10 aizraujoši pasākumi ģimenēm ar bērniem šajā nedēļas nogalē

Ir atkal pienācis tas īpašais brīdis, kad visi gaidām Ziemassvētkus. Šajā nedēļas nogalē ģimenēm ir iespēja apmeklēt kā Ziemassvētku tirdziņus, tā arī ar svētkiem nesaistītus, bet gana interesantus pasākumus. Atliek tik izvēlēties savējo!

Izstādes, filmas, brīvdabas pasākumi un tirdziņi - ir gana plaša izvēle, lai jauki pavadītu brīvdienas.

FOTO: Shutterstock.com

Izstādes, filmas, brīvdabas pasākumi un tirdziņi - ir gana plaša izvēle, lai jauki pavadītu brīvdienas.

Ziemassvētku tirgus

1. decembrī 10:00, Kalnciema kvartālā

Lai visā Ziemassvētku juceklī padarītu Jūsu svētkus par patīkami relaksētu pieredzi, Kalnciema kvartāls ir sagatavojis veselus 10 Ziemassvētku tirgus – katrā decembra sestdienā un svētdienā. 1. decembrī „slow shopping” tēmā viņi kļūs par Jūsu uzticamajiem gidiem, kas ziņos par jaunākajām aktualitātēm tirgus dāvanu izvēlē un to laicīgā iegādē, piemēram, rakstaino cimdu, vegānu somu, īpašo sveču un auskariņu izvēlē.

Vairāk informācijas šeit.


 

Ģimenes joga un brokastis

1. decembrī 11:00, Daba Yoga

Starp darbu, skolu, pulciņiem, svinībām, ikdienas skriešanām un rūpēm dažkārt ir sajūta, ka ģimene attālinās viens no otra. Jogas nodarbība bērniem kopā ar vecākiem – tas ir ne tikai fizisks pieskāriens, kopā izpildītas jogas pozas, bet arī garīgs pieskāriens un tuvošanās savam bērnam. Jogas nodarbība ar Daba Yoga notiek atraktīvā formā, kas veicina bērna stājas korekciju un attīsta pareizas elpošanas iemaņas.

Vairāk informācijas šeit.


 

Bildes 2018 Koncerts bērniem

1. decembrī 12:00, Rīgas Kongresu namā

Mūzikas un mākslas festivāls “Bildes” jau kārtējo reizi parūpējušies par kultūras piedzīvojumu visai ģimenei. Koncerts bērniem “BILŽU” programmā tika iekļauts jau 1992. gadā, un ir kļuvis par festivāla neatņemamu sastāvdaļu. Koncertā 1. decembrī Rīgas Kongresu namā uzstāsies - “Dzeguzīte”, “Knīpas un knauķi”, “Tev un man”, “Vējā”, “Ādažu taurenīši”, “Podziņas”, “Kolibri”, Kaukuļu ģimene, Elza un Atis Ieviņi u.c.

Vairāk informācijas šeit.


 

Izrāde bērniem "Baltais Lācis - Superzvaigzne"

1. decembrī 13:00, Sky & More

Annels izklaides centrs "Apkārt pasaulei" piedāvā izrādes bērniem un viņu vecākiem kopā ar Teātris un ES. 1. decembrī apmeklētājus gaidīs izrāde "Baltais Lācis - Superzvaigzne". “Kādu dienu Baltais Lācis saņem vēstuli no Holivudas, kur viņu aicina filmēties lielajā kino. Ko darīs Lācis? Paliks mājās ar Pingvīnu vai dosies prom uz Ameriku?” Šī ir jautra komēdija bērniem un vecākiem, kurā izrādes varoņi Baltais Lācis un Pingvīns ļaus mazajiem skatītājiem aktīvi iesaistīties izrādē.

Vairāk informācijas šeit.


 

Izstādes "Kaķīša dzirnavas" atklāšana

1. decembrī 13:00, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Latvijas Nacionālās bibliotēkas 7. stāvā pie Bērnu literatūras centra notiks mākslinieces Ievas Jurjānes izstādes “Kaķīša dzirnavas” atklāšana. “Advente ir īpašs laiks pārdomām un Kārļa Skalbes pasaka “Kaķīša dzirnavas” vedina pierimt, atskatīties uz svarīgāko. Caur Ievas Jurjānes ilustrācijām spēsim sajust galveno – cik nemainīgi svarīga ir līdzjūtība un labsirdība arī šodien,” vēsta izstādes rīkotāji. Pēc izstādes atklāšanas aicināsim uz radošo darbnīcu kopā ar mākslinieci.

Vairāk informācijas šeit.


 

Reklāma
Reklāma

Kino Bize: Kleo un Pols

1. decembrī 15:30, Kino Bize

“Kleo un Pols” ir dzīvīga filma, kurā divi mazi bērni piedzīvo Parīzi bez pieaugušo klātbūtnes. 1. decembrī tā tiks izrādīta arī Kino Bize apmeklētājiem un ir lieliski piemērota gan bērniem, gan pieaugušajiem. Filma 2018. gadā tika nominēta Berlīnes kinofestivāla balvai "Kristāla lācis" par labāko filmu bērnu filmu kategorijā, kā arī ieguva īpašu starptautiskās bērnu un jauniešu žūrijas "Generation 14plus" atzinību.

Vairāk informācijas šeit.


 

Balets "Riekstkodis"

1. decembrī 18:00, Latvijas Nacionālajā operā

Klasiskais Ziemassvētku stāsts “Riekstkodis” atdzimst no jauna Latvijas Nacionālajā operā un aicina arī pašus jaunākos ieskatīties burvju pasaulē caur baleta izrādi. Uz skatuves uzburta kāda pilsēta slavenajā un senajā Hanzas savienībā 19. gadsimta beigās. Te Ziemassvētku naktī, kad zemi apciemo brīnumi, piedzimst un gaiša pareģojuma spēku iegūst kādas jaunas meitenes Ziemassvētku sapnis. Svētku vakarā ierodas Ziemassvētku vecītis ar dāvanu maisu un atstāj noslēpumainu lelli – Riekstkodi.

Vairāk informācijas šeit.


 

Ģimenes diena “Latvijas simtgadē sagaidām Adventi”

2. decembrī 11:00, Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā

Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejs sarūpējis īpašu piedāvājumu ģimenēm, tostarp ekskursiju “Latvijas valsts sākums – cilvēki, notikumi, liecības”, kuras dalībnieki iepazīs mūsu valsts simtgadei veltīto izstādi “Kur gūšu Latvijas spēku?” (A. Brigadere), kā arī Viļa Rīdzenieka lielformāta kolorēto fotogrāfiju “Latvijas valsts pasludināšana 1918. gada 18. novembrī”. Radošajā darbnīcā „Darinām Ziemassvētku apsveikumus, rotājumus, mācāmies dzejoļus!” bērni kopā ar vecākiem varēs darboties no 11.00 – 16.30.

Vairāk informācijas  šeit.


 

Mammas un meitas pasākums / Tēva un dēla pasākums

2. decembrī 12:00 un 14:30, Mazo Princešu un Džentlmeņu akadēmija

Kad gan vēl ir bijusi tāda izdevība mammām dalīties pieredzē ar meitām un tēviem ar dēliem? Svētdien 2. decembrī divos atsevišķos pasākumos Mazo princešu un džentlmeņu akadēmijā būs iespēja katra dzimuma ģimenes locekļiem pavadīt vairāk laika kopā. Mammām un meitām tie būs stila un tēla etiķetes pasākumi, kamēr tēvi ar dēliem mācīsies sniegt atbalstu, spēcīgu plecu un etiķeti pret savām mammām un meitām.

Vairāk informācijas šeit.


 

Brīvdabas pasākums “Rūķu gājiens”

2. decembrī 17:00, Rīgas Kultūras centrā “Iļģuciems”

Atzīmējot Pirmo Adventi un Ziemassvētku gaidīšanas laika sākumu, Rīgas Kultūras centrs “Iļģuciems” aicina uz ikgadējo “Rūķu gājienu” svētdien 2. decembrī plkst. 17.00. Svinīgā gājiena laikā par jautrību, rotaļām un pārsteigumiem rūpēsies dažādi rūķi - Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” amatiermākslas kolektīvu vadītāji un dalībnieki. Pasākuma noslēgumā kopīgiem spēkiem dalībnieki iedegs Iļģuciema galveno egli.

Vairāk informācijas šeit.

 

Visus bērnu pasākumus meklē šeit.