Kurp ar savu skolēnu doties Zinību dienā? Pasākumu apkopojums

Pēdējo brīvo piektdienu – 1. septembri, aicinām pavadīt kopā ar saviem lielajiem un mazajiem skolēniem, apmeklējot izklaidējošu, izglītojošus un muzikālus pasākumus dažādās Latvijas pilsētās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Orientēšanās spēle Gaismas pilī
1. septembrī sākot no plkst 14 Latvijas Nacionālajā Bibliotēkā gaidīs skolēnus ar vecākiem un 2-3 skolēnu lielas individuālas grupas, lai, izmantojot LNB reģistratūrā saņemtu spēles karti, dotos spēles gaitā iepazīt Gaismas pili un atrastu, kuras 17 Latvijas Kultūras kanonā iekļautas vērtības glabājas dažādās vietās bibliotēkā un kādus dārgumus var atrast LNB!
Lai uzzinātu vairāk par Latvijas Kultūras kanonu un tajā iekļautajām vērtībām aicinām apmeklēt atjaunoto Latvijas kultūras kanona mājas lapu www.kulturaskanons.lv.
Spēli spēlēt varēs arī pēc 1.septembra – spēles karte LNB darba laikā būs pieejama LNB reģistratūrā un Bērnu literatūras centrā (7.stāvā). Spēli var spēlēt individuāli vai 2 – 5 cilvēku lielās grupās. Spēle ir paredzēta visiem skolas vecuma bērniem. Bērniem līdz 7.klasei iesakām spēlē doties kopā ar pieaugušo! 

 

Zinību diena Spīķeru kvartālā
1.septembrī Spīķeru kvartāls pārvērtīsies par lielāko un aizraujošāko Zinību dienas svētku norises vietu Rīgā. Pasākuma apmeklētāji būs aicināti radoši darboties dažādās darbnīcās, piedalīties dažādās aktivitātēs, kā arī dziedāt līdzi populāriem un iemīļotiem pašmāju mūziķiem.
Zinību dienas svētkos no plkst. 15.00 līdz plkst. 20.00 aizraujošas aktivitātes un nodarbes radošajās darbnīcās varēs atrast ikviens svētku apmeklētājs. Kopā ar „Prātnieku laboratoriju” svētku apmeklētāji varēs iejusties detektīvu lomās, būvēt laivas un, ja izdosies – atrisināt noziegumus. „FIZMIX” aicinās piedalīties dažādos eksperimentos, kur tiks izmantots gan šķidrais slāpeklis, gan sausais ledus, gan dūmu lielgabals un vēl citas pārsteidzošas lietas un vielas.
Izglītības un attīstības centrs „Emīla skola” aicinās iepazīt, atpazīt un uzjundīt sajūtas rotaļās ar krāsām, sajūtu takā, sajūtu maisiņos, būs arī aktīvā siena pašiem mazākajiem un citi pārsteigumi. Tāpat radošu darbošanos pasākumā piedāvās arī bērnu un jauniešu vides izglītības centrs „Rīgas Dabaszinību skola”.
Par jautrību svētkos gādās košie un brīnumainie „Mārtiņa Burbuļi”.
Svētkos darbosies arī foto stūrītis, kurā skolēni un studenti varēs iemūžināt savas Zinību dienas emocijas profesionāla fotogrāfa vadībā.

 

Zinību diena Dabas muzejā – lekcija “Putni”
Iesildīties jaunajam mācību gadam kopā ar aktieri Edgaru Liporu un mūziķi Goran Gora! 1. septembrī plkst. 17.00 varēs, noskatoties izrādi–lekciju „Putni”, kas īpaši piemērota pirmskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Tie būs seši stāsti par cilvēka satikšanos ar putniem. Kā balodis būvē ligzdu? Cik plats ir vanaga spārnu atvērums? Kurš putns iemainīja zelta spalvas pret skaistāko balsi pasaulē? No kura lidoņa nobijās putnu draugs Edgars?
Biļetes uz izrādi iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties muzeja kasē un internetā www.bezrindas.lv.

 

1.septembrī LIDO Atpūtas centrā ar koncertēs Lauris Reiniks
Piektdien, 1. septembrī, visas dienas garumā sākot no plkt. 11.00 LIDO Atpūtas centrā būs vērienīgas Zinību dienas aktivitātes. Dienas galvenais notikums būs populārā dziedātāja Laura Reinika koncerts, kuru gan mazajiem, gan lielajiem svinību apmeklētājiem būs iespēja baudīt bez maksas.

Būs “Burtu jauniešu” ielu teātra performance, radošās darbnīcas, popgrupu un deju grupu koncerti, kā arī pasaku tēlu izklaides programma, kas īpaši uzrunās mazāko klašu skolēnus. Plkst. 13.00 LIDO Atrakciju parka estrādē uz skatuves kāps Lauris Reiniks kopā ar pavadošo grupu „MC Orķestris”, atskaņojot savas populārākās dziesmas.

Pēcpusdienā zinātkārajiem skolēniem un viņu vecākiem būs iespēja vērot aizraujošu „Laboratorium” Zinātnes teātra fizikas un ķīmijas eksperimentu programmu, kas sāksies plkst. 15.00.

Reklāma
Reklāma

 

Valmieras muzeja pagalmā 1.septembrī būs “Citāda skola”
Piektdien, 1.septembrī, Valmieras muzeja pagalmā no plkst.12.00 līdz 15.00 gan bērni, gan vecāki aicināti apmeklēt “Citādas skolas” nodarbības brīvā dabā.
Valmieras muzeja darbinieki iejutīsies skolotāju lomā, piedāvājot iesaistīties dažādās radošajās darbnīcās. Skolēni veidos savu tautasdziesmu, mēģinās saskatīt un atrast pāri dažādiem zīmētiem elementiem, minēs melodijas, no koka ripulīšiem darinās dzīvnieku figūras, skicēs Op Art tehnikā un izstaigās labirintu. «Būs gan sportiskas aktivitātes, gan treniņš prātam. Vecāki aicināti atcerēties skolas laiku un darboties kopā ar bērniem.

 

Pirmklasnieku sumināšana Tērvetē
1.septembrī dabas parkā Tērvetē suminās pirmklasniekus, sarūpējot dažādus pārsteigumus. Lai svinētu pirmo Zinību dienu, pirmklasnieki parkā tiks sagaidīti ar īpašu kaklarotu, kas atvērs durvis piedzīvojumam pasaku mežā. LVM dabas parks Tērvetē pirmklasniekiem dāvinās brīvbiļeti dabas parka un koka skatu torņa apmeklējumam un vienas pieturas braucienu ar Pasaku bānīti. Arī Tērvetes tauriņu tropu māja gaidīs mazos pirmklasniekus ar brīvbiļeti, lai krāsojas košs, aizraujošs un panākumiem bagāts pirmais skolas gads. Drosmīgākos pirmklasniekus pārbaudīt savus spēkus aicinās Laimīgās zemes gaisa takas, dāvājot brīvbiļeti parka īpašajiem viesiem mazajā virvju un koka konstrukciju takā.


Zinību dienā Valmierā darbosies "Zinoo" eksperimentu bārs
1.septembrī, skolēni un ikviens interesents tiek aicināts uz tirdzniecības centru "Valleta" Valmierā, kurā par aizraujoša mācību gada uzsākšanu rūpēsies zinātnes centrs "Zinoo".
No plkst.12.00 līdz 18.00 tirdzniecības centra 3.stāvā darbosies "Zinoo" eksperimentu bārs, kurā varēs ne tikai redzēt, bet arī līdzdarboties eksperimentos ar hēliju, uguni, ogļskābo gāzi un dažādiem šķidrumiem. "Zinoo" darbinieki arī vairāk pastāstīs par šo vielu īpašībām.