Rīgā atver modīgā "branča" vietu ģimenes kopābūšanai un draudzeņu pačalošanai

Brančs (brunch) ir amerikāņu izgudrota ēdienreize starp brokastīm un pusdienām, ko tiklab varētu arī saukt par otrajām brokastīm. Visbiežāk brančs tiek ieturēts svētdienās starp plkst. 10 un 14, cilvēki lēnā garā mielojas ar brokastu ēdieniem un aukstām uzkodām: pārslām, šķiņķi, ceptām olām vai olu kulteni, augļu un dārzeņu salātiem, pankūkām ar ievārījumu vai kļavu sīrupu, sulu, kafiju un tēju. Tikpat labi galdā var būt gaļas izstrādājumi, kāda kūka, kukurūzas maize vai franču grauzdiņi (French toast) - maizes šķēles, kas iemērktas sakultā olā, uzceptas un pārkaisītas ar cukuru.

Brokastis meksikāņu gaumē

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Brokastis meksikāņu gaumē

Šī amerikāniskā tradīcija ir kļuvusi populāra visā pasaulē un nu jau savu ēdienkarti un savas mazās tradīcijas vēlo brokastu baudīšanai piedāvā dažādu tautu ēdienu cienītājiem.

Arī Rīgā, Berga Bazārā, tiek atvērts īpašs brīvdienu brokastu jeb branča kvartāls.   Berga Bazārs ir pirmā vieta Rīgā, kur vēlo brīvdienu brokastu, vai tā dēvētā  branča piedāvājumu varēs baudīt vesela kvartāla ietvaros. Kvartāla šefpavāri  sola - viņu piedāvājums atšķirsies no līdzīgām alternatīvām.
 

Laika gaitā Berga Bazārs izveidojies par vietu, kur brīvdienās sanākt kopā un tieši šeit  aizsākās vietējo ražotāju tirdziņu tradīcija. Neraugoties uz to, ka Berga Bazars kopumā atbalsta veselīgu uzturu,  brīvdienu brokastīs drīkst arī nedaudz "pagrēkot".


"Pasaules līmeņa brančs nav  iedomājams bez French toast, pankūkām amerikāņu gaumē un sāļā Eggs Benedict  piedāvājuma. Tāpēc mēs aicinām brīvdienās neuztraukties par ierobožojumiem un  ļauties daudzveidīgam garšas baudījumam," uzskata  Berga Bazāra līdzīpašnieks Aleksis J.Karlsons. Viņam piekrīt dietoloģe Lolita Neimane, kura pati arī ir vēlo brīvdienu brokastu  tradīcijas atbalstītāja.

 

"Vēlās brokastis nozīmē pretstatu ātrajām uzkodām un ēšanai  mūžīgā steigā. Tā ir nesteidzīga ēdiena baudīšana, socializēšanās un lielisks veids,  kā pavadīt laiku kopā ar sev tuviem cilvēkiem. No dietologa viedokļa mums jāmācās  lēnām ēst brokastis arī ikdienā, nevis ar sviestmaizi rokās skriet uz darbu," uzskata  Lolita Neimane.
 

Berga Bazāra kvartālā esošie restorāni un kafejnīcas parūpējušies par atšķirīgiem vēlo  brokastu piedāvājumiem.Restorāns "Bergs" piedāvās vēlo brokastu amerikāņu versiju.
 

Ģimeniska pasēdēšana ar izklaidēm bērniem būs "Andalūzijas sunī", kur brīvdienās būs pieejama  ļoti plaša meksikāņu virtuves bufete. No vairāk nekā 20 dažādām ēdienu variācijām  šeit iespējams pagatavot savas TEX MEX vēlās bokastis. Bērni  kinoteātra K.Suns zālē varēs skatīties teātra izrādi, bet pieaugušie baudīt vēlās  brokastis. 
 

Reklāma
Reklāma

Pieci restorāni - "Bergs" piedāvās vēlo brokastu amerikāņu versiju ar tradicionāliem amerikāņu vēlo brokastu ēdieniem.

Vīna bārs "Garage" lutinās gardēžus ar austerēm un vieglu prosecco vai  šampanieti. Īstā vieta aristokrātiem, kas rītu sāk ar šamanieti.

Gastropub "Cydonia" orientējas uz tradicionālām franču brokastīm ar plānajām franču pankūkām un kruasāniem.

Nesen atvērtā kafejnīca "Buržuja brokastis" orientējas uz vietējo ražotāju  sortimentu un brokastīs piedāvās veselīgus musli un pankūkas ar dažādām piedevām. 

Novembra beigās Berga Bazārā vērsies vaļā jauns restorāns "Zoste", kura šefpavārs  Kārlis Celms sola pārsteigt ar savu versiju par tēmu "amerikāņu brančs". Arī šeit  būs iespējams izbaudīt saldi sāļās garšu kombinācijas.

Vēlo brokastu piedāvājumi katru sestdienu un svētdienu no plkst.10.00 līdz 16.00.