Kas jauns kinoteātra "Splendid Palace" piedāvājumā? Repertuārs līdz 5. martam

Ieskaties! Repertuārā ir filmas, ko noteikti vērts noskatīties. Turklāt - biļetes ir lētākas kā citos kinoteātros.

Amerikas Kinoakadēmijas balvas Oskars pasniegšanas ceremonijā par aizvadītā gada labāko filmu atzīta režisora Alehandro Gonsalesa Injarritu Putncilvēks/Birdman. Tā tika apbalvota arī par labāko režiju, kinematogrāfiju un oriģinālo scenāriju.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Amerikas Kinoakadēmijas balvas Oskars pasniegšanas ceremonijā par aizvadītā gada labāko filmu atzīta režisora Alehandro Gonsalesa Injarritu Putncilvēks/Birdman. Tā tika apbalvota arī par labāko režiju, kinematogrāfiju un oriģinālo scenāriju.

LIELAJĀ ZĀLĒ 

IMITĀCIJAS SPĒLE (The Imitation Game) Lielbritānija, 2014. Biogrāfiska drāma, trilleris 
Garums: 114 min. 

Režisors: Morten Tyldum
Lomās: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Charles Dance, Mark Strong, Allen Leech

Otrā pasaules kara sākumā, britu matemātiķim, loģiķim un kriptogrāfam Alanam Tjūringam tiek uzdots uzlauzt vācu labākās šifrēšanas mašīnas "Enigma" kodus, ar kuru palīdzību tika pārraidītas vācu kara aviācijas šifrētās radioziņas. Britu izlūkdienesta uzdevumā, tiek nokomplektēta talantīgu zinātnieku komanda ar Alanu priekšgalā, par kuras galveno problēmu kļūst ne tikai sarežģītais kods, bet arī savstarpējās nesaskaņas.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums 16+ 

Kinoteātrī „Splendid Palace” no 27. februārī! 

Lielajā zālē: 27.02. seanss 18:15; 01.03. seanss 20:00; 02.03. seanss 16:00; 03.03. seanss 18:00;  04.03. seanss 20:30; 05.03. seanss 15:30

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 


GADS ŠAMPAŅĀ (A Year in Champagne) ASV, Francija, 2014. Dokumentālā filma
Garums: 82 min. 

Režisors: David Kennard

Dokumentālās filmas "Gads Šampaņā" Eiropas PIRMIZRĀDE un vienīgais seanss Latvijā par godu šampanieša un vīna festivāla Riga Wine & Champagne atklāšanai. 

“Gads Šampaņā” dod iespēju ieskatīties pasaules apbrīnotākā vīna – šampanieša – aizkulisēs, šampanieša stāstu izklāstot no ļoti personiska un intīma sešu dažādu Šampaņas namu skatupunkta. Ar saviem stāstiem un piedzīvojumiem 2012.gada ražas gada laikā filmā dalās virkne atzītu vīndaru un Šampaņas personību gan no izciliem mazajiem ražotājiem (Diebolt – Vallois), gan lielajiem un leģendārajiem šampanieša ražotājiem (Gosset un Bollinger). Lai arī filmā dokumentētais 2012.gads sākotnēji šķita īstens pārbaudījums laika apstākļu dēļ, Šampaņas vīndariem izdevās radīt lieliskus un daudzsološus vīnus. Laika apstākļi un pasaules vēsturiskie notikumi jau gadsimtiem likuši šķēršļus Šampaņas vīndariem, tādēļ “Gads Šampaņā” ikvienam vīnmīlim ļaus kaut nedaudz izprast šampanieša – pasaulē apbrīnotākā svētku, prieka un pavedināšanas dzēriena – leģendu. Pirms filmas – Pītera Liema (Peter Liem), viena no pasaules atzītākajiem šampanieša ekspertiem, uzruna.

Filma "Gads Šampaņā" ir otrā daļa filmu triloģijai par pasaules izcilākajiem vīniem. Triloģijas pirmā daļa "Gads Burgundijā" (2013) tika augstu novērtēta, saņēma vairāku kino festivālu apbalvojumus un bija ietverta vairāku starptautisku kino festivālu oficiālajās programmās. Triloģijas trešā daļa stāstīs par Portugāles izcilāko vīnu – portvīnu.

Filmas Eiropas pirmizrāde Latvijā iespējama ar Riga Wine & Champagne un vīnu importētāja Noble Wine atbalstu.

Lielajā zālē: 5.03. seanss 19:00 

Ieeja: 4.50 EUR

 

AMERIKĀŅU SNAIPERIS (American Sniper) ASV, 2014. Kara, asa sižeta filma, biogrāfija
Garums: 132 min. 

Režisors: Clint Eastwood
Lomās: Bradley Cooper, Sienna Miller, Jake McDorman, Luke Grimes, Navid Negahban, Keir O’Donnell

ASV armijas jūras spēku izcilākais snaiperis Kriss Kails tiek nosūtīts uz Irāku, kur viņa misija ir aizsargāt savus armijas biedrus. Kriss tiek uzskatīts par nāvējoši precīzāko šāvēju ASV armijas vēsturē, turklāt viņa reputācija ir zināma arī pretiniekiem, padarot viņu pašu par iekārojamu mērķi. Tomēr Kriss nav tikai karavīrs, bet arī vīrs un tēvs, un cīņa par savu ģimeni, izrādās, arī var būt ārkārtīgi smaga. Biogrāfiskā kara drāma "Amerikāņu snaiperis" uzņemta pēc amerikāņu karavīra Krisa Kaila bestsellera - autobiogrāfiskā romāna motīviem. Filmas režisors ir pieredzējušais kino veterāns Klints Īstvuds ("Oskari" par filmām "Miljons dolāru mazulīte", "Nepiedots"). Titullomu filmā atveido Bredlijs Kūpers ("Oskara" nominācijas par filmām "Optimista stāsts", "Amerikāņu afēra"). Pārējās lomās - Sjenna Millere, Džeiks Makdormans, Lūks Graims, Nevids Negabans, Kīrs O'Donels un citi.

Biogrāfiskā kara drāma "Amerikāņu snaiperis" uzņemta pēc amerikāņu karavīra Krisa Kaila bestsellera - autobiogrāfiskā romāna motīviem. Filmas režisors ir pieredzējušais kino veterāns Klints Īstvuds ("Oskari" par filmām "Miljons dolāru mazulīte", "Nepiedots"). Titullomu filmā atveido Bredlijs Kūpers ("Oskara" nominācijas par filmām "Optimista stāsts", "Amerikāņu afēra"). Pārējās lomās - Sjenna Millere, Džeiks Makdormans, Lūks Graims, Nevids Negabans, Kīrs O'Donels un citi.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums 16+ 

Lielajā zālē: 27.02. seanss 20:30; 01.03. seanss 17:30; 03.03. seanss 15:30

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 


JAUNĀ DRAUDZENE (UNE NOUVELLE AMIE) Francija, 2014. Drāma
Garums: 105 min.
Režisors: François Ozon
Lomās: Romain Duris, Anaïs Demoustier, Raphaël Personnaz

Filma “Jaunā draudzene” ir trāpīgs Eiropas vidusšķiras portretējums, kas ārēji nevainojamā pasaulē spēj pamanīt cilvēku savstarpējo attiecību maldus, apslēptākās ilgas, vēlmi pārkāpt robežas. Klēra (Ainaisa Demustjē) ļoti pārdzīvo savas labākās draudzenes nāvi – viņas bijušas tuvas kopš bērnības, kopā pieaugušas un pat vienlaicīgi apprecējušās. Tikmēr bēdu nomāktais atraitnis (Romēns Duriss) piedāvā Klērai interesantu veidu kā cīnīties ar sērām...

Filmas režisors Fransuā Ozons veiksmīgi spēlējas ar žanriem un skatītāju gaidām, veikli pārslēdzoties no drāmas uz komēdiju un otrādi, eleganti apvienojot ironiju ar ģimenes attiecību, mātišķuma un kaislību izpēti.
Kinofilma uzņemta pēc angļu rakstnieces Rutas Rendelas slavenā stāsta motīviem, rakstniece zināma kā veiksmīga detektīva žanra meistare, ar kuras darbiem labprāt strādājuši tādi grandi kā Pedro Almodovars un Klods Šabrols.
Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā 
Lielajā zālē: 01.03. seanss 12:15; 04.03. seanss 16:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 


MORTEKAJS (Mortdekai) Lielbritānija, 2015. Komēdija
Garums: 106 min.
Režisors: David Koepp
Lomās: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Olivia Munn, Jeff Goldblum, Paul Bettany
Čārlijs Mortekajs ir deģenerējies aristokrāts, mākslas priekšmetu tirgotājs, kam sveša morāle, rūdīts epikūrietis, slepkava pret paša gribu un Londonas centra pārzinātājs jebkurā jomā. Kopā ar savu kalpotāju Džoku, kas izskatās pēc rīkļurāvēja, Čārlijs iekuļas visdažādākajās nepatikšanās, kurās figurē slepenpolicija, niknas ārvalstu valdības, zagtas gleznas un noslepkavoti klienti - tas ir veids kā viņš pelna sev iztiku. Bet lielākās galvassāpes viņam sagādā ļaudis ar šaujamajiem - viņi nemitīgi cenšas Čārliju nogalināt....
Čārlijs Mortekajs šķērso puspasauli, bruņojies vien ar savu šarmu, cerībā pirmais atrast gleznu, kurā it kā esot atslēga no bankas seifa, kas pilns ar nacistu nolaupītajiem zelta stieņiem. Filma "Mortekajs" ir pasaulslavenā rakstnieka Kirila Bonfiljoli darba "Mortekaja lielā ūsu mistērija" ekranizējums.

Piedzīvojumu komēdiju "Mortekajs" režisējis Deivids Keps ("Ātrā piegāde", "Slepenais logs"). Titullomu spēlē Džonijs Deps ("Transcendence", "Vientuļais reindžers", "Karību jūras pirāti"). Kopā ar viņu filmā piedalās Gvineta Paltrova ("Dzelzs vīrs", "Atriebēji", "Infekcija"), Obrija Plaza ("Skots Pilgrims pret pasauli"), Jūens Makgregors ("Neiespējamais", "Augusts: Osedžas zeme", "Tas notika Jemenā"), Pols Betanijs ("Dzelzs vīrs", "Atriebēji", "Transcendence") un Olīvija Manna ("Atpestī mūs no ļauna", "Maģiskais Maiks", "Nezinu, kā viņa to dara"). Šis ir režisora Kepa un aktiera Depa otrais kopdarbs.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās. 
Lielajā zālē: 02.03. seanss 20:30; 04.03. seanss 18:15

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

LIELĀS ACIS (Big Eyes) USA, 2015. Biogrāfija, drāma
Garums: 105 min.
Režisors: Tim Burton
Lomās: Amy Adams, Christoph Waltz, Krysten Ritter

Viens no Holivudas ar izdomu visvairāk apveltītajiem režisoriem Tims Bērtons laiž klajā biogrāfisku mākslas filmu „Lielās acis”. Uz reāliem notikumiem balstītā filma būs stāsts par apbrīnas vērto un dažkārt arī komisko mākslinieces Mārgaritas Kīnas dzīvi (viņa kļuva slavena XX gadsimta 50. gados).
Apburošās un mazliet biedējošās milzu acis mākslinieces gleznās atklāj tajās attēloto bērnu – parasti meiteņu – dvēseles dzīles. Neredzēto mākslas darbu dēļ pircēji jo plašāk atver maku. Mārgaritas vīrs iestāsta sievai, ka mākslinieces sievietes darbi nebūs ne populāri, ne pieprasīti, tāpēc pāris nolemj tos piedēvēt vīram Valteram, nevis sievai Mārgaritai.

Uzņēmējdarbība sit augstu vilni, laulātie sekmīgi pārdod gleznas, to kopijas un atklātnes. Slepenā ģimenes vienošanās ļauj sasniegt finanšu pasaules augstākās virsotnes un dara Valteru neiedomājami slavenu. Dzīvesbiedrs arvien vairāk nostumj mākslinieci malā. Viņa apņemas cīnīties par savu vārdu un daiļradi, taču slavas alku apmātais vīrs negrasās atteikties no atzinības un mākslinieka tēla.
Filmu „Lielās acis” radījušas izcilas personības, tajā filmējušies izcili aktieri. Unikālais režisors un vizuālās izteiksmes meistars Tims Bērtons radījis „Betmenu”, „Alisi brīnumzemē” un daudz citu oriģinālu filmu. Fantastikas caurvīto sižetu veidotājs šai drāmai piešķīris īpašu attēla spilgtumu un izmantojis neredzētas krāsas un formas.
Arī aktieru sniegums „Lielajās acīs” ir vērtējams tikpat augstu. Pieckāršā balvas „Oskars” nominante Eimija Adamsa („Amerikāņu afēra”, „Viņa”) un divkāršais balvas laureāts Kristofs Valcs („Atsvabinātais Džango”, „Bēdīgi slavenie mērgļi”) garantē nevainojamu tēlojumu bugi-vugi stilā.
Lielajā zālē: 27.02. seanss 16:00; 02.03. seanss 18:15

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 

 

PUIKAS GADI (Boyhood) ASV, 2014. Drāma
Garums: 2 h 43 min.
Režisors: Richard Linklater
Lomās: Patricia Arquette, Ellar Coltrane, Ethan Hawke, Lorelei Linklater
Režisora Ričarda Linkleitera „Puikas gadi” ir unikāls projekts – filma ar vieniem un tiem pašiem aktieriem tika veidota 12 gadus. Filmas sākumā tās galvenais varonis Meisons ir 6 gadus vecs, un filma seko līdzi tam, kas notiek viņa puikas gados - pārcelšanās uz jaunu skolu, pirmā iemīlēšanās, pirmā vilšanās. „Puikas gadi” – tā ir emociju gamma, ko piedzīvo ikviens, kļūstot par pieaugušu cilvēku.

Reklāma
Reklāma

Režisora Ričards Linkleiters veidojis filmas "Before Sunrise", "Before Sunset", "Before Midnight".

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 
Lielajā zālē: 01.03. seanss 14:15; 03.03. seanss 20:00
Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.   


Rīgas Improvizācijas teātris – AR ŠARMU PRET KARMU
Jautri un neparedzami stāsti par vitāli svarīgām tēmām.

Izsmalcināti raksturi, spraigas attiecības mūsu acu priekšā gluži kā zem palielināmā stikla. Šarmants naivums mijiedarbībā ar karmisku nolemtību. Uzvar spontanitāte. Skatītāju ieteiktas ainas Rīgas Improvizācijas teātra izpildījumā.

Kā smejies, darbosies arī bārs.

Improvizācijas teātris ir skatuves žanrs, kurā netiek izmantots iepriekš sarakstīts materiāls, visas darbības un dialogi rodas reālajā laikā un vietā.

RIT Improvizē: Raimonds Ruzenieks, Jānis Moisejs, Valdis Sils, Viesturs Vizulis, Jānis Rozenvalds, Elīna Geida, Marģers Majors, Rihards Sniegs, Krišjānis Berķis u.c.
Mūzika: Mārtiņš Zilberts vai Guntis Cimiņš
Gaismas: Georgs Kozulis

Vairāk informācijas: http://www.improvizacija.lv 

Lielajā zālē: 28.02. plkst. 20:00

Ieeja: 15.00 EUR

Biļetes nopērkamas visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv 


MAZAJĀ ZĀLĒ

M.O.Ž. Latvija, 2015. Detektīvfilma, šausmu filma, fantāzija
Garums: 71 min.

Režisors: Aiks Karapetjans 
Lomās: Maksims Lazarevs, Anta Aizupe, Āris Rozentāls

Pēc nesaudzīgām streikojošo strādnieku atlaišanām ostas uzņēmumā, tā īpašnieks nolemj atpūsties, dodoties brīvdienās uz Itāliju ar savu jauniņo sievu. Vakarā pirms prombraukšanas viņa greznajā villā iekļūst viens no atlaistajiem darbiniekiem, jauns vīrietis oranžā ostas strādnieka vestē. Svešinieka slepkavnieciskie nodomi vēlāk izrādās tikai daļa no iespaidīga atriebības plāna.

Filma latviešu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+ 

Mazajā zālē: 27.02. seanss 20:15; 28.02. seanss 19:00; 01.03. seanss 21:00; 02.03. seanss 20:15; 03.03. seanss 18:30; 04.03. seanss 20:15

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

FREIMIS. MĀRTIŅŠ FREIMANIS Latvija, 2014. Dokumentālā filma
Garums: 90 min. 

Režisors: Arvīds Krievs 
Režisora rīcībā ir unikāli videomateriāli, jo, dzīvojot kaimiņos, Mārtiņš viņam uzticējies vairāk – ne kā citiem žurnālistiem, reportieriem, kas par viņu rakstījuši. Ideja par filmas veidošanu režisoram bijusi jau sen, un daudzus gadus tika filmēta Mārtiņa dzīve visā tās daudzveidībā. Sadarbībā ar nodibinājumu „Mārtiņa Freimaņa fonds”, pagājušajā gadā tika vākti ziedojumi, lai realizētu ieceri par filmu. Un nu tā ir gatava! 
Filma latviešu valodā. 

Mazajā zālē: 27.02. seanss 16:15; 28.02. seanss 12:00; 01.03. seanss 12:00; 02.03. seanss 16:15; 05.03. seanss 18:00

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR.

 

TEORIJA PAR VISU (The Theory of Everything) Biogrāfiska drāma. Lielbritānija, 2014 
Garums: 123 minūtes 

Režisors: James Marsh, Anthony McCarten
Lomās: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox, Emily Watson, David Thewlis

5 nominācijas ASV Kinoakadēmijas balvai "Oscar"! Labākā filma. Labākais aktieris. Labākā aktrise. Labākais skaņu celiņš. Labākais adaptētais scenārijs.
2 Zelta Globusa balvas! Labākais aktieris - Eddie Redmayne. Labākais muzikālais noformējums.
10 nominācijas BAFTA balvai - to skaitā Labākā filma, Labākais aktieris - Eddie Redmayne, Labākā aktrise - Felicity Jones, Labākais režisors - James Marsh u.c.
Filma "Teorija par visu" stāsta par vienu dižākajiem prātiem mūsdienu pasaulē – britu zinātnieku Stīvenu Hokingu. Studējot Kembridžā, Stīvens iemīlas mākslas studentē Džeinā, un viņu mīlestība kļūst par lielāko spēku, kas palīdz viņiem pārvarēt dzīves liktos šķēršļus, kad Stīvenam 21 gada vecumā diagnosticē nedziedināmu slimību. 
Filmas pamatā Džeinas Hokingas memuāri "Travelling to Infinity: My Life with Steven".

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 
Mazajā zālē: 28.02. seanss 20:30; 01.03. seanss 16:00; 03.03. seanss 20:15; 05.03. seanss 15:30

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

MĀMIŅA (Mommy) Kanāda, 2014. Drāma 
Garums: 139 min.  

Režisors: Xavier Dolan
Lomās: Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon, Suzanne Clément

Filma "Māmiņa" turpina Dolana iemīļoto tēmu par mātes un dēla attiecībām; šajā gadījumā tā ir vientuļā māte Diāna un viņas grūti audzināmais, hiperaktīvais pusaugu dēls Stīvs. Viņu attiecības nemitīgi ir uz eksplozijas robežas, ne tikai Stīva uzvedības dēļ, bet arī tāpēc, ka Diāna nemaz tik prasmīga māte nav. Par trešo elementu kļūst kaimiņiene Kaila, kas piekrīt mācīt Stīvu, taču arī viņai ir savi noslēpumi...

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Mazajā zālē: 28.02. seanss 16:15; 01.03. seanss 18:30; 03.03. seanss 15:45; 05.03. seanss 20:00
Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.


MEŽONE (Wild) ASV, 2014. Drāma, biogrāfija
Garums: 115 min.
Režisors: Jean-Marc Vallée
Lomās: Reese Witherspoon, Gaby Hoffmann, Laura Dern

Pārcietusi neveiksmīgas laulības un mātes nāvi, Šerila Streida, kura zaudējusi jebkādu cerību uz laimi, pieņem negaidītāko lēmumu savā dzīvē - doties vairāk nekā pusotra tūkstoša kilometru garā pārgājienā pa Klusā okeāna piekrastes kalniem. Pārbaudījumi, kuri sastopami šajā bīstamajā ceļojumā, neatgriezeniski izārstē viņu no dvēseles ciešanām, taču maksa par to ir neticami augsta.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās. 

Vecuma ierobežojums 16+

Mazajā zālē: 27.02. seanss 18:00; 01.03. seanss 13:45; 02.03. seanss 18:00; 04.03. seanss 15:45

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

PUTNCILVĒKS (Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)) ASV, 2014. Komēdija, drāma
Garums: 119 min.
Režisors: Alejandro González Iñárritu 
Lomās: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough, Amy Ryan, Emma Stone, Naomi Watts
Strauji novecojis, slavas zenītā esošs aktieris, kurš reiz atveidoja pasaulslavenu supervaroni, cīnās ar ģimenes likstām, paša ego un citiem šķēršļiem, paralēli cenšoties izveidot Brodvejas izrādi, no kuras atkarīga viņa turpmākā karjera un, iespējams, arī dzīve...
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās. 

Vecuma ierobežojums 16+

Mazajā zālē: 28.02. seanss 14:00; 04.03. seanss 18:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

Kases darba laiks: no 10:00 līdz pēdējā seansa sākumam.
Ieskaties: www.splendidpalace.lv