Galda hokeja turnīrs "Sarauj" aicina skolēnus un ģimenes iepazīt jaunu hobiju un sporta veidu

2017.gada 25. novembrī Rīgā notiks skolēnu galda hokeja turnīrs “Sarauj 2017”. Galvenais turnīra mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar šo sporta veidu un katram dot iespēju nospēlēt apļa turnīru.

 

FOTO: Shutterstock.com

Tiek aicināti visi - gan zēni, gan meitenes no 1. līdz 12. klasei. Uz turnīru var atnākt jebkurā laikā no 10:00 līdz 17:00 un nospēlēt 10 spēles savā grupā.  Katrs dalībnieks saņems dāvaniņu no turnīra atbalstītājiem.  Labākie saņems diplomus- ielūgumus bezmaksas piedalīties Rīgas kausā, kas notiks 2017.gada 2.decembrī Rīgas Kultūru vidusskolā.

 

 

Apstiprinu:

LGHF prezidents

Romans Blūmentāls_________________________

2017. gada 2.oktobrī

 

Latvijas skolēnu galda hokeja turnīrs “Sarauj 2017”

NOLIKUMS.


SACENSĪBU NORISES VIETA, DATUMS, ORGANIZATORI.
Latvijas skolēnu galda hokeja turnīrs “Sarauj 2017” notiek 2017. gada 25.novembrī Rīgas Kultūru vidusskolā, Rīgā, Ganību dambī 7. Piedalīties sacensībās var atnākot jebkurā laikā no 10-00 līdz 17-00 (pēc nepieciešamības arī līdz 18-00). Sacensības organizē Biedrība “Latvijas Galda hokeja federācija”. Tās vada pieredzējuši sportisti un Latvijas nacionālās izlases spēlētāji. Sacensību galvenais tiesnesis : pasaules čempions Edgars caics, tālr. 29 888643.

 

INFORMĀCIJA PAR SACENSĪBĀM
Afišas ar informāciju divas nedēļas pirms sacensībam tiks izvietotas uz 100 Rīgas afišu stendiem un stabiem. Vienu mēnesi pirms sacensībās afišas un plakāti ar informācoiju tiks izvietoti visās Rīgas skolās. Vienlaicīgi informācija tiks izvietotā portālos www.galdahokejs.lv, www.mammamuntetiem.lv, https://www.facebook.com/galdahokejs/?fref=ts . Par sacensībām būs informācija Latvijas laikrakstos un Latvijas radio.

 

 

SACENSĪBU MĒRĶI.
1.Galda hokeja popularizācija Latvijas vispārējo un profesionālo izglītības iestažu audzekņu vidū.
2.Dot iespēju vienas dienas laikā nospēlēt turnīru lielam skolēnu skaitam.
3.Noskaidrot labākos un dot viņiem iespēju bezmaksas piedalīties “Rīgas Kausa-2017” sacensībās.
4.Iepazīstināt dalībniekus ar sporta veidu un dot viņiem iespēju sezonas laikā piedalīties “Amatieru līgas” turnīros.
5. Piedāvāt visiem dalībniekiem, kuriem ieinteresēs šis sporta veids, galda hokeja treniņu iespējas.

 

Reklāma
Reklāma

PIETEIKSANĀS SACENSĪBĀM
Nav nepieciešams iepriekš pieteikties sacensībām. Pieteikšanās notiek atnākot uz sacensībām noteiktajā dienā no 10-00 līdz 17-00. Pieteikšanās un reģistrācija notiek uz vietas, izmantojot dalībnieku kartes, atbilstoši dotā nolikuma nākamajam punktam “Sacensību dalībnieki un dalības kartes.” Piesakoties sacensībām dalībnieks piekrīt tam, ka sacensībās tiek veikta foto un video uzņemšana, kas var tikt izmantota sporta veida reklāmas vajadzībām.

 

SACENSĪBU DALĪBNIEKI UN DALĪBNIEKU KARTES.
Turnīrā var piedalīties visi Latvijas vispārējo un profesionālo izglītības iestažu skolēni, gan zēni, gan meitenes, no 1. līdz 12. klasei. Mācību iestādēm laicīgi tiek izdalītas sacensību dalībnieku kartes. Katram skolēnam nākot uz sacensībām jāaizpilda dalībnieka karte, kurā tiek uzradīti: mācību iestādes nosaukums, klase, vārds, uzvārds. Brīvprātīgi var uzradīt arī tālruņā numuru un e-pastu. Dalībnieka kartes skolēni varēs saņemt pie skolas ārpusstundu darba organizatora vai sporta skolotāja. Būs iespēja aizpildīt dalībnieka karti arī sacensību vietā. Katrs skolēns varēs piedalīties tikai vienā apļa turnīrā.

 

SACENSĪBU NORISE.
Rīgas Kultūru vidusskolas sporta zālē tiks organizēti 15-18 spēļu sektori (pēc nepieciesamības arī vairāk). Pie katra sektora tiks izvietots labi redzams numurs. Katrs sektors sastāv no 6 spēļu galdiem (viens no tiem rezerves galds). Katrā no sektoriem apļa turnīru vienlaicīgi spēlē 11 skolēni. Katrā sektorā turnīru vada pieredzējis galda hokeja spēlētājs un/vai Latvijas izlases spēlētājs.

Atnākot uz sacensībām jebkurā laikā no 10-00 līdz 17-00 (pēc nepieciešamības arī līdz 18-00) skolēns atstāj virsdrēbes garderobē, uzvelk maiņas apavus vai “bahilas” un piesakās pie organizatoriem. Organizatori skolēna individuālajā kartē ieraksta spēļu sektora numuru ( no 1 līdz 15 (18)), kurā viņam būs jāspēlē. Sacensību sakumā 10-00 skolēni paši dodas uz savu sektoru. Pēc tam grupas tiks veidotas ārpus sporta zāles un zālē to ievedīs sektora vadītāji.

Spēļu grupa katrā sektorā sastāv no 11 skolēniem. Sektora vadītājs ieraksta 11 skolēnu vārdu un uzvārdu turnīra tabulā, kamēr dalībnieki trenējas pie spēļu galdiem. Sektora vadītājs noteiktajā kartībā sastāda visus spēlētājus pie spēļu galdiem, īsi pastāsta spēles noteikumus, kārtību un sāk sacensības.

Turnīrs katrā sektorā sastāv no 11 kārtām pa 3-5 (atkarībā no dalībnieku skaita) minūtēm katra. Katrs skolēns nospēlē ar katru, kopā 10 spēles. Katrā kārtā viens skolēns ir brīvs no spēlēm un stāv malā. Sektora vadītājs katru reizi dod komandu spēles sākumam un beigām. Pēc kārtas beigām sektora vadītājs ieraksta rezultātus tabulā. Pēc 11. kārtas beigām sektora vadītājs apkopo rezultātus un nosaka spēļu grupas uzvarētāju.

Sektora vadītājs atzīmē dalību un spēlētājs var saņemt MENTOS , BAHLSEN un PRISMA balvas. Labākajiem sektora vadītājs pasniedz ielūgumus bezmaksas dalībai turnīrā “Rīgas kauss”, kas notiks 2017.gada 2.-3. decembrī un “Amatieru līgas” brošūras ar turnīru kalendāru. Pēc balvu pasniegšanas, sektora grupas vecākā pavadībā, grupa tiek izvesta no sporta zāles. Katrs skolēns varēs piedalīties tikai vienā apļa turnīrā.

 

SACENSĪBU MEDICĪNAS APRŪPES NODROŠINĀJUMS
Sacensību dienā sacensību norises vietā visu laiku darbosies Rīgas kultūru vidusskolas medicīnas punkts. Uz sacensību laiku sacensību norises vietā dežūrēs sertificēta skolas medmāsa Vēsma Stelpe.

 

SACENSĪBU SPONSORI.
Sacensību atbalstītāji un sponsori ir RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS, IZM, STIGA, MENTOS, CHUPA-CHUPS, NIVEA MEN, INTERNETA VEIKALS 1A, EVIAN, BAHLSEN, VESTI SEGODNJA, LATVIJAS RADIO.

 

APBALVOŠANA.
Katrs dalībnieks saņems sponsoru balvas. Labākie saņems ielūgumus bezmaksas dalībai 02.12.2017. “Rīgas kausā” un “Amatieru līgas” brošūras ar turnīru kalendāru. Visi saņems informāciju par regulāro treniņu iespējām pie pasaules vadošā spēlētāja.

Saskaņots:
Rīgas domes Izglītības kultūras un sporta departamenta
Sporta un jaunatnes parvaldes priekšniece

Dina Vīksna ______________________
2017.gada___________