Maija nogalē Tērvetē notiks “Latvijas Meža dienas”

Maija beigās, 25. un 26. maijā no plkst. 10.00 līdz 17.00 Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē, jaunākajā parka daļā “Kurbada zeme”, notiks Baltijā lielākais meža nozares pasākums – “Latvijas Meža dienas”. Tajā bez maksas būs iespēja apmeklēt vairāk nekā 50 meža izziņas darbnīcas un pieturas, lai iepazītu mežu un tā bagātības, kā arī būs plaša izklaides un atpūtas programma skolēniem, ģimenēm un ikvienam interesentam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Meža dienas kā svētki Latvijā notiek jau kopš 1928. gada. Sagaidot mūsu valsts simtgadi, “Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē” uzsāk jaunu, ikgadēju svētku tradīciju – pulcēt vienkopus visus Latvijas meža draugus “Latvijas Meža dienās”. Pasākumu kopīgiem spēkiem rīko dažādas ar mežu un dabu saistītas organizācijas, kas visas rūpēsies par apmeklētāju iesaistīšanu un labsajūtu. Mūsu mērķis ir parādīt ikvienam Latvijas iedzīvotājam mežu kā mūsu nozīmīgāko resursu, kas jāapsaimnieko videi draudzīgi un ilgtspējīgi,” stāsta pasākuma rīkotāju pārstāvis Normunds Namnieks.


Piektdienas, 25. maija, pasākuma tēma ir “No skolas uz mežu”, un tā laikā notiks arī lielie vides kampaņas “Tīrai Latvijai!” noslēguma svētki, kurus rīko biedrība “Zaļā josta”. Tāpat pasākuma laikā tiks sumināti Zemkopības ministrijas skolu konkursa “Mūsu mazais pārgājiens” uzvarētāji. Savukārt sestdiena, 26. maijs būs “Ģimenes diena”.

Abu dienu laikā pasākuma apmeklētāji meža izziņas darbnīcās varēs uzzināt visu par un ap Latvijas mežiem – no koka sēkliņas līdz gatavai koka mājai, kā arī piedalīties daudzveidīgās izglītojošās aktivitātes kopā ar pasaku tēliem un īstiem meža večiem. Tāpat arī meža nozares speciālisti iepazīstinās ar meža audzēšanas ciklu, meža tehniku darbībā un varēs arī noskaidrot visu par plašajām un daudzveidīgajām karjeras iespējām meža nozarē.

Piektdien Koncertus “Latvijas Meža dienu” viesiem sniegs Agnese Rakovska un Miks Dukurs, savukārt sestdien – apmeklētājus iepriecinās Auces, Dobeles un Tērvetes novada radošie kolektīvi, bet dabas gudrībās ar mazajiem apmeklētājiem dalīsies galvenais cīnītājs par tīriem mežiem Cūkmens u.c.


Ikviens aicināts apmeklēt arī iecienītās parka tematiskās daļas – Rūķīšu un Pasaku mežu -, ko ierasts dēvēt par Spŗīdīša pasauli ar parka ieejas biļetēm.


Pasākums “Latvijas Meža dienas” ir bez maksas un plānots, ka to apmeklēs ap 10 000 interesentu no visas Latvijas. Plašāka informācija par pasākuma programmu un aktualitātēm pieejama šeit. “Latvijas Meža dienas” kopīgiem spēkiem rīko biedrība “Tērvetes meža izglītības centrs”, biedrība “Zaļās mājas”, Latvijas Meža Īpašnieku biedrība, Latvijas Kokrūpniecības federācija, AS “Latvijas valsts meži”, biedrība “Zaļā josta”, Tērvetes novads, Dobeles novads un Auces novads.

Reklāma
Reklāma