nodarbību cikls bērniem “Mazais Purvītis” piedāvās iepazīt tuvāk laikmetīgās mākslas dažādos veidus un formas, meklējot un saskatot līdzības un atšķirības ideju realizācijā. Tā gaitā paredzēta pievēršanās glezniecībai, grafikai, instalācijai un foto- un videomākslai. Praktiska darbošanās veicinās bērna izpratni par katra mākslas darba vēstījumu un tā vērtējumu sabiedrības un pasaules aktualitāšu kontekstā.
Vairāk informācijas šeit.


Tirgus, šaušana ar loku un spēles pupiņu valodā
6. aprīlī plkst. 10:00 Kalnciema kvartālā varēs mācīties šaut ar loku paralimpiskās pārstāves vadībā un apgūt pupiņu valodu kopā ar bērnu grāmatu rakstnieci. Zemnieku, mājražotāju un amatnieku tirgus arī šo sestdien gaidīs ģimenes ar bērniem un citus apmeklētājus no plkst. 10.00 līdz 16.00.
Vairāk informācijas šeit.

 

Māla veidošana/apgleznošana bērniem
6. aprīlī plkst. 11:30 mākslas studijā “Biskvīts” aicina uz māla veidošanas meistarklase brīvā formātā, kur katram bērnam (vecumā līdz 16 gadiem) būs iespēja izveidot savu sapņu dzīvnieciņu, dzīvnieku draugu grupu, sapņu auto vai kādu trauciņu vecākiem, kā arī apgleznot jau iepriekš radītos darbus. Visi mazie censoņi tiek aicināti 6. aprīlī uz mākslas studiju “Biskvīts”.
Vairāk informācijas šeit.


Kim? bērnu diena 6.aprīlī
6. aprīlī plkst. 12:00 Kim? izstāžu centrā radošās darbnīcas bērni veidos vizuālas dzejas burtnīcas, apgūstot arī papīra kolāžas un papīra novecināšanas tehnikas. Būs pieejamas arī Kim? bērnu darba lapas, kuras būs iespēja pildīt pēc pašu izvēles. Tāpat bērniem un viņu vecākiem būs iespēja iepazīt tuvāk izstādes un piedalīties radošajā darbnīcā ar mākslinieci Viku Ekstu, kura veidojusi izstādes “Eižena Berga dzeja un darbi” vizuālo noformējumu.
Vairāk informācijas šeit.
 

Ģimeņu sestdiena - tikšanās ar Indru Brūveri
6. aprīlī plkst. 13:00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Savirpinot burtus vārdos, pēc tam tos iepiņķerējot teikumos un iestatot pantos, rodas kaut kas dzīvs un gana draiskulīgs, dažkārt nopietns, bet interesants. Vai tā top dzejoļi? To varēsiet uzzināt tikšanās reizē sestdien Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā ar dzejnieci un tulkotāju Indru Brūveri. Būs iespēja piedalīties dzejas darbnīcā un kopā atzīmēt Starptautisko bērnu grāmatu dienu, kura pasaulē tika svinēta 2. aprīlī.
Vairāk informācijas šeit.
 

Reklāma
Reklāma

Koncertizrāde bērniem “Varde par solisti”
7. aprīlī plkst. 12:00  Ogres kultūras centrā  muzikāls stāsts mazajiem klausītājiem “Varde par solisti”. Ko ar skaistāko operu jaukajām ārijām, duetiem un ansambļiem iesāks purva iemītnieki? Uzziniet, kas palīdzēs Vardei, Krupim, Cekulpīlei un Dunduram piepildīt viņu sapni dziedāt uz operas skatuves. Programmā tādu pasaulslavenu komponistu skaņdarbi kā Mocarts, Verdi, Bizē un citi.
Vairāk informācijas šeit.


 “Sunītis un Kaķīte” jautra izrāde visai ģimenei
7. aprīlī plkst. 15:00  “K Suns” kinogalerijā interaktīva izrāde bērniem “Sunītis un Kaķīte” , kurā izrādes varoņi, Sunītis un Kaķīte, aktīvi iesaista mazos skatītājus. Kopā ar bērniem Sunītis un Kaķīte cenšas noskaidrot: Kas ir kārtība un kam tā ir vajadzīga? Kāpēc ir jāmācās? Un kas ir īsta draudzība? Izrādē 7. aprīlī K Suns kinogalerijā Sunītis un Kaķīte spēlēs dažādas spēlēs, sacentīsies savā starpā un kopā ar bērniem spēlēs teātri.
Vairāk informācijas šeit.
 

Imants Ramiņš. Opera "Lakstīgala"
7. aprīlī plks. 16:00 koncertzālē “Cēsis”  ģimenēm ar bērniem būs iespēja noskatīties Kanādā dzīvojošā latviešu komponista Imanta Ramiņa operu „Lakstīgala”, kuras iestudējums izvirzīts Lielajai Mūzikas balvai 2018 kategorijā Gada uzvedums.
Vairāk informācijas šeit.

 

Krāšņo orhideju izstāde Dabas muzejā 
Dabas muzejs aicina uz pirmo ziedu izstādi šajā sezonā – „Orhidejas un citi eksotiskie augi 2019’’. Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociāciju (LOEADA), tās laikā, no 10. līdz 14. aprīlim, piedāvā apskatīt vairākus simtus  dažādas orhideju šķirnes un to hibrīdus, sniegs konsultācijas šo neparasto augu izvēlē un kopšanā. Sestdien, 13.aprīlī, plkst. 13.00 aicina uz meistarklasi orhideju pārstādīšanā (apmeklējums ar konkrētās dienas izstādes ieejas biļeti).
Vairāk informācijas šeit.
 

 


Visus bērnu pasākumus meklē portālā Kurpes.lv