Ko darīt šajā nedēļas nogalē: Baznīcu nakts, Smilšu skulptūru festivāls, putnu un kameņu dienas

Nedēļas nogalē ir plašs pasakumu klāsts. Intriģējošā Baznīcu nakts, Smilšu skulptūru festivāls un dabas iepazīšanas pasākumi Latvijas mežos un zoodārzā. Pat ja brīvdienas sola lietainas, mājās skumt nebūs vajadzības. 

Foto no Smilšu skulptūras 2015

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no "Smilšu skulptūras 2015"

Baznīcu nakts
Šogad durvis zinošiem un zinātkāriem apmeklētājiem vērts 19o Latvijas baznīcas.  Baznīcu nakts kultūras un mākslas norises bagātinās ne tikai Latvijā iemīļoti mākslinieki un mūziķi – solisti, kori, ansambļi, vokālās grupas un ērģelnieki, bet arī daudzviet baznīcās uzstāsies vietējo mūzikas skolu audzēkņi, kā Cēsīs, Balvos, Kārsavā, Varakļānos, Kolkā, Rojā, Saldū, Ventspilī, Bauskā, Lestenē, Burtniekos, Ogrē, Krimuldā un citviet. Radošas darbnīcas bērniem būs sagatavojušas draudžu svētdienas skolas. Ar pilnu pasākuma programmu Rīgā un novados aicinām iepazīties šeit.



Deju lielkoncerts „Jāņu nakts mistērija” Ikšķilē 
Deju lielkoncertu “Jāņu nakts mistērija” 11. jūnijā plkst. 19.00 notiks Ikšķiles brīvdabas estrādē. Koncerta koncepcija veidota, par pamatu ņemot latviešu svarīgāko svētku – Jāņu - tēmu, kā arī savijot dejotāju un publikas iemīļotas dejas vienotā kompozīcijā. Lielkoncertā uzstāsies aptuveni 500 dejotāji no bērnu, jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīviem.  Lielkoncerts “Jāņu nakts mistērija” ir bez maksas. 


Priekšnesumi un rotaļas "Kumeļu rotaļas"
11. jūnijā „Kumeļu rotaļas” Zirgu sētā „Klajumi”. zirgu un dabas izrāde “Kumeļu rotaļas”, kas pārsteidz ar saviem priekšnesumiem un rotaļām ģimenēm ar bērniem un citiem dabas mīļiem. Sīkāka informācija www.klajumi.lv.


Smilšu skulptūru festivāls Jelgavā 
11. un 12. jūnijā Jelgavas pilsētas Pasta salā jau desmito reizi aicina uz Ziemeļeiropā lielāko Starptautisko Smilšu skulptūru festivālu „Summer Signs". Šī gad tēma – Āfrika. Svētkos, kā jau ierasts, neiztikt arī bez dažādiem pārsteigumiem, kurus gādās Latvijā populāri mūziķi - Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Samanta Tīna, grupas "Musiqq", "Otra Puse", "Pulsa efekts" . Visa festivāla programma – šeit


Zīmējumu teātris aicina uz izrādi "7 pasakas par Ņukucīti"
Zīmējumu teātris šosvētdien, 12. jūnijā, kinoteātrī K. Suns pēdējo reizi šajā sezonā piedāvā izrādi visai ģimenei "7 pasakas par Ņukucīti".   Burvīgs uzvedums, kurā ar vienkāršiem līdzekļiem aktieris, dejotāja un gleznotāja tēlaini stāsta par Ņukucīša piedzīvojumiem dzejnieka Aivara Neibarta pasakās. 
Režisora Vara Klausītāja dibinātais Zīmējumu teātris veido netradicionālu teātra formu, kurā galvenā loma atvēlēta zīmēšanai izrādes laikā, tādā veidā katra izrāde ir unikāla un spēj noturēt mazo skatītāju uzmanību visas 60 minūtes. Sīkāka informācija šeit.


Kameņu dienas Zoodārzā
11. un 12 jūnijā notiks Kameņu dienas. Sestdien un svētdien no plkst. 12.00-16.00 pie Latvijas abinieku un rāpuļu ekspozīcijas darbosies pētnieciskā darbnīca “Kamenes un citi sabiedriskie kukaiņi”, kurā salīdzināsim kameņu un citu sabiedrisko kukaiņu – bišu, skudru un lapseņu, tostarp sirseņu – mājokļus, ļausim apmeklētājiem iejusties kameņu “ādā”, kā arī pētīsim atšķirības starp dažādiem sabiedriskajiem kukaiņiem. Ikviens interesents varēs uzdot dažādus jautājumus par šiem mūsu neparastajiem kaimiņiem, kā arī rast atbildes par to, kā ar tiem sadzīvot. 

Reklāma
Reklāma



Putnu dienas Tērvetē
Jau par tradīciju Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē kļuvusi Putnu diena. 11.jūnijā visi dabas draugi, mazi un lieli, aicināti pavadīt aktīvu, izziņas bagātu atpūtu LVM dabas parkā Tērvetē. Parka apmeklētāji varēs baudīt pastaigu parka meža takās, uzzināt tumši krāsoto putnu noslēpumus pie Sila Raganiņas, savukārt aktīvākie noslēpumainā meža viesi varēs pārbaudīt savus spēkus foto orientēšanās sacensībās “Sameklē mūs mežā!”. LVM dabas parkā Tērvetē var saklausīt vairāk nekā 120 putnu sugu dziesmu. Brīnumiem apvītajā mežā, ietinoties meža skaņu valgos, var iegrimt rimtā mierā un veldzēt dvēseli. Pašiem mazākajiem “Laimīgās zemes Gaisa takas” pārstāvji pie Rūķiem Ceļotājiem būs sagatavojuši iespēju palidināties kā putniņiem.