Latvijas Nacionālais vēstures muzejs aicina uz izglītojošu nodarbību bērniem “No sentautām līdz latviešiem”

9. janvārī plkst. 12.00 Latvijas Nacionālais vēstures muzejs aicina uz cikla “Muzejs ģimenei” nodarbību “No sentautām līdz latviešiem” Brīvības bulvārī 32, Rīgā. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


 

Bērni kopā ar vecākiem muzeja izstādē “Ceļā uz latviešu tautu” varēs uzzināt, kā Latvijas teritorijā dzīvojošās sentautas – kurši, zemgaļi, lībieši, latgaļi un sēļi – pirms vairākiem gadsimtiem pamazām apvienojās vienā latviešu tautā.

Šo vēsturisko stāstu vieglāk uztveramu un izprotamu darīs laikmeta arheoloģiskās liecības no muzeja krājuma – rotas, tērpi un to sastāvdaļas, trauki un sadzīves priekšmeti, kas lietoti kā ikdienā, tā svētkos, kā arī senas grāmatas – gan drukātas, gan ar roku rakstītas. Jauniegūtās zināšanas dalībnieki varēs stiprināt un pārbaudīt aizpildot uzdevumu lapas, savukārt radošumu izpaust izrakstot jeb izkrāsojot krūžu un trauku siluetus.

Nodarbību vadīs LNVM muzejpedagoģe Santa Cerbule.

Reklāma
Reklāma

Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi).
Maksa par līdzdalību pasākumā – ģimenes biļete 4 EUR neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs reizi mēnesī rīko nodarbības ģimenēm ar bērniem ciklā „Muzejs ģimenei”, aicinot laiku pavadīt kultūrvēsturiskā vidē un izzinot kultūras vērtības.

2016. gadā plānotie LNVM cikla “Muzejs ģimenei” nodarbību datumi: 13. februāris, 12. marts, 9. aprīlis, 21. maijs, 10. septembris, 8. oktobris, 12. novembris, 10. decembris.

www.lnvm.lv