Kinoteātris "Splendid Palace" uzņem apgriezienus! Repertuārs līdz 31. augustam

Vasarai pamazām noslēdzoties, kinoteātris "Splendid Palace" uzņem apgriezienus! Ieskaties repertuārā no 25. līdz 31. augustam.

Viena no kinoteātrī redzmajām filmām Vectēvs, kurš bīstamāks par datoru.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viena no kinoteātrī redzmajām filmām "Vectēvs, kurš bīstamāks par datoru".

 

LIELAJĀ UN MAZAJĀ ZĀLĒ 

DĀŅU KINO VASARAS FESTIVĀLS

No 25. – 27. augustam kinoteātrī “Splendid Palace” otro reizi norisināsies gaidītais Dāņu kino vasaras festivāls, kas tapis sadarbībā ar Dānijas Kultūras institūtu un skatītājiem piedāvā noskatīties trīs izcilas dāņu kinofilmas.

 

Šī gada Dāņu kino vasaras festivālu, kas notiek “Splendid Palace” rudens sezonas atklāšanas nedēļā, 25.augusta vakarā atklās režisore Annette K. Olesena ar savu filmu “Sīkās neveiksmes” (Små ulykker), kas viņai atnesa starptautisku atpazīstamību pasaulē. Pēc filmas viesrežisores diskusija ar auditoriju un Latvijas kinoveidotājiem, kuru vadīs kinozinātnieks Viktors Freibergs.

 

PROGRAMMA:

Sīkās neveiksmes (Små ulykker). Annette K.Olesena, 2002

Džons zaudē savu sievu un vienlaikus viņa pieaugušie bērni - Eva, Toms un Marianne zaudē savu māti. Džona brālis Sērens ir zaudējis darbaspējas un jūtas apmierināts, sēžot dīvānā, un skatoties televizoru, bet viņa sieva nav tikpat apmierināta kā viņš. Džons un viņa meita cenšas izdzīvot krīzi, kamēr Toms ir koncentrēts darbā, Eva savukārt piesaka karu visai pasaulei. Visa ģimene cīnās ar sevi un cits citu, lai tiktu galā ar zaudējumu.

Lielajā zālē: 25.08. seanss 19:30

 

Labākā pasaulē (Hævnen). Susanne Bīra, 2010

Reiz krustojušies, divu dāņu ģimeņu dzīves ceļi savijas īpatnējās attiecībās. Diemžēl viss nerit tik gludi kā gribētos, jo tepat līdzās uzglūn vientulība, nodevība un nelaime… Darbs Sarkanā Krusta misijā ir iemācījis Antonu nekad neatbildēt ar varmācību pret varmācību. Arī atgriezies mājās Dānijā, viņš savā dzīvē turas pie idejas nepretoties ļaunumam un neatbild uz pāridarījumiem un apvainojumiem: „Tu iesit viņam, viņš iesit tev, tu atkal viņam iesit — lūk, tā arī sākas kari. ” Taču Antona pazemojumu nevar pārdzīvot viņa dēls, kurš kopā ar draugu nolemj panākt taisnību un atriebties… Mīlestība un naids, piedošana un atriebība, uzticība un nodevība, izmisums un triumfs — tas viss samezglojas neatšķetināmā pretrunu kamolā, līdz tomēr spēji un pārsteidzoši atrisinās. „Bīra piespiež mūs palūkoties uz apkārtējo pasauli un censties saprast, vai esam kļuvuši labāki nekā agrāk. Kur gan ir novedis tehniskais progress? Vai esam nokļuvuši harmoniskā vidē vai vēl biedējošākā bezdibenī?” — „The New Yorker”

Mazajā zālē: 26.08. seanss 17:30

 

Valstība (Riget), 1.daļa/4 sērijas. Larss fon Trīrs,1994

Darbība risinās nesenā pagātnē, Dānijā. Uz vecas kapsētas ir uzbūvēta slimnīca un tur šad tad notiek kaut kādas pajocīgas lietas. Vienlaicīgi no Zviedrijas ierodas visnotaļ īgns un dāņus nemīlošs neiroķirurgs Stigs Helmers un pieņemšanā piesakās veca kundzīte, kas ir simulante un vaļas brīžos nodarbojas ar spiritismu. Un tā aizsākas virkne dažādu notikumu.

Mazajā zālē: 27.08. seanss 14:00

 

*Filmas tiks demonstrētas dāņu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā un subtitriem angļu valodā.

 

Biļetes uz festivālu jau iespējams iegādāties Kinoteātra „Splendid Palace“kasē un mājaslapā www.splendidpalace.lv

 

VECTĒVS, KAS BĪSTAMĀKS PAR DATORU

Astoņgadnieka Oskara vasaras brīvdienas lauku mājās sākas kā nebeidzams cīniņš ar vectēvu, bet pārvēršas par abu vīru draudzību, kas spēj izpestīt vecmāmiņu no viņas skolnieka iecerētas avantūras.

Režisors: Varis Brasla

Scenārija autors: Alvis Lapiņš

Operators: Uldis Jancis

Mākslinieks: Mārtiņš Milbrets

Montāžas režisors: Māris Bērziņš

Komponists: Emīls Zilberts

Lomās: Mārtiņš Vilsons, Markuss Jānis Eglītis, Akvelīna Līvmane, Eva Ozola, Mārtiņš Meiers, Uldis Dumpis, Lauris Dzelzītis, Alise Polačenko, Inese Pudža, Vizma Kalme

Producents: Gatis Upmalis

studija F.O.R.M.A.

Filmas garums: 95 min.

 

OSKARA (8) vecāki datora vietā dēlam "iemaina" vectēvu – lai izsargātu bērnu no tīmekļa bīstamās ietekmes. Oskara ciemošanās pie vectēva sākas bezcerīgi - vecais KODE (65) liek strādāt vīriešu darbus un nepērk kārotās botas. Tāds vectēvs mazdēlam nav vajadzīgs, un visi uzzina, ka aktīvais Atmodas cīnītājs Paulis Kode "miris"... Vīriešu samierinātājas lomu uzņemas vecāmāte IRMA KODE (60), kura palikusi bez skolotājas darba, jo mazpilsētā bērni "beigušies" un  deputāts, vecāsmātes bijušais skolnieks MODRĪTIS (33),  skolu veikli pārdevis. Lai novestu savu afēru līdz galam, viņš piedāvā skolotājai vilinošu darbu, un sākas Oskara piedzīvojumu virtene ar vecāsmātes mācīšanu repot, nāves draudiem slimnīcā un āža ādas laistīšanu ar draudzenes OLGAS (6) franču smaržām. Kopējais vectēva un mazdēla cīniņš pret vecāsmātes pāridarītāju liek ķildām aizmirsties, un vainīgais saņem abu taisnības aizstāvju sarūpētu sodu, bet tūdaļ parādās likuma sargi un Kodem draud nepatikšanas, jo viņš nav izturējies ar pienācīgu cieņu pret  viltīgo tautas kalpu. Oskars ir gatavs vectēvu glābt...

Mazdēla brīvdienas vectēva mājās beidzas negaidīti - izrādās, ka dzīve bez meliem var sagādāt prieku!

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 22.augusta!

Reklāma
Reklāma

Biļetes uz 22.augusta seansu jau iespējams iegādāties mājaslapā www.splendidpalace.lv. Biļetes “Splendid Palace” kasēs no 16. augusta.

Lielajā zālē: 25.08. seanss 17:00; 26.08. seansi  15:45, 18:00; 27.08. seanss 13:30; 31.08. seanss 18:00

Mazajā zālē: 28.08. seanss 16:00; 29.08. seansi 18:15, 20:30; 30.08. seanss 16:00; 31.08. seanss 16:00

 

PĒTERBURGA. TIKAI AR MĪLESTĪBU. (Peterburg. Tolko po lyubvi). Krievija, 2016

Komēdija, Drāma

Garums: 110 min

Režisori: Oksana Bychkova, Aksinya Gog

Lomās: Anastasiya Pronina, Nikita Smolyaninov, Arkadiy Koval

 

Pēterburgā viegli iemīlēties. Tur bez šaubām metas avantūrā, darba kombinezonu acumirklī nomaina pret vakarkleitu un savu likteni uztic šamanim. Šajā pilsētā reizēm šķiet – nolec no jumta, un pacelsies spārnos, bronzas skulptūras kuru katru mirkli atdzīvosies, Josifu Brodski vēl varētu glābt, ja uzņemtu par viņu filmu. Septiņas dažādas varones, septiņas tikšanās ar pilsētu. Noveles veidojušas septiņas stipras un neatkarīgas sievietes. Šīm ainām piemīt īpašs šarms, un ne tikai tāpēc, ka tās visas uzņemtas gleznainās Pēterburgas vietās.

Filma krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 22. augusta!

Biļetes uz 22. augusta seansu jau iespējams iegādāties mājaslapā www.splendidpalace.lv. Biļetes “Splendid Palace” kasēs no 16. augusta. 

Lielajā zālē: 26.08. seanss 13:30; 27.08. seansi 15:30, 20:15; 28.08. seanss 20:00; 29.08. seansi 18:00, 20:15; 31.08. seanss 20:00

Mazajā zālē: 25.08. seanss 17:15; 26.08. seansi 15:15, 20:00; 28.08. seanss 18:15; 30.08. seansi 20:30; 31.08. seanss 18:15

 

STIKLA PILS (The Glass Castle). ASV, 2017

Biogrāfija, drāma

Garums: 127 min

Režisori: Destin Daniel Cretton

Lomās: Naomi Watts, Woody Harrelson, Brie Larson

 

Biogrāfiskā drāma “Stikla pils” - aizkustinošs stāsts par ģimeni, kas dzīvo ārpus ierastajiem rāmjiem, un beznosacījumu mīlestību pāri visam.

Dženetu Volsu kopā ar brāli un abām māsām audzina ekscentriski vecāki, kuru ideāli un ietiepīgā atteikšanās no vispārpieņemtajiem standartiem ir ģimenes lāsts un vienlaicīgi arī glābiņš. Viņi pastāvīgi maina dzīvesvietu un bēguļo no FIB. Dženetas māte ir māksliniece, kurai vairāk rūp gleznošana, nevis pusdienu gatavošana bērniem, bet tētis - alkoholiķis un sapņotājs, kas stāsta bērniem aizraujošus un krāšņus stāstus, atraisot fantāziju un novēršot uzmanību no skarbajiem sadzīves apstākļiem.

Filmas “Stikla pils” scenārija pamatā ir amerikāņu rakstnieces Dženetas Volsas memuāri, to režisējis Destins Denjels Kretons (“Short Term 12”). Galvenajās lomās - Oscar® laureāte Brī Lārsone (“Istaba”, “Kongs: Galvaskausa sala”) un Oscar® nominanti Naomi Votsa (“Malholanda ceļš”, “21 grams”) un Vudijs Harelsons (“Krāpšanas ilūzija”, “Nācija pret Leriju Flintu”).

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 22.augusta!

Lielajā zālē: 26.08. seanss 20:15; 27.08. seanss 17:45; 28.08. seanss 17:30

Mazajā zālē: 25.08. seanss 19:45; 28.08. seanss 20:30; 29.08. seanss 16:00; 30.08. seanss 18:00; 31.08. seanss 20:30

 

SENIORU SEANSS - VECTĒVS, KAS BĪSTAMĀKS PAR DATORU

Līdz ar Kino "Splendid Palace" jauno sezonu atsākam arī iepriekšējos gados iecienīto Senioru seansu tradīciju! Katra mēneša pēdējā otrdienā plkst.13.00 uz īpašu seansu Kino "Splendid Palace" tiek aicināti gados vecākie kino cienītāji, lai senioriem ērtā laikā un par īpaši izdevīgu cenu dotu iespēju noskatīties kādu īpašu repertuāra filmu.

Šīs sezonas pirmais Senioru seanss notiks jau 29. augustā ( otrdien) plkst.13.00. Filma, uz kuru aicinām seniorus, atklājot jauno sezonu, pirmā Latvijas simtgades filma visai ģimenei "VECTĒVS, KAS BĪSTAMĀKS PAR DATORU" ar radošās grupas piedalīšanos. 

Filma stāsta par lielpilsētas puiku Oskaru, kuram vasara jāpavada mazpilsētiņā pie vectēva. Diemžēl vectēvam nepatīk nīkšana pie datora, netīras krūzītes un meli, turklāt viņam ir arī daži principi. No kariņa līdz sadarbībai un pat draudzībai – kā tas iespējams?

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.

 

Biļetes cena senioriem - 3.00 EUR

 

Lielajā zālē: 29.08. seanss 13:00

 

 

Kases darba laiks: darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.
Ieskaties: www.splendidpalace.lv