Visi uz Lielo talku!

Arī šogad piedalāmies Lielajā talkā!

Visi uz Lielo talku!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī šogad piedalāmies Lielajā talkā!

 

Pasākuma ideja ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu. Lielās Talkas idejas autore ir rakstniece Anna Žīgure, bet pati ideja aizgūta no igauņiem, kas vides sakopšanu visas valsts mērogā pirmoreiz rīkoja 2008.gada 3.maijā.

 

Reklāma
Reklāma

Pēdējos gadus Lielās Talkas akcents ir Vides izglītība, kā arī pasākumu kuplina Pagalmu labiekārtošanas kustība. Katru gadu Lielā Talka izvirza noteiktu vadmotīvu, lai aicinātu sabiedrību pievērst uzmanību tam, cik ļoti ir saistīta mūsu ikdienas rīcība ar vidi un tās veselību. 2011.gada vadmotīvs bija – “Nāc talkā Latvijai!”. 2012.gadā – “Skaties dziļāk – nemēslo!”. 2013.gadā – “Tīra Latvija sākas tavā galvā”. 2014.gadā – “Tīra Baltijas jūra sākas tavā vannas istabā”. 2015.gadā – “Pastāvēs, kas pārvērtīsies!”. 2016. un 2017.gadā – “Latvijai BŪT zaļai!”2018.gadā – “Mainām Latviju! Maināmies paši!”


Projekta mērķis ir līdz 2018.gadam, Latvijas 100.dzimšanas dienai, padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē – dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.

 

Talkošanas vietas, kurās vari pievienoties, skaties ŠEIT