Kinoteātra "Splendid Palace" jaunumi no 01. līdz 07. aprīlim

Ieskaties kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā no 01. līdz 07. aprīlim. 

Filma 45 gadi ir stāsts par laulātu pāri, kurš gatavojas svinēt savu kāzu gadadienu, taču saņem satraucošus jaunumus, kas sola uz visiem laikiem mainīt viņu dzīves. Ģimenes idillisko laimi sagrauj vēsts, kas aizved 45 gadus tālā pagātnē, piespiežot viņus pārvērtēt savas attiecības.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filma "45 gadi" ir stāsts par laulātu pāri, kurš gatavojas svinēt savu kāzu gadadienu, taču saņem satraucošus jaunumus, kas sola uz visiem laikiem mainīt viņu dzīves. Ģimenes idillisko laimi sagrauj vēsts, kas aizved 45 gadus tālā pagātnē, piespiežot viņus pārvērtēt savas attiecības.

                           

LIELAJĀ ZĀLĒ 
DĀŅU HUMORA DIENAS KINOTEĀTRĪ SPLENDID PALACE
NO 1. LĪDZ 3. APRĪLIM

Dāņu humoram esot divas galvenās sastāvdaļas – sarkasms un ironija. Dāņi nebaidās būt provokatīvi, labprāt joko par sevi un turklāt dara to ar melnā humora piedevu.
Gaidot 1. aprīli – dienu, kas visā pasaulē pazīstama kā joku un smieklu diena, sadarbībā ar Dānijas Kultūras institūtu aicinām iepazīt dāņu humoru “DĀŅU HUMORA DIENĀS” kinoteātrī “Splendid Palace”.
Nedēļas nogali, ko veltīsim dāņu humoram, 1. aprīlī atklāsim ar provokatīvo komēdiju “Klauns”, kas ir guvusi plašu popularitāti Dānijā.
“Skatīties komēdiju svešvalodā vienmēr šķiet mazliet bīstami, jo liekas neticami, ka īstus jokus ir iespējams iztulkot. Jo īpaši, ja runājam par tik pikantiem un rupjiem jokiem, kādi tiek izspēlēti filmā Klauns,” dāņu komēdiju komentē kinokritiķe Daira Āboliņa. “Taču smiekli nav paslēpti vārdos, bet attiecībās. Filma “Klauns” nekautrējas publiku novest līdz komiskam trakumam un likt justies neērti, smejoties par TĀDĀM lietām. Tā ir smieklu terapija dāņu gaumē. ”Vēl repertuārā iekļautas četras dāņu komēdijas: “Olsena banda saniknojas”, “Ādama āboli”, “Superclásico”, “Īstais un vienīgais”, kas arī jau izpelnījušās dāņu atzinību, kā arī kļuvušas par skatītākajām filmām Dānijas kinoteātros.
“Dāņu humora dienas” notiks no 1. līdz 3. aprīlim kinoteātrī “Splendid Palace”. Filmas būs dāņu valodā ar subtitriem angļu valodā un sinhrono tulkojumu latviešu valodā. Biļetes iespējams iegādāties kinoteātra kasē vai internetā: www.splendidpalace.lv.


PROGRAMMA 

KLAUNS / Klovn-The Movie (2010)
Režisors: Mikels Nergords (Mikkel Nørgaard)
Galvenajās lomās: Franks Vams, Kaspers Kristensens, Ībena Jeile, Mia Līne u.c. (Frank Hvam, Casper Christensen, Iben Hjejle, Mia Lyhne etc.)

Bezpalīdzīgais Franks (Franks Vams) ir uzzinājis, ka viņa sieva Mia (Mia Līne) ir bērna gaidībās. Mia šaubās, vai Franks spētu būt labam tēvam, tāpēc, lai pierādītu savai draudzenei, ka viņš tomēr spēj tāds būt, Franks „nolaupa” savu 12 gadus veco brāļadēlu Bo un pievienojas sava labākā drauga Kaspera (Kaspers Kristensens) nedēļas nogales kanoe braucienam. Kamēr Franka mērķis ir pierādīt Miai, ka viņš var būt labs tēvs, Kaspera mērķi ir citi, līdz ar ko viņu piedzīvojums uzņem arvien jaunus apgriezienus.

(Vulgaritātes un atklāto ainu dēļ bērniem nav ieteicama.)

Lielajā zālē: 1.04. seanss 18:00 


OLSENA BANDA SANIKNOJAS / Olsen-banden ser rødt (1976)
Režisors: Ēriks Ballings (Erik Balling)
Galvenajās lomās: Ove Sprogē, Mortens Grunvalds, Pols Bundgords, Kirstena Valtera u.c. (Ove Sprogøe, Morten Grunwald, Poul Bundgaard, Kirsten Walther etc.)

Egons Olsens (Ove Sprogē) kārtējo reizi iznāk brīvībā no cietuma, un viņu sagaida biedri Kelds (Pols Bundgords) un Benijs (Mortens Grunvalds). Banda dodas uz mājām pie Kelda un Ivonnes, bet Ivonne nav sajūsmā par Egonu, kurš regulāri tiek apcietināts. Banda jau atkal kaļ plānus nākamajai operācijai – nozagt pusotru miljona vērtu Ķīnas vāzi, ko vēlāk pārdot holandiešu uzpircējam. Šī ir astotā filma stāstā par Egona Olsena sīknoziedznieku bandu, kuri atkal un atkal radoši mēģina izdomāt veidus, kā nozagt miljonus. 

Lielajā zālē: 2.04. seanss 15:00 


ĀDAMA ĀBOLI / Adams æbler (2005)
Režisors: Anderss Tomass Jensens (Anders Thomas Jensen)
Galvenajās lomās: Ulriks Tomsens, Madss Mikelsens, Nikolass Bro, Paprika Stēna u.c. (Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, Nicolas Bro, Paprika Steen etc.)

Ivans (Madss Mikelsens) ir ārkārtīgi optimistisks mācītājs, kurš savā draudzē pieņem notiesātos, lai tie palīdzētu nomaļās lauku draudzes ikdienā. Viņa jaunākais „palīgs” ir Ādams (Ulriks Tomsens) – naidpilns neonacists, kurš nevar sagaidīt brīdi, kad varēs atgriezties pie savām kriminālo aprindu paziņām. Kad Ādamam vaicā par viņa darbības mērķi, dzīvojot draudzē, viņš sarkastiski atbild, ka gribētu uzcept ābolu kūku. Ivans to ņem nopietni un uztic Ādamam atbildību par draudzes lepnumu – vienīgo ābeli visā apkaimē. Iepazīstot Ivana pārcilvēciski nelokāmo apņēmību visā saskatīt labo, Ādams nolemj mācītāju salauzt un „izkratīt” no viņa rozā pasaules.

(Vardarbīgu ainu un valodas lietojuma dēļ bērniem nav ieteicama.)

Lielajā zālē: 2.04. seanss 18:00 

 

SUPERCLASICO (2011)
Režisors: Ole Kristians Madsens (Ole Christian Madsen)
Galvenajās lomās: Anderss Bertelsens, Paprika Stēna, Džeimijs Mortons u.c. (Anders W. Berthelsen, Paprika Steen, Jamie Morton etc.)

Anna (Paprika Stēna) dodas uz Buenosairesu, lai piepildītu savu sapni un kļūtu par sporta aģenti, taču neplānoti iemīlas Argentīnas izcilākajā futbola zvaigznē, ko pati pārstāv. Tā vietā, lai šķiršanās dokumentus nosūtītu pa pastu, viņas vīrs Kristians (Anderss Bertelsens) uz savu roku nolemj kopā ar abu pusaugu dēlu tos sievai aizvest, klusībā cerot, ka, atkal satiekoties, laulību tomēr izdosies glābt. 

Lielajā zālē: 3.04. seanss 15:00 


ĪSTAIS UN VIENĪGAIS / Den eneste ene (1999)
Režisore: Susanne Bīra (Susanne Bier)
Galvenajās lomās: Sidse Babete Knudsena, Nilss Olsens, Sese Egelinda, Rafels Edholms u.c. (Sidse Babett Knudsen, Niels Olsen, Søs Egelind, Rafael Edholm etc.)

Susanne (Sidse Babete Knudsena) strādā skaistumkopšanas salonā un vada savu dzīvi kopā ar itāļu vīru Soniju (Rafels Edholms). Kad viņa uzzina, ka ir bērna gaidībās, pār viņu nāk atklāsme, ka viņas šarmantais vīrs dzīvo dubultu dzīvi. Tikmēr viņas dzīvoklī darbojas Nilss (Nilss Olsens), kurš izbūvē viņas virtuvi. Nilss ir kļuvis par audžutēvu meitenei no Āfrikas, un traģiskā kārtā ir kļuvis par vientuļo tēvu.

Lielajā zālē: 3.04. seanss 18:00 


MĪLESTĪBAS VĒSTULES. (La corrispondenza) Itālija, 2016. Romantiska drāma
Garums:116 min. 
Režisors: Giuseppe Tornatore
Lomās: Jeremy Irons, Olga Kurylenko 

Džeremijs Aironss un Olga Kuriļenko galvenajās lomās romantiskā stāstā par zinātnieka astrofiziķa un viņa mīļotās Eimijas attiecībām, atrodoties tālu prom vienam no otra.
Eds dzīvo un strādā Edinburgā, Eimija studē un strādā kādā Anglijas pilsētā. Viņiem izdodas satikties tikai paretam, tādēļ 6 gadus ilgajās attiecībās liela loma ir vēstulēm, Skype, e-pastam un īsziņām. Dažkārt Eds mēdz pārsteigt Eimiju, noorganizējot ziedu piegādi brīdī, kad viņi abi sarunājās Skype. Šie un citi pārsteigumi padara viņu attiecības no attāluma daudz taustāmākas, pateicoties mīlestības un uzmanības pierādījumiem. Kādu dienu viņu attiecības izmainīsies uz mūžiem...

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 
Lielajā zālē:  03.04. seanss 19:45


ES ESMU ŠEIT. Latvija, 2016. Drāma 
Garums: 110 min. 
Režisors: Renārs Vimba 
Lomās: Elīna Vaska, Andžejs Jānis Lilientāls, Edgars Samītis, Zane Jančevska, Ruta Birgere, Rēzija Kalniņa
Režisora Renāra Vimbas debijas spēlfilma ir spēcīgs autora pieteikums pilnmetrāžā. Tas ir izsmalcināts sievietes rakstura veidošanās portretējums – pieaugšanas stāsts, kuru caurvij vientulības, vilšanās un pirmās mīlestības pārdzīvojums. Filmas galvenā varone Raja dzīvo mazā lauku saimniecībā kopā ar valdonīgo vecomāti un mazo brāli Robi. Baiss notikums pārvērš māsas un brāļa dzīvi, liekot meitenei pieņemt lēmumus, no kādiem vairītos pat pieaugušie.
Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā. 
Lielajā zālē: 01.04. seanss 15:30; 02.04. seansi 13:00, 20:00; 04.04. seanss 18:00*(*Filma latviešu valodā ar subtitriem angļu valodā); 05.04. seanss 16:00*(*Filma latviešu valodā ar subtitriem angļu valodā); 20:00 

Mazajā zālē: 03.04. seanss 13:30;  07.04. seanss 16:00

Reklāma
Reklāma

                      
PELNU SANATORIJA. Latvija, 2016. Kara drāma, vēsturiska filma
Garums: 100 min. 
Režisors: Dāvis Sīmanis
Lomās: Ulrich Matthes, Agnese Cīrule, Dmitrijs Jaldovs, Leonīds Lencs, Pēteris Liepiņš, Toms Liepājnieks, Marīna Janaus
Filmas darbība norisinās 1917. gadā Kurzemē. Kara pēdējās dienās atvaļināts vācu kara ārsts Ulrihs tiek nosūtīts uz nomaļu sanatoriju, kur ārstējas kontuzēti un mentāli traumēti kareivji. Ulriham atklājas dīvaina, sapņaina pasaule, kurā valda miers un aizmirstība. Tas izrādās pārbaudījums viņa racionālajam prātam un viņa apņēmībai "ieviest kārtību". Savukārt negaidīta pieķeršanās kādam pamestam, mežonīgam zēnam ļauj Ulriham atgūt notrulināto cilvēcību. Taču karš vēl nav beidzies – agrāk vai vēlāk tas sasniegs arī šo patvēruma vietu.

Filma latviešu, vācu un krievu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Vecuma ierobežojums: 16+
Lielajā zālē: 03.04. seanss 13:00; 04.04. seanss 20:00; 05.04. seanss 18:00 PĒDĒJAIS SEANSS

                      
WINDSTREAM Džeza koncerts. TRIBUTE TO IVO ROBIČ

Piedalās: Daniels Čačija (vokāls)
                 Gerhards Ornigs (trompete)
                 Orķestra „Rīga” bigbends

Koncertprogrammas muzikālais vadītājs Dāvis Jurka
Programmā: komponista Ivo Robiča mūzika

Pavasara džeza koncerta TRIBUTE TO IVO ROBIČ programma veltīta horvātu komponistam Ivo Robičam. Uzsākot savu karjeru, viņš bija pirmais mākslinieks no tā laika valsts Dienvidslāvijas, kura ieraksti bija pieejami veikalos Eiropā un citviet pasaulē. Savā pirmā starptautiskā hita Morgen panākumu dēļ, Robičs tika dēvēts par Mister Morgen. Koncerts TRIBUTE TO IVO ROBIČ būs lieliska iespēja dzirdēt komponista dziesmu aranžijas bigbendam, piedaloties spilgtiem solistiem – Danielam Čačija (vokāls) un Gerhardam Ornigam (trompete), kuri kopā ar orķestri HGM Jazzorkestar Zagreb ir ierakstījuši šo programmu albumā (izdots 2013. gadā, Horvātijā) Hgm Plays The Music Of Ivo Robić.

Lielajā zālē: 06.04. plkst. 19:00 

Biļetes nopērkamas visās Biļešu Paradīze kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv 


RIGA JAZZ STAGE 2016 KONKURSA FINĀLA KONCERTS

2016. gada 7.-9.aprīlī kinoteātrī “Splendid Palace” norisināsies starptautiskais džeza mākslinieku konkurss “Riga Jazz Stage 2016” divās nominācijās – „Džeza Vokāls” un „Džeza Trompete”. Piedalās Riga Jazz Quartet (Latvija) un džeza mākslinieki no dažādām valstīm. Rīga Jazz Quartet sastāvā apvienojušies šī brīža labākie Latvijas džeza mūziķi: Viktors Ritovs – piano, Rihards Goba – ģitāra, Edvīns ozols – bass un Artis Orubs – bungas.

Konkurss „Riga Jazz Stage” ir lieliska iespēja jaunajiem džeza izpildītājiem iegūt atpazīstamību, atklāt savus talantus un prezentēt sevi starptautiskā mērogā. Dalībnieku priekšnesumus vērtēs starptautiska žūrija – mūzikas eksperti, festivālu direktori un žurnālisti. Balvu fondu veido naudas balvas un uzaicinājumi uzstāties džeza festivālos un koncertvietās Latvijā un ārpus tās.

Iededzam zaļo gaismu talantam! 

Lielajā zālē: 07.04. plkst. 19:00

Biļetes nopērkamas visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv 
Vairāk informācijas: http://www.rigasritmi.lv 

 

MAZAJĀ ZĀLĒ
SKAĻĀK PAR SPRĀDZIENIEM. (Louder than Bombs). Norvēģija, Francija, Dānija. Drāma, komēdija

Garums: 109 min. 
Režisors: Joachim Trier 
Lomās:  Amy Ryan, Jesse Eisenberg, Rachel Brosnahan 
Pēc kādas slavenas fotogrāfes mīklainās nāves viņas vīram un dēliem no jauna jāatrod kopīga valoda. Zaudējuma sajūta, paaudžu konflikts un apmulsuma vadīti kļūdaini lēmumi ir situācijas, ar kurām saskaras teju visi filmas varoņi Gabriela Bērna, Džeses Aizenberga un franču nu jau leģendārās aktrises Izabellas Ipēras atainojumā. Pirmais Norvēģijas kinodarbs, kas pēc 36 gadu pārtraukuma iekļauts prestižā Kannu kinofestivāla galvenajā – konkursa – programmā.
Vecuma ierobežojums: 16+
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 1. aprīļa!
Mazajā zālē: 01.04. seanss 18:30; 02.04. seansi 13:30, 19:30; 04.04. seanss 18:15; 05.04. seanss 15:30; 06.04. seanss 18:15; 07.04. seanss 19:30 

 

LAIKS, KURA NAV. MIHAILS TĀLS. Latvija, 2016. Dokumentālā filma
Garums: 57 min.
Režisors: Staņislavs Tokalovs
Mihails Tāls ir viena no personībām, kas nesusi Rīgas un Latvijas vārdu pasaulē. Tāls – astotais pasaules čempions šahā – tā viņu pazīst cilvēki gan mūsu valstī, gan aiz tās robežām. Reizēm pat ārvalstīs labāk nekā Latvijā.
Staņislava Tokalova dokumentālā filma "Laiks, kura nav. Mihails Tāls" necenšas atklāt šaha ģēnija noslēpumus. Tā mēģina ielūkoties Tāla neviennozīmīgās personības dziļumos – cik vien tas iespējams šodien un jaunākās paaudzes pārstāvim, tādam  kā Staņislavs. Režisoram nebija iespējams pazīt Tālu personīgi – M.Tāls nomira 56 gadu vecumā, vairāk nekā pirms 20 gadiem.
Filma veidota poētiska stilā, iespējams, skatītāji atradīs saistību ar Rīgas poētiskā dokumentālā kino skolu – visas gandrīz 60 filmas minūtes ir piesātinātas ar metaforām un alegorisku tēlainību, ko paspilgtina M.Tāla iemīļoto komponistu Rahmaņinova un Baha mūzika.
Filma “Laiks, kura nav. Mihails Tāls” ir scenārista un režisora Staņislava Tokalova debijas filma dokumentālajā žanrā. S.Tokalovs 2014. gadā saņēma Nacionālo balvu “Lielais Kristaps” par savu īsfilmu “Mazliet ilgāk”. Šoruden gaidāma S.Tokalova debijas pilnmetrāžas spēlfilmas “Tas, ko viņi neredz” pirmizrāde ar Katerinu Špicu, Jevģēniju Tkačuku, Andri Keišu, un Arni Līcīti galvenajās lomās.
Filma “Laiks, kura nav. Mihails Tāls” uzņemta studijā “Ego Media” ar Nacionālā kino centra, Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes atbalstu. Pirmizrādi atbalsta: TAL Residence, Mihaila Tāla fonds, Rietumu labdarības fonds un Latvijas Šaha federācija.

Filma krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 31.marta!
Lielajā zālē: 31.03. seanss 19:00 PIRMIZRĀDE 

Mazajā zālē: 01.04. seanss 17:00; 02.04. seanss 15:30; 03.04. seanss 15:30; 04.04. seanss 17:00; 05.04. seanss 18:00 ĪPAŠAIS SEANSS AR FILMAS REŽISORU; 07.04. seanss 18:00 


SAULES APŽILBINĀTIE. (A Bigger Splash). Itālija, Francija, 2015. Drāma, krimināla, trilleris
Garums: 124 min. 
Režisors: Luca Guadagnino
Lomās: Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Dakota Johnson, Matthias Schoenaerts
Filma “Saules apžilbinātie” ir par slavenību pāra, pazīstamas rokzvaigznes un režisora, atvaļinājumu un atveseļošanos saules lutinātā un nomaļā Itālijas salā. Atpūtnieku idilliskais miers tiek negaidīti iztraucēts, ierodoties rokzvaigznes bijušajam mīļākajam ar meitu. Tikšanās, kas uzjundī kaislības un greizsirdību, kļūst bīstama visiem iesaistītajiem.
“Saules apžilbinātie” ir žilbinošs un juteklisks iekāres, greizsirdības un rokenrola portrets uz Vidusjūras fona. Filmas režisoram Lukam Gvadanjīno un aktrisei Tildai Svintonei šis jau ir otrais kopprojekts. Aktrise filmējās režisora 2009.g filmā “Es esmu mīlestība” ( I am love), kas bija nominēta Kinoakadēmijas balvai “Oskars” par labākajiem kostīmiem.
Filma veidota iedvesmojoties no 1969.gada  Žaka Dereja filmas “Baseins” (La Piscine/ The Swimming Pool). Filmas orģinālajam nosaukumam “A Bigger Splash” ir tiešs sakars ar slavenā popārt mākslinieka Deivida Hokneja tāda paša nosaukuma gleznu. Kaut sākotnēji bija iecerēta šī atsauce, vēlāk filmas veidotājiem nācās izņemt kadrus no Teita galerijas, kur šis darbs atrodas patlaban.

Galvenajās lomās “Oskara” laureāte Tilda Svintone (Viesnīca „Diženā Budapešta”, “Sadedzināt pēc izlasīšanas”), “Oskara” divkārtējais nominants Ralfs Fainss (“Harijs Poters”, “Angļu pacients”) , Dakota Džonsone (“Greja Piecdesmit nokrāsas”) un Matiass Šēnertss ( “Tālu no Trokšņainā pūļa”).

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā

Vecuma ierobežojums: 16+ 

Lielajā zālē: 04.04. seanss 15:30 
Mazajā zālē: 01.04. seanss 20:30; 02.04. seanss 17:00; 03.04. seanss 19:00; 04.04. seanss 20:30; 06.04. seanss 20:15


45 GADI. (45 Years). Lielbritānija, 2015. Drāma 
Garums: 93 min
Režisors: Andrew Haigh
Lomās: Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James

Laulāts pāris gatavojas svinēt savu kāzu gadadienu, taču saņem satraucošus jaunumus, kas sola uz visiem laikiem mainīt viņu dzīves. Ģimenes idillisko laimi sagrauj vēsts, kas aizved 45 gadus tālā pagātnē, piespiežot viņus pārvērtēt savas attiecības.
Filma ir smalks, smeldzīgs savstarpējo attiecību stāsts ar izcilu aktieru pāri Šarloti Remplingu un Tomu Kortniju galvenajās lomās.

65. Berlīnes starptautiskā kinofestivāla balva “Sudraba lācis” par labāko vīriešu lomas atveidojumu un “Sudraba lācis” par labāko sieviešu lomas atveidojumu. Edinburgas kinofestivāla balva „Labākā britu spēlfilma.” Šarlote Remplinga šogad saņēma Eiropas Kinoakadēmijas balvu par mūža ieguldījumu un otru Eiropas Kinoakadēmijas balvu kā gada labākā aktrise par filmu “45 gadi”.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā. 

Mazajā zālē:03.04. seanss 17:00; 05.04. seanss 20:30; 06.04. seanss 16:00 

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam. 


Ieskaties: www.splendidpalace.lv