Fonds "Viegli" aicina uz trešā mūzikas albuma atklāšanas svētkiem

Fonda „Viegli” trešā albuma “Loks paliek vaļā” prezentācija notiks 9. novembrī.

Tikšanās vieta: Rīgas Centrālās stacijas plkst. 12:00!

Vilciens Rīga – Sloka aties plkst. 12:16! Maršrutā līdz Dzintariem, kopā ar fonda Viegli mūziķiem - Goran Goru, Māru Upmani - Holšteini, Renāru Kauperu, Raimondu Gusarevu, Jāni Strapcānu – izdziedāsim trešā albuma dziesmas. Brauciena laikā mūziķi stāstīs arī albuma tapšanas stāstus. Visu dziesmu iedvesmotājs un vārdu autors ir Imants Ziedonis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Kad izdzīvota pirmā “iemīlēšanās sajūta”, satiekot Ziedoņa dzeju mūzikā, kā tas ir pirmajā albumā „Viegli”, kad ir mēģināts meklēt lielās patiesības otrajā albumā „Vakars. Pietura. Jasmīns”, tad, izpurinot matus vējā, top trešais albums par tām vienkāršajām dzīves patiesībām. Ja iepriekšējie albumi tika ierakstīti Murjāņos, Ziedoņa vasaras mājas „Dzirnakmeņi” klētiņā, tad šoreiz tika apdzīvota teritorija visapkārt, iedzīvināta pirtiņa, ieskandināta ala pie Lojas upītes un upes krasts, naktī rakstīts uz celma svecīšu gaismā un Ziedoņa mājā dzīvojošo plīša lāču acu ielokā. Murjāņu māja, lai arī nu jau pierasta un sava, tomēr joprojām ar savu suģestējošu enerģiju mūs uzlādē, iedvesmo un mudina paskatīties uz pierasto no cita skatu punkta, un, jā - arī padauzīties,” stāsta fonda Viegli mūziķe Māra Upmane - Holšteine.

 

Savukārt Jānis Strapcāns vēsta: „Trešais albums „Loks paliek vaļā” muzikāli ir viskrāsainākais, radošākais un bagātākais. Tas ir līdzinās Imanta izspūrušajam matu ērkulim - tāds nesaķemmēts un uz visām pusēm. Brīvības, viegluma, uzdrīkstēšanās, prieka un dzīves mīlestības apgarots tas ir triloģijas noslēdzošais albums. Un tomēr – šis loks paliek vaļā... Jaunā albuma ierakstīšanas process bija ļoti aizraujošs un intensīvs, kura laikā mākslinieciski un radoši neierobežojām sevi. Ķērām to īpašo kopā būšanas burvību, kāda vien iespējama fonda „Viegli” dalībnieku savstarpējā mijiedarbībā, radot trešo albumu.

 

Albuma dizainu veido mākslinieki - Līga Kitchen un Jānis Birznieks.

Reklāma
Reklāma

Savukārt Jānis Strapcāns vēsta: Trešais albums „Loks paliek vaļā” muzikāli ir viskrāsainākais, radošākais un bagātākais. Tas ir līdzinās Imanta izspūrušajam matu ērkulim - tāds nesaķemmēts un uz visām pusēm.

Ierakstā piedalījušies Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane-Holšteine, Raimonds Gusarevs, Jānis Strapcāns, viesmākslinieki un visi fonda "Viegli" veidotāji.

 

No albuma izplatīšanas gūtie ienākumi tiks novirzīti Imanta Ziedoņa fonda „Viegli” mērķu īstenošanai.

Par Imanta Ziedoņa fondu „Viegli”

Imanta Ziedoņa fonds „Viegli” dibināts 2010.gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam – dzejniekam Imantam Ziedonim tuvu misiju: „Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties”. Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā, veicinot Imanta Ziedoņa ideju īstenošanos un vērtību turpināšanos, atbalstot radošas, neparastas idejas un, veidojot sabiedriskus projektus, kas atklāj Latvijas skaistumu.