3 vietas Latvijā, kur pavadīt saulaino sestdienu

Skaista diena, lai izbaudītu āra pasākumus!

3 vietas Latvijā, kur pavadīt saulaino sestdienu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skaista diena, lai izbaudītu āra pasākumus!

Braucam uz Siguldu! Tradicionāli ap ievziedu laiku, maija pēdējā nedēļas nogalē, Sigulda svin savus pilsētas svētkus. Šogad svētki norisinās trīs dienu garumā no 25. līdz 27.maijam. 

Svētki ļaus piedzīvot katram savu pirmo šīs vasaras festivālu, jo Siguldā atgriežas gaisa baloni – visu svētku garumā varēs baudīt mākoņu kuģu rīta un vakara lidojumus, īpašos nakts gaismošanās un degļu uguņošanas šovus.

Vasara ir vienīgais gadalaiks, kad varam apmeklēt brīvdabas koncertus un zaļumballes, tāpēc Siguldas svētki piešķils dzirksti gan jaudīgu mūziķu, grupu un diskžokeju koncertiem, gan zaļumballes šarmam Svētku laukumā, kā arī Dziesmu un dejas dienas kopības sajūtai Siguldas pilsdrupu estrādē. Neaizmirstot mazos svētku svinētājus, ar krāšņu muzikālo izrādi „Karlsons” iepriecinās Latvijas Operetes teātris, bet „Pepijas Garzeķes” aizrautīgo stāstu stāstīs Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” Teātra nodaļas audzēkņi.

Lai svinību karstumā neviens nenogulētu svētku aktīvāko dienu, kā katru gadu, sestdienas rītā pilsētu modinās mobilais modināšanas orķestris.

Par svētku kulmināciju noteikti kļūs lielais svētku gājiens, kurā ar saukli „Ceļojums uz vasaru!” apvienosies Siguldas novada amatiermākslas kolektīvi, izglītības un kultūras iestādes, novada uzņēmēji, sabiedriskās organizācijas, mākslinieki, mūziķi, pašvaldības darbinieki un svētku viesi. Vairāk par svētkiem: www.sigulda.lv.

Reklāma
Reklāma

Sasmaržot ceriņus Dobelē. Labāko Latvijas mūziķu un solistu izpildīti operu skaņdarbi apvienojumā ar ziedošu ceriņu smaržu piedāvā neaizmirstamu pasākumu. Dobeles Ceriņu dārzs ir viens no lielākajiem ceriņu dārziem Eiropā. Vairāk par ceriņu svētkiem: http://www.dobele.lv/lv/tourism

Diena pie jūras Jūrmalā. Ar bagātīgu Kūrorta svētku programmu 26. maijā Jūrmalā tiks svinēts vasaras sākums. Jūrmala aicina apmeklēt lielāko Saldējuma festivālu Latvijā, vērot starptautiska cirka un deju teātra izrādes, ielu deju sacensības, piedalīties salsas un latino meistarklasēs un klausīties mūzikas grupas “Carnival Youth”, “Labvēlīgais tips” un citu mūziķu un grupu koncertus.

Svētku kulminācijā Majoru pludmalē uz lielās skatuves koncertēs leģendārā britu grupa “Smokie” un  atraktīvā instrumentālās mūzikas grupa “Dagamba”. Vairāk par svētkiem: www.jurmala.lv.