Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs no 24. līdz 30. oktobrim

Šī brīža aktuālās latviešu filmas skatāmas kinoteātrī "Splendid Palace". 

Filmas Izlaiduma gads publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Izlaiduma gads" publicitātes foto.

LIELAJĀ ZĀLĒ:

EIROPAS KINO BIĻETE – NEREDZAMĀ PILSĒTA. Latvija, 2014. Dokumentālā filma
Garums: 68 min.
Režisors: Viesturs Kairišs 
Filma ir stāsts par pilsētu, kas tika būvēta kā paradīze, taču pārvērtās ellē gan pati priekš sevis, gan pasaules acīs. Tagad tā atkal pamazām kļūst par paradīzi, tikai nedaudz savādākā veidā.
Igors Černobiļas teritorijā dzīvo jau desmit gadu. Tādējādi, viņš cenšas atrast mieru un iespēju izbēgt no modernās civilizācijas. Vai viņš ir to atradis? Milicija var ierasties jebkurā mirklī un iznīcināt viņu. Vēl jo vairāk, viņa dzīve „paradīzē” nav nemaz tik pastorāla. Gan personīgās, gan globālās psiholoģiskās problēmas uztrauc viņu. Igors vēljoprojām cenšas atrast savu iekšējo pasauli. Viņš dzīvo plecu pie pleca ar Samosjoliem, cilvēkiem, kuri atgriezās Zonā pēc katastrofas 1986.gadā. Tie ir iedzimtie Černobiļas iedzīvotāji, visi veci cilvēki. Viņi ir atgriezušies turp, lai nomirtu savā „paradīzē”, savu senču mājvietā. Filmā nākotne caurvijas ar pagātni, radot stāstu par vienu pilsētu – par zaudēto un atgūto paradīzi

Lielajā zālē: 29.10. seanss 20:00 PIRMIZRĀDE; 30.10. seanss 17:00 
Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR. 


EIROPAS KINO BIĻETE - MODRIS. Vācija, Grieķija, Latvija, 2014. Drāma
Garums: 98min
Režisors: Juris Kursietis
Lomās: Kristers Pikša, Rēzija Kalniņa, Inese Pudža, Lāsma Kugrēna, Sabīne Trumsiņa, Laura Jeruma, Januss Johansons, Kaspars Zvīgulis
Filmas "Modris" stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem, tas attēlo tikko pilngadību sasnieguša puiša liktenīgu dzīves posmu – konflikts ar māti iziet no rāmjiem, par sīku zādzību māte savu dēlu nodod policijai. Tas puisi noved krustcelēs ar Latvijas tiesu sistēmu un attiecībām ar vienaudžiem. Spēlfilmas scenārijs balstīts uz patiesiem notikumiem.
Lielajā zālē: 24.10. seanss 20:30; 26.10. seanss 14:00; 28.10. seanss 16:30; 30.10. seanss 18:30 

Ieeja: 4.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. Eiropas kino biļetes cena spēkā līdz 30.11.14.


SENIORU SEANSS – BURVESTĪBA MĒNESSGAISMĀ
(Magic in the Moonlight). ASV, 2014. Komēdija

Garums: 97 min. 
Režisors: Woody Allen
Lomās: Emma Stone, Colin Firth, Marcia Gay Harden, Jacki Weaver
Francija, pagājušā gadsimta divdesmitie gadi, gleznainais Azūra krasts, lepnas savrupmājas un bezrūpīga džeza mūzika - uz šī romantiskā fona risinās notikumi režisora un scenārista Vudija Alena jaunākajā filmā „Burvestība mēnessgaismā". Britu iluzionists Stenlijs ieradies Francijā, lai palīdzētu atmaskot iespējamo krāpnieci Sofiju, kura, uzdodoties par gaišreģi, ļaunprātīgi izmanto kādas bagātas ģimenes uzticību. Drīz vien Stenlijs apjauš, ka arī viņš neizbēgami nonācis Sofijas valdzinājuma varā, turklāt viņš tā arī nespēj izskaidrot daiļās jaunkundzes brīnumainās spējas.
Romantiskā komēdija „ Burvestība mēnessgaismā" ir jau astotā lente, ko amerikāņu dzīvais kino klasiķis Vudijs Alens („Jasmīnas stāsts", „Pusnakts Parīzē") pēdējās desmitgades laikā filmējis Eiropā. Pats būdams trīskārtējs „Oskara" laureāts, Alens bez pūlēm spēj piesaistīt saviem projektiem spožākos talantus. Izņēmums nav arī „Burvestība mēnessgaismā", kurā galvenās lomas atveido Emma Stouna („Kalpone", „Vieglas uzvedības teicamniece"), Oskarotais britu aktieris Kolins Fērts („Karaļa runa", „Tāda ir mīlestība"), Oskarotā amerikāņu aktrise Mārsija Geja Hārdena („Polloks", „Noslēpumu upe"), Džekija Vīvere („Optimista stāsts"), Eilīna Atkinsa , Saimons Bakbērnijs un citi.
Vecuma ierobežojums: 12+ 
Filmā angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās. 
Lielajā zālē: 28.10. seanss 13:00

Ieeja: 2.00 EUR, uzrādot apliecību 

 

EIROPAS KINO BIĻETE – CEĻOJUMS UZ ITĀLIJU
(The Trip to Italy). Lielbritānija, 2014. Komēdija, drāma

Garums: 108 min.
Režisors: Michael Winterbottom
Lomās: Steve Coogan, Rob Brydon

Divi draugi, sešas maltītes sešās dažādās vietās ceļojumā pa Itāliju - Ligūrijā, Toskānā, Romā, Amalfi līcī un ceļojuma noslēgumā - Kapri.
Lieliskie britu komiķi Stīvs Kūgans un Robs Braidons dodas ceļā, atkārtojot slavenāko romantisma laikmeta dzejdaru ceļojumu pa Itāliju. Viņi izbauda gardas maltītes skaistākajās vietās Itālijā – no Ligūrijas piekrastes līdz pat Kapri salai, lieliski pavadot laiku – velkot viens otru uz zoba, improvizējot un atdarinot Betmena balss tembru, kā arī apspriežot filmas. 

Režisors Maikls Vinterbotoms virtuozi ataino Itālijas idilliskās ainavas un gastronomisko mākslasdarbu tapšanas procesu, uz šī fona izceļot abu aktieru spraigo un asprātīgo saspēli. 

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.
Vecuma ierobežojums: 16+
Lielajā zālē: 26.10. seanss 20:00; 28.10. seanss 18:30 
Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.   

 

EIROPAS KINO BIĻETE - IZLAIDUMA GADS. Latvija, 2014. Drāma
Garums: 108 min.
Režisors: Andris Gauja
Lomās: Inga Alsiņa, Mārcis Klatenbergs, Ieva Apine, Gatis Gāga, Liena Šmukste, Marina Janaus, Ivars Auziņš, Andrejs Smoļakovs
Jaunā skolotāja Zane pēc piedzīvotas vilšanās personiskajā dzīvē cenšas visu enerģiju veltīt darbam – viņa cenšas nodibināt kontaktu ar savu audzināmo klasi – nepakļāvīgiem kādas Rīgas skolas jauniešiem. Viņa dara vairāk, nekā prasa pienākums, – rīko ekskursijas vairāku dienu garumā, mājas ballītes, ļauj pie sevis palikt skolēniem, kam mājās ir sarežģījumi, un tas ļauj Zanei sasniegt patiesu draudzību ar klasi. Taču viņai, tāpat kā daudziem jauniem skolotājiem, ir grūti ieturēt pietiekamu distanci, un jaunie ļaudis drīz vien kļūst tikpat kā par viņas ģimeni. Kad Zane aptver, ka viens no skolēniem ir iemīlējies viņā, Zane nonāk sarežģītas izvēles priekšā – ļauties personīgai laimei vai palikt uzticīgai savam labās skolotājas ideālam.
Filma "Izlaiduma gads" ("The Lesson"), kas pasaules pirmizrādi piedzīvoja 27. augustā Monreālas starptautiskā kinofestivāla konkursa skatē, ir režisora Andra Gaujas debijas spēlfilma. Andris Gauja un filmas operators Aleksandrs Grebņevs guva plašu ievērību pasaulē ar savu iepriekšējo darbu - dokumentālo filmu „Ģimenes lietas”, kas uzvarēja ASV lielākajā dokumentālo filmu festivālā „Silverdocs”, kā arī piedalījās vairāk nekā 25 starptautiskos kinofestivālos visā pasaulē.

Filmā "Izlaiduma gads" galveno lomu atveido Inga Alsiņa-Lasmane, un tajā līdzās profesionāliem aktieriem ir apzināti izvēlēti daudzi jaunieši bez iepriekšējas pieredzes kino. Tajā lomas atveido arī Gatis Gāga, Liena Šmukste, Marina Janaus, slavenais Krievijas aktieris Andrejs Smoļakovs, kā arī daudzu Latvijas skolu un augstskolu jaunieši: Mārcis Klatenbergs, Ieva Apine, Edgars Siliņš, Elza Feldmane, Agirs Neminskis un daudzi citi.
Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.
Vecuma ierobežojums: 16+
Lielajā zālē: 24.10. seanss 18:30;  26.10. seanss 18:00; 28.10. seanss 20:30 

Ieeja: 4.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. Eiropas kino biļetes cena spēkā līdz 30.11.14.

 

EIROPAS KINO BIĻETE – 
SIMTGADNIEKS, KAS IZKĀPA PA LOGU UN PAZUDA. Zviedrija, Horvātija, 2013. Piedzīvojumu komēdija

Garums: 114 min.
Režisors: Felix Herngren
Lomās: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg
Filmas pamatā ir pasaulē slavens bestsellers par sirmgalvi, kurš savā 100. dzimšanas dienā nolemj mainīt savu dzīvi. Viņš sakravā čemodānu, izkāpj pa logu un pazūd no pansionāta. Nozadzis narkobaronam koferi, pilnu ar naudu, viņš uzsāk savu aizraujošāko dzīves piedzīvojumu. Alanam Karlsonam šis neparastais piedzīvojums nav pirmais. Gadsimta laikā viņš ir vakariņojis ar ASV prezidentu Hariju Trūmenu, stopējis kopā ar Vinstonu Čērčilu, devies kruīzā kopā ar Mao Dzeduna sievu, kājām apgājis Himalajus un palīdzējis PSRS tikt pie atombumbas.

Filmas režisors un scenārija autors ir pazīstamais zviedru režisors un producents Fēliks Harngrēns.

Filma zviedru, angļu, vācu, franču, spāņu, krievu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Vecuma ierobežojums: 12+ 
Lielajā zālē: 29.10. seanss 15:30; 30.10. seanss 20:30
Ieeja: 4.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. Eiropas kino biļetes cena spēkā līdz 30.11.14.


EIROPAS KINO BIĻETE – ZELTA ZIRGS

Latvijas-Lietuvas-Luksemburgas -Dānijas kopražojums, 2014. Animācijas filma-pasaka bērniem 
Garums: 79 min. 

Režisors: Reinis Kalnaellis
Lomas ierunājuši: Edgars Kaufelds, Zane Dombrovska, Laima Vaikule, Uldis Dumpis, Edgars Lipors, Jānis Kirmuška, Ģirts Jakovļevs, Inese Ramute, Gunārs Placēns, Andris Bērziņš, Jānis Jarāns, Pēteris Šogolovs, Dainis Porgants 
Melnā māte cenšas sagrābt varu pār pasauli, vairo skumjas un krāj asaras no visiem, kas raud par neveiksmēm, nelaimēm un aizgājējiem. Vecā ragana vēlas nogalēt Princesi, jo tad raudātu visa karaļvalsts un Melnā māte iegūtu absolūtu varu.
Kad karaļmeita dodas izjādē pa mežu, ragana  sagūsta meiteni un ieslēdz Princesi stikla zārkā. Dzīvības aizstāvis - Baltais tēvs stājas ceļā un rada neiespējami stāvu un augstu ledus kalnu, kas septiņus gadus un septiņas dienas paglābs  Princesi no Melnās mātes. Tikmēr drosminieki var princesi izglābt!?
Lielajā zālē: 24.10. seanss 17:00; 26.10. seanss 12:30; 28.10. seanss 15:00; 29.10. seanss 18:00 

Ieeja: 4.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. Eiropas kino biļetes cena spēkā līdz 30.11.14.

 

EIROPAS KINO BIĻETE –  AKMEŅI MANĀS KABATĀS. Latvija, 2014. Animācijas filma
Garums: 88 min. 

Režisore: Signe Baumane
Lomās: Signe Baumane

Animācijas filma pieaugušajiem - patiesos notikumos balstīts fantastisks stāsts par piecām Signes Baumanes dzimtas sievietēm, Signi pašu ieskaitot, viņu cīņu ar dzīves pārbaudījumiem, depresiju un neprātu. Šai skaudrajā un tai pat laikā humora pilnajā filmā Latvijas vēstures peripētijas savijas ar personīgiem pārdzīvojumiem un stāstiem par ģimenes noslēpumiem, mīlestību un laulību.
Vecuma ierobežojums: Līdz 12 g.v. - neiesakām
Filma latviešu valodā.
Lielajā zālē: 26.10. seanss 16:00

Mazajā zālē: 24.10. seanss 18:00; 26.10. seanss 18:00; 28.10. seanss 16:00; 29.10. seanss 20:30 

Ieeja: 4.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. Eiropas kino biļetes cena spēkā līdz 30.11.14.

 

EIROPAS KINO BIĻETE –  PĀRI CEĻIEM UN UPEI. Dokumentālā filma. Garums: 140 min.
 
Režisori: Ivars Seleckis, Rainers Komers, Betina Henkele, Audrius Stonis, Jāks Kilmi, Jons Bangs Karlsens un Sergejs Lozņica
 
Notiks septiņu Eiropas mūsdienu dokumentālā kino klasiķu veidotās filmas „Pāri ceļiem un upei” pirmizrāde Latvijā. Filma tapusi Eiropas kultūras galvaspilsētas projekta “Force Majeure. Riga”  ietvaros. Pirmizrādē piedalīsies filmas autori – Latvijas režisors Ivars Seleckis, Rainers Komers no Vācijas, Betina Henkele no Austrijas, Audrius Stonis no Lietuvas, Jāks Kilmi no Igaunijas, Jons Bangs Karlsens no Dānijas un Sergejs Lozņica no Ukrainas. Pasākumā piedalīsies arī filmas līdzautori, Latvijas antropologi: Ieva Raubiško, Agnese Cimdiņa, Māris Prombergs, Māra Pinka, Dace Dzenovska un Garets Hamiltons, kā arī aicinātie viesi. Filmas režijas konsultans ir Dāvis Sīmanis.

Filma „Pāri ceļiem un upei” ir 7 ārpusnieku skats uz Rīgu, tādu, kādu pilsēta sevi nav ieraudzījusi un mēs to līdz šim neesam saskatījuši. Septiņu Eiropas mūsdienu dokumentālā kino režisoru veidotas epizodes par Rīgas apkaimēm un to iedzīvotājiem apvienotas vienā, pilnmetrāžas filmā, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas sociālantropologiem.

Lielajā zālē: 25.10. seanss 12:30

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem - 3.00 EUR.

 

MAZAJĀ ZĀLĒ:

VĀCU KINO KLUBS – SUPEREGO UN TU. (Über-Ich und Du). Vācija 2014
Garums: 93 min.
Režisors: Benjamins Heizenbergs
Lomās: Georgs Frīdrihs, Andrē Vilmss 

Komēdija ar diviem žanriski pretējiem raksturiem, kurus pret pašu gribu kopā saved nejaušība. 

Reklāma
Reklāma

Parādi pie nepareizajiem cilvēkiem ātri kļūst nepatīkami. Nikam Gutlihtam, sīkam blēdim un vērtīgu grāmatu gadījuma piegādātājam, jānoiet pagrīdē. Nejaušība viņu aizved uz mājām pie ievērojamus gadus sasniegušā slavenā psihologa Kurta Lēdiga, kurš, par spīti vecuma aizmāršībai, pataloģiskai virtuves fobijai un acu tikam, ar rokām un kājām ir pret ieplānoto pārcelšanos pie meitas. Pārpratuma dēļ Niks tiek nolīgts par pieskatītāju – tas ir glābiņš Nikam, kurš Lēdiga izsmalcinātajā bungalo pie Ammeres ezera atrod lielisku paslēptuvi, un iespēja Kurtam bez apgrūtinošās ģimenes klātbūtnes gatavot savu uzstāšanos gaidāmajā simpozijā, ko visi uzskata par neiespējamu.
Abu ārkārtīgi stūrgalvīgo individuālistu nejaušā kopādzīvošana ātri vien izvēršas dinamiskā konstelācijā ar ievērojamiem centrbēdzes spēkiem. Kamēr Kurts savā nenosvērtajā dzīvokļa biedrā atklāj ļoti interesantu izpētes objektu un nejautājot pakļauj viņu patvaļīgai terapijai, Niks Kurta vērtīgajā bibliotēkā samana vienreizēju savas finansiālās situācijas uzlabošanas iespēju.
Taču Nika gadījuma mīlestībai, grāmattirgotājai Norai, ir apnikušas viņa bailes no saistīšanās, kreditori ir atraduši ceļu uz Ammeres ezeru, ciemos piesakās Kurta ģimene un Niks sāk pamanīt nebrīvprātīgās ekspresterapijas raisītas pārsteidzošas blakusiedarbības. 
Abu nevienādo varoņu likteņa pavedieni neatšķetināmi savijas, līdz dramatiska terapeitiska savstarpēja atklāšanās kalnu nakts vientulībā vairs neatstāj vietu izlocīšanās mēģinājumiem… 

„Ļoti komiski, valdzinoši un ar šarmantu mīlestību pret detaļām!“Tagesspiegel
„Patvaļīga komēdija ar bagātīgu asprātības devu un grotesku zemtekstu!“Radio Bremen

Filma vācu valodā, subtitri angļu valodā, sinhrons tulkojums latviešu valodā.

Goethe-Institut Riga sadarbībā ar kino "Splendid Palace".

Papildu informācija: http://ueber-ich-und-du.de/
Mazajā zālē: 30.10. seanss 19:00 
Ieeja: 3.00 EUR   


EIROPAS KINO BIĻETE – SAPROTI MANI, JA SPĒJ. (Incompresa). Itālija, Francija, 2014. Drāma
Garums: 108 min.
Režisore: Azia Ardžento
Lomās: Džūlija Salerno, Šarlote Gensbūra, Gabriels Garko
Ārijai it kā ļoti laimējies. Viņai ir skaista māja, ko apmeklē slavenākie mākslinieki, stilīgi apģērbi un liela brīvība, bet viņa ir ļoti vientuļa meitene. Māte (Šarlote Gensbūra), bohēmiska mūziķe, un tēvs (Gabriels Garko), pazīstams aktieris, vairāk laika velta darbam un skandāliem nekā rūpēm par meitu Āriju. Arī māsas neizrāda nekādu interesi. Klasesbiedri viņu apskauž un vērpj intrigas. Mierinājumu viņa rod melna kaķa sabiedrībā – šķiet, tikai viņš ir meitenei pieķēries. Ritot vecāku šķiršanās drāmai, Ārija mūždien pārceļas no mātes pie tēva un atpakaļ. Alkdama savas patības, viņa klīst pa Romas ielām, kur dienu un nakti kāds ballējas, tusējas panki, skan dažāda mūzika – gan Braiena Molko, gan Džastina Pīrsona. Pat visdrūmākajos brīžos viņai piemīt tīra bērnišķīga sirsnība. Kad ir tik ļauni, ka, šķiet, sliktāk nevar būt, aust jauna diena. Filma nav par bērniem. Tā ir par pieaugušajiem, kuri netiek galā ar vecāku lomu. 
Larsa fon Trīra mūza Šarlote Gensbūra meistarīgi tēlo bohēmisko māti, kuras maigumu nomāc mākslinieces daba, smieklu lēkmes mijas ar histēriju. Režisore Azia Ardžento neslēpj, ka filma ir autobiogrāfisks stāsts. Daudziem tas būs tuvs un saprotams. Kas gan reizēm nav juties svešs savā ģimenē?

Filma itāļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.
Vecuma ierobežojums: 16+ 
Mazajā zālē: 24.10. seanss 20:00; 26.10. seanss 12:00; 28.10. seansi 18:00, 20:00
Ieeja: 4.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. Eiropas kino biļetes cena spēkā līdz 30.11.14.


EIROPAS KINO BIĻETE – SPĒLMANIS. Latvija, Lietuva, 2013. Treilleris, drāma
Garums: 109 min.
 
Režisors: Ignas Jonynas
Lomās: Vytautas Kaniušonis, Oona Mekas, Romuald Lavrynovis, Valerijus Jevsejevas, Lukas Keršys, Jonas Vaitkus, Arturas Šablauska, Simonas Lindešis 

Vinsents ir labākais no ātrās palīdzības dienesta darbiniekiem, bet viņam ir viena notpietna kaislība – azartspēles. Tās dēļ viņš regulāri nonāk finansiālās grūtībās un ir spiests meklēt radikālus risinājumus, lai nomaksātu savus spēļu parādus. Kādu dienu Vinsents nolemj izveidot pats savu, nelegālu azarstpēli, kas saistīta ar viņa profesiju. Iesākumā iesaistās tikai ātrās palīdzības dienesta darbinieki, taču drīz tās popularitāte strauji pieaug – kolēģi kļūst par bukmeikeriem, pats Vinsents pārrauga spēles banku. Nauda plūst straumēm, agrākās materiālās problēmas aizmirstas, Vinsents uzsāk kaislīgu dēku ar skaisto kolēģi Ievu. Bet dzīve viņam ir sagatavojusi jaunus pārbaudījumus, kas liek pieņemt liktenīgus lēmumus.  Mīlestība, dzīvība un nāve tiek likta uz spēles.

Vecuma ierobežojums: 16+
Filma lietuviešu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.
Mazajā zālē: 26.10. seanss 16:00 
Ieeja: 4.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. Eiropas kino biļetes cena spēkā līdz 30.11.14.

 

ROVERS. Austrālija, ASV, 2014. Krimināldrāma
Garums: 102 min.
Režisors: David Michôd
Lomās: Guy Pearce, Robert Pattinson, Scoot McNairy
Deivida Mišo filma "Rovers", kurai prognozē tikpat lielus panākumus kā "Dzīvnieku karaļvalstij" (Animal Kingdom), stāsta par pasauli 10 gadus pēc tās finansiāla sabrukuma. Tajā likumiem vairs nav nekādas varas, un dzīve kļuvusi ārkārtīgi grūta. Filmas centrā ir vientuļnieks Ēriks (G. Pīrss), kurš klejo pa pamestām pilsētām un nomaļiem ceļiem. Kad noziedznieku banda nolaupa viņa auto, viņš dodas tiem pa pēdām un ceļā sastop bandas locekli Reju (R. Patinsons), kurš, būdams ievainots, pamests iepakaļ. Ērikam atliek vien paļauties uz Reja palīdzību, lai varētu sadzīt pēdas laupītājiem un atgūt savu automašīnu – vienīgo lietu, kas viņam ir būtiska.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Vecuma ierobežojums: 12+
Mazajā zālē: 26.10. seanss 20:00; 29.10. seanss 18:30 

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 


EIROPAS KINO BIĻETE –  UZ SPĒLES LATVIJA. Latvija, 2014. Dokumentālā filma
Garums: 88 min.

Režisors: Pēteris Krilovs 

Pilnmetrāžas dokumentālās filmas “Uz spēles Latvija” atslēgas kods ir gadaskaitlis 1949. Tajā gadā ir piedzimis filmas režisors. Viņa personiskais stāsts par tēva nāvi čekas represiju kampaņā cieši savijas ar padomju Latvijas čekistu viltīgo spēli pret zviedru-angļu-amerikāņu izlūkdienestiem. 60-tajos gados ar čekas līdzdalību Latvijā top grāmata, pēc tam arī aktieru filma “Kad lietus un vēji sitas logā”, vēlāk arī TV pseidodokumentāls seriāls par to, kā padomju čekisti apveda ap stūri rietumu spiegus. 
Filmas stāstu veidos cilvēku likteņi, kas dažādu iemeslu un motivācijas rezultātā ir kļuvuši par šīs ‘spēles’ dalībniekiem. Lai to izdarītu, vairāku gadu garumā ir savākts unikāls dokumentu, liecību, čekas apsūdzību materiālu klāsts, kā arī intervijas ar reāliem prototipiem un ekspertiem. Ar šo filmu tiek atmaskota viena konkrēta padomju varas nelietības epizode. Lai skatītājs iejustos čekas nopratināšanas atmosfērā, filmas autori skarbās liecības un  protokolu lapas ir atdzīvinājuši plastilīna animācijā. Brīžiem kontrastaina un ironiska  kino arhīvu  montāža, atdzīvināta Eiropas politiskā karte un grafikas līdzēs arī nesagatavotam skatītājam orientēties līdz šim maz zināmos vēsturiskos notikumos.

Mazajā zālē: 24.10. seanss 16:00; 26.10. seanss 14:00; 29.10. seanss 16:00; 30.10. seanss 16:00

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem - 3.00 EUR.


JAUNAJĀ ZĀLĒ:

"PSIHOANALĪTISKAIS KINO KLUBS" – "Psihoanalītiskie kino vakari Splendid Palace"

Latvijas Igaunijas Psihoanalīzes grupas Psihoanalītisko domu un diskusiju klubs sadarbībā ar kinoteātri „Splendid Palace” aicina uz pasākumu ciklu „Psihoanalītiskie kino vakari Splendid Palace”. Šajos vakaros iecerēta filmu apskate ar pievienotu psihoanalītisku komentāru pirms filmas noskates, kā arī diskusiju ar auditoriju pēc filmas. Katru no vakariem vadīs kāds no Psihoanalītiskā kino kluba biedriem- psihoanalītiskajiem psihoterapeitiem. Vakaru mērķis pulcināt kinoskatītājus un veicināt sarunas par cilvēka iekšējo pasauli. 

Jaunajā zālē: 23.10. plkst. 19:00 

Vakara tēma:   "Dzīves krustpunkti - attīstība vai iznīcība."
Filma „Jasmīnas stāsts”, Vudijs Allens
Vakaru vada: Silvija Lejniece- psihoterapeite, psihoanalītiķe

 

JASMĪNAS STĀSTS. ASV, 2013. Drāma, komēdija
Garums: 98 min.
Režisors: Woody Allen
Lomās: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Bobby Cannavale, Louis C.K., Andrew Dice Clay, Sally Hawkins, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg

Kad elegantās Ņujorkas augstāko aprindu sievietes Jasmīnas dzīvē viss izjūk, tai skaitā laulība ar turīgo uzņēmēju Halu, viņa pārceļas dzīvot pie māsas Džindžeras viņas pieticīgajā Sanfrancisko dzīvoklītī, lai savāktos un mēģinātu sakārtot savu dzīvi.
"Jasmīnas stāsts" ir režisora Vudija Alena ("Pusnakts Parīzē", "Vikija Kristīna Barselona") jaunākā filma, kurā titullomu atveido brīnišķīgā Keita Blanšeta. Viņai līdzās Aleks Boldvins, Sallija Hokinsa un citi.

Angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Ieeja: 
Psihoanalītiskie kino vakari Splendid Palace - Filma 4.50 EUR  
Psihoanalītiskie kino vakari Splendid Palace - Diskusija: 5.50 EUR 

Biļetes nopērkamas kopā! 


PLANĒTA DZINTARS. Latvija, 2014. Dokumentālā filma
Garums: 90 min. 
Valoda: angļu
Režisors: Uģis Olte 
Filmu veidojusi VFS FILMS, balstoties uz LTV raidījuma “Dzintara pusē” 12 sērijām.
Divi latviešu ceļotāji, Gustavs Terzens un Marta Selecka, kliedē priekšstatu par dzintaru kā arhaisku kultūrvēsturisku reliktu un veido moderno dzintara identitātes tēlu. Izrādās, dzintars var būt vērtīgāks par zeltu, mūsdienās kļūstot neaizvietojams daudzās jomās. Iespējams, Baltijas jūras austrumu piekrastes civilizācijas stūrakmens ir gatavots no tīra sukcinīta. Un galvenais – dzintars joprojām ir ideāls mainīšanās simbols, šoreiz pieredzes un kultūras jomās. 
Filma „Planēta Dzintars” tapusi ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē atbalstu un ir iekļauta prezidentūras publiskās diplomātijas un kultūras programmā. Filmas pamatā ir raidījumu cikls „Dzintara pusē”, kas tapis Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas tematiskās līnijas „Dzintara ādere” ietvaros. „Dzintara ādere” ir „Rīga 2014” programmas daļa, kas atklāj tos zinātniskos un kultūras sasniegumus, kam ir izcilības un pasaules līmeņa pienesuma vērtība. Tas ir Rīgas, Latvijas ieguldījums pasaules kultūrā un cilvēces radošās darbības attīstībā.

Filma latviešu valodā.
Jaunajā zālē: 25.10. seanss 15:30; 26.10. seanss 15:30  

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem - 3.00 EUR.

 

RĪGAS STĀSTS / RIGA STORY
Tūristu skaita pieaugums Rīgā kalpojis kā pamudinājums šī darba tapšanai – SIA „Rīgas nami” vēlas demonstrēt tūristiem mūsu pilsētas bagātību – 800 gadu seno vēsturi, pilsētas attīstību cauri gadsimtiem, radīt Rīgas īpašo stāstu.

SIA Rīgas nami un Vides Filmu studija piedāvā Rīgas viesiem jaunu tūrisma produktu - 30 minūšu garu dokumentālu filmu par Rīgu - „Rīgas stāsts/Riga Story”. Filma kalpo kā uzziņas materiāls un stimuls tālākai Rīgas kultūrvēsturisko pieminekļu apskatei, mudina turpināt iepazīt Rīgu tuvplānā.

Filmu veidotāji– scenārists Pēteris Krilovs, režisors – Dainis Kļava, operators – Valdis Celmiņš, mākslinieks Edmunds Jansons, oriģinālmūzikas autors Kārlis Auzāns, vēsturnieks-konsultants – Valdis Klišāns, tulkotāji – Dzintra Džonsa un Kārlis Streips (angļu valoda), Darja Kulagina (krievu valoda), teksta autors – Marats Samauskis, aizkadra balss – Greiems Džonss (angļu valoda), Anatolijs Fetčins (krievu valoda), operatora asistenti – Arvīds Celmalis, Ernests Kļaviņš, krāsu korekcija – Uģis Olte, filmas HD pēcapstrāde – Krišs Roziņš. 

Jaunajā zālē: 25.10. seanss 13:00 (ENG); 25.10. seanss 14:00 (RUS); 26.10. seanss 13:00 (ENG); 26.10. seanss 14:00 (RUS) 
Ieeja: 7.00 EUR (4.92 Ls), bērniem 3.00 EUR (2.11. Ls). Grupu biļetes, sākot no 10 cilvēkiem, 6.00 EUR (4.22 Ls).
Biļetes nopērkamas visās „Biļešu serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv un www.splendidpalace.lv

 

Rīgas Improvizācijas teātris - AR ŠARMU PRET KARMU
Jautri un neparedzami stāsti par vitāli svarīgām tēmām.
Izsmalcināti raksturi, spraigas attiecības mūsu acu priekšā gluži kā zem palielināmā stikla. Šarmants naivums mijiedarbībā ar karmisku nolemtību. Uzvar spontanitāte. Skatītāju ieteiktas ainas Rīgas Improvizācijas teātra izpildījumā.

Kā smejies, darbosies arī bārs.

Improvizācijas teātris ir skatuves žanrs, kurā netiek izmantots iepriekš sarakstīts materiāls, visas darbības un dialogi rodas reālajā laikā un vietā.

RIT Improvizē: Raimonds Ruzenieks, Jānis Moisejs, Valdis Sils, Viesturs Vizulis, Jānis Rozenvalds, Elīna Geida, Marģers Majors, Rihards Sniegs, Krišjānis Berķis u.c.
Mūzika: Mārtiņš Zilberts vai Guntis Cimiņš
Gaismas: Georgs Kozulis
Jaunajā zālē: 24.10. plkst. 20:00

Biļetes nopērkamas visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv 

Kases darba laiks: no 10:00 līdz pēdējā seansa sākumam www.splendidpalace.lv