Lielākās Līgo svinības ārpus Latvijas būs «Jāņu festivāls 2016» Lielbritānijā

Lielākās un vērienīgākās Jāņu dienas un Līgo svinības ārzemēs šogad jau kārtējo reizi notiks Lielbritānijā, kur mīt lielākā latviešu emigrācijas kopiena - no 24. līdz 26. jūnijam. Ilgadējie pasākumu rīkotāji Apvienotajā Karalistē – bezpeļņas un labdarības organizācija «Bērzes Strazdi» jau piekto gadu pēc kārtas rīko vērienīgākos Līgo svētkus Anglijā, kas pulcē vairākus tūkstošus apmeklētāju.

 
Lielākās Līgo svinības ārpus Latvijas būs «Jāņu festivāls 2016» Lielbritānijā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Līgo svētki Angrijā

 

«Jāņu festivālu – 2016» piektdienas vakarā un nākošajā dienā – «Līgo sētās», kas veidotas ar Latvijas vēstniecības īpašu atbalstu, svinīgi atklās Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis. Festivālu atklās arī jaunie sadarbības partneri – Daugavas Vanagu fonda pārstāvji, ar kuriem pēc ilgām pārrunām un pieņemtiem kompromisiem tika panākta vienošanās, ka šogad Jāņu pasākums notiks vienā no lielākajiem latviešu īpašumiem ārpus Latvijas. Pasākuma organizatori bija stingri nolēmuši, ka šogad šis grandiozais pasākums ir jāaizved atpakaļ, tur kur tas ir svinēts jau 40 gadus - Lielbritānijas latviešu īpašumā «Straumēni».

 

Trīs dienu ilgais brīvdabas mūzikas un kultūras festivāls lepojas ar daudzveidīgu programmu, kas piemērota visdažādākajām latviešu kopienas gaumēm. Festivāla ietvaros notiks pop un rokmūzikas koncerti ar pazīstamāko latviešu viesmākslinieku uzstāšanos, ballītēs un deju vakari vairāku dīdžeju vadībā, latviešu kultūras un tradīcijas pasākumi, izglītojošas programmas visai ģimenei četrās «Līgo sētās», brīvdabas teātra un latviešu kino izradīšana, tradicionālās latviešu sporta spēles, amatnieku tirdziņš u.c.

 

Pasākuma organizatori bija stingri nolēmuši, ka šogad šis grandiozais pasākums ir jāaizved atpakaļ, tur kur tas ir svinēts jau 40 gadus - Lielbritānijas latviešu īpašumā «Straumēni».

 

Visus vakarus uz divām skatuvēm uzstāsies pazīstami latviešu mūziķi, tostarp pašmāju hārdroka grupa «Colt» ar viesmākslinieci Aiju Andrejevu (Aisha), rokgrupa «Double Faced Eels», popmūzikas duets «Musiqq» kopā ar «MC Orķestris», grupa «Transleiteris», kavermūzikas virtuozi «Mazie Rakari», grupa «Albert Road» un mūziķe Senga. Starplaikos publiku izklaidēs DJ Vento un daudzi citi latviešu dīdžeji un žokeji. Jāņu festivālā ikviens varēs baudīt Burtonas latviešu teātra «Strops» izrādi «Limuzīns Jāņu nakts krāsā», kā arī Līgo svētku lielkoncertu «Lec saulīte» ar Jāņu dziesmu un deju programmu, kurā uzstāsies Pīterboro TDK «Rakstā», FK «Kokļu zapte», Londonas TDK «Salinieki», FK «Žeperi», FK «Zalktis» un citi. Trīs dienu ilgajā festivālā notiks arī ierastās sporta aktivitātes, brīvdabas kino seansi ar latviešu klasisko kino filmu demonstrēšanu un Jāņu lielā ugunskura iedegšana.

Reklāma
Reklāma

 

Festivālu atbalsta: «Glycomune», «Folmanis Construction Ltd», LR vēstniecība Lielbritānijā, Daugavas Vanagu Fonds, «Owl Financial», «Arnem Construction LTD». Informatīvie atbalstītāji: «Mesesamseit.co.uk», «latviesiem.co.uk», «Latviesi.com», laikraksts «Brīva Latvija», forums «Tauta.uk», latviešu radio Lielbritānijā ONFM, portāls «Infotop.lv» u.c.

 

Festivāla biļetes tikai iepriekšpārdošanā nopērkamas šeit.

 

Vairāk informācijas par pasākumu:

www.strazdi.co.uk