16. novembrī koris "Aura" aicina uz 10 gadu jubilejas koncertu

Īsi pirms Latvijas valsts svētkiem Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris “Aura” gatavojas zīmīgam notikumam – apaļai dzimšanas dienai, kuras svinības tiks atzīmētas 16.novembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā ar koncertu “Dziedot dzimu, dziedot augu”.

Pateicoties diriģenta Edgara Vītola entuziasmam, koristu draudzībai, kā arī dažādu labvēlīgu apstākļu tiešai un netiešai mijiedarbībai, koris piedzīvojis strauju izaugsmi. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pateicoties diriģenta Edgara Vītola entuziasmam, koristu draudzībai, kā arī dažādu labvēlīgu apstākļu tiešai un netiešai mijiedarbībai, koris piedzīvojis strauju izaugsmi. Publicitātes foto.

Svētkus kopā ar kora dalībniekiem un diriģentu Edgaru Vītolu aicināts svinēt ikviens mūzikas mīļotājs. Koncerta programmā iekļautas gan tautasdziesmas, gan pazīstamu komponistu darbi, latviešu dziesmu klasika, kā arī melodijas, ko zina un prot teju katrs latvietis. Tā kā koris savā 10 gadu ilgajā muzicēšanas laikā paguvis sastrādāties un sadraudzēties ar dažādiem sabiedrībā zināmiem māksliniekiem, koncerta apmeklētāji pasākuma laikā var gaidīt dažus pārsteigumus.

 

“Dziedot esam dzimuši un dziedot izauguši līdz vecumam, kad gadu skaitlis tiek rakstīts ar diviem cipariem un priekšā vētrainie pusaudžu gadi. Vētras laikā noder kāds, kam turēties pie rokas, un mūsu lielākā laime būtu turēties pie savu klausītāju rokām. Tādēļ aicinām saviem svētkiem pievienoties ikvienu, kurš vēlas mums šo prieku sniegt – lai ar dziesmas spēku radītu to “Auru”, kas mums apkārt virmos nākamos 10 gadus. Aicinām dziedāt kopā, svinēt kopā un būt kopā!” Koris “Aura”

LU FMF jauktais koris “Aura” ir dibināts 2004. gada rudenī. Pateicoties diriģenta Edgara Vītola entuziasmam, koristu draudzībai, kā arī dažādu labvēlīgu apstākļu tiešai un netiešai mijiedarbībai, koris piedzīvojis strauju izaugsmi. Ar teicamiem panākumiem, iegūstot vairākas godalgas, koris ir piedalījies XXIV un XXV Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos, 25. Starptautiskajā F.Šūberta koru konkursā Vīnē (Austrijā), 6.starptautiskajā R.Šūmaņa koru konkursā un festivālā Cvikavā (Vācijā), starptautiskajā koru konkursā Grand Prix of Choral Music Grācā (Austrijā), starptautiskajā koru konkursā „5th Malta International Choir Competition & Festival”, Valletā (Maltā) un 8.Pasaules koru olimpiāde, Rīgā.

Reklāma
Reklāma

 

Mīlestība pret mūziku, vienotības izjūta un sirsnību izstarojošs enerģijas lādiņš, ko var gūt tikai dziedot – to visu LU FMF jauktais koris “Aura” un diriģents Edgars Vītols cenšas sniegt saviem klausītājiem ikvienā koncertā.

 

Koncerta sākums plkst. 17.00 Biļetes pieejamas tikai iepriekšpārdošanā visās “Biļešu Paradīzes” kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. 


Sīkāk: www.koris-aura.lv