Gaidāmi četri izcili džeza koncerti

Koncertu sērija  “Art of Riga Jazz” startēs jau 30.novembrī ar angļu džeza trio “Phronesis” uzstāšanos Latvijas Radio  1. studijā. 

Koncertu sērija “Art of Riga Jazz” šogad sāksies ar trio “Phronesis” meistarklasi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Koncertu sērija “Art of Riga Jazz” šogad sāksies ar trio “Phronesis” meistarklasi

Vēl pirms pirmā koncerta džeza jaunajiem talantiem būs iespēja  piedalīties trio meistarklasē un smelties pasaules mēroga mūziķu pieredzi. 

 

“Latvijā ir daudz topošo džeza  mūziķu un dziedātāju ar ļoti lielu potenciālu kļūt par pasaules līmeņa zvaigznēm. Tomēr ikvienam māksliniekam nepieciešama iedvesma, grūdiens un, protams, arī  vērtīgi profesionāļu padomi gan par mūzikas radīšanu un improvizāciju, gan arī kopumā par šo jomu, tās attīstību un galvenajām tendencēm.   Šogad “Art of Riga Jazz” Latvijas jaunajiem talantiem piedāvā lielisku iespēju smelties no labākajiem un starptautiski atzītajiem džeza  mūziķiem, kuri, būdami jauni un enerģiski, ir spējuši atrast ceļu uz klausītāju sirdīm un izpelnījušies lielu ekspertu uzmanību,” par “Phronesis” gaidāmo meistarklasi stāsta“Art of Riga  Jazz” radošais direktors Māris Briežkalns. 
 

 

Koncertu sērija “Art of Riga Jazz” jau vairākus gadus piedāvā Latvijas džeza baudītājiem iepazīt interesantākos Eiropas un arī pasaules mūziķus un dziedātājus, kuri Latvijā vēl nav uzstājušies.

 

 

Trio “Phronesis” (no latīņu valodas – spēja izprast, kā un kāpēc ir jārīkojas, lai mainītu lietas, it īpaši lai padarītu dzīvi labāku) ir pazīstami ar saviem enerģijas bagātajiem koncertiem ne tikai Eiropā, bet arī ārpus tās. No Marokas līdz Brazīlijai, no Austrālijas līdz Ziemeļamerikai mākslinieki nemainīgi iepriecina savus klausītājus ar elpu aizraujošu ritmu un valdzinošu skanējumu, kas ir raksturīgs tikai viņiem.  ”Jazzwise” par šo trio raksta: “Tā ir viena no visaizraujošākajām grupām uz šīs planētas šodien!” Ar “Phronesis” skaņdarbiem var iepazīties šeit.

Koncertu sērija “Art of Riga Jazz” jau vairākus gadus piedāvā Latvijas džeza baudītājiem iepazīt interesantākos Eiropas un arī pasaules mūziķus un dziedātājus, kuri Latvijā vēl nav uzstājušies.  Neatņemama  koncertu sērijas sastāvdaļa ir speciāli rīkotās meistarklases, kurās par simbolisku samaksu ir aicināti piedalīties visi interesenti. 
 

Reklāma
Reklāma

 

Kopumā 2018. gadā “Art of Riga Jazz” piedāvā četrus izcilus džeza koncertus:

  •  30.novembrī plkst. 19.00 Latvijas Radio 1. studijā –”Phronesis”;
  • 4.decembrī plkst. 19.00 kinoteātrī “Splendid Palace” – Salvador Sobral;
  • 6.decembrī plkst. 19.00 Latvijas Radio 1. studijā – ”David Helbock’sRandom/Control”;
  • 14.decembrī plkst. 19.00 Latvijas Radio 1. studijā – AnaCarla Maza.

 


Vairāk informācijas par “Art of Riga Jazz” šeit.

Biļetes uz Salvadora un citiem  “Art of Riga Jazz” koncertiem jau pieejamas pārdošanā.

 

Foto: publicitātes