Restorānu nedēļā par simbolisku samaksu var baudīt izcilus vietējos gardumus
No 13. līdz 19. oktobrim jau sesto reizi pilsētas gardēžus un viesus priecēs Rīgas restorānu nedēļa, kuras laikā par pievilcīgām cenām labākie galvaspilsētas restorāni piedāvās rudenīgas maltītes. Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies rekordliels restorānu skaits – īpašo piedāvājumu būs iespēja baudīt 37 pilsētas labākajos restorānos.
Gatavojoties Rudens Rīgas restorānu nedēļai, pilsētas
iedzīvotājus četras dienas priecēja Restorānu nedēļas busiņš
– mobilais restorāns. Rīdziniekiem un pilsētas viesiem šajā laikā
tika izdalītas vairāk nekā 4 000 talantīgāko šefpavāru
pagatavotas uzkodas, ļaujot ikvienam sagatavot savas garšas
kārpiņas Rudens Rīgas restorānu nedēļai. Restorānu nedēļas busiņš
guva plašu iedzīvotāju atsaucību un lielākie pilsētas gardēži
bija gatavi stāvēt garā rindā, lai baudītu tādus gardumus kā
Baltijas reņģi alus mīklā, ķirbju velutē zupu, dūmotu lasi, meža
sēņu eklērus un daudz citus šefpavāru meistardarbus.
„Rīgā restorānu nedēļa norisinās kopš 2013. gada un ik reizi gan
restorānu skaits, gan cilvēku aktivitāte pieaug. Pavasara
Rīgas Restorānu nedēļas laikā tika pasniegta 3591 īpašā
piedāvājuma maltīte, tādēļ paredzam, ka arī šoreiz tiks
uzstādīti jauni rekordi. Prieks, ka Restorānu nedēļa kļuvusi
par svētkiem pilsētas iedzīvotājiem, tās laikā labākie Rīgas
restorāni kļūst pieejamāki un plašākam cilvēku lokam ir
iespēja iepazīt restorānu kultūru un mūsu talantīgo šefpavāru
kulinārās variācijas sezonāliem ēdieniem,” stāsta Rīgas Tūrisma
Attīstības Biroja valdes locekle Vita Jermoloviča.
15 FOTO
Rīgā - Restorānu nedēļa
+ 11
Skatīt visus
Rudens Rīgas restorānu nedēļā tiks piedāvātas trīs ēdienu
maltītes - uzkoda, pamatēdiens un deserts, ko ikviens
gardēdis varēs nobaudīt par īpaši draudzīgām cenām – 15 un 20
eiro. Šefpavāru piedāvātās maltītes būs katra šefpavāra
radošā lidojuma rezultāts, kam iedvesma gūta latviešu
nacionālajai virtuvei raksturīgajās sezonālajās dabas veltēs.
Rudens Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos
pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā
restorānā. Turklāt šogad daļai restorānu iespējams veikt
rezervāciju arī www.liveriga.com mājaslapā.
Rudens Latvijā ir ražas laiks, kad tiek novākti pavasarī
stādītie dārzeņi un augļi, tādēļ arī Rudens Rīgas restorānu
nedēļas ēdienkartēs dominē rudens labumi – burkāni, bietes, ķirbji,
kartupeļi, kā arī āboli, brūklenes, aronijas un smiltsērkšķi.
Šefpavāri savus viesus lutinās ar tādiem meistardarbiem kā
jaunās bietes ābolu marinādē ar kazas sieru, butes filejas
uzpūtenis ar topinambūru, baraviku-muskatķirbju krēmzupa,
sviesta bute ar aroniju putām, brieža gaļas cepetis meža ogu
mērcē, smiltsērkšķu svaigsiera uzpūtenis, kārtām svilinātā aroniju
kūka un citiem rudenīgiem gardumiem.
„Šī nedēļa no restorānu apmeklēšanas ikdienā atšķiras ar to, ka
tās ietvaros saviem apmeklētājiem mēs piedāvājam tikai
sezonālus produktus. Restorānu nedēļa ir laiks, kad
koncentrējamies uz latvisko virtuvi un iepazīstinām
iedzīvotājus ar šefpavāru risinājumiem no latviešiem labi
pazīstamiem produktiem. Jau zināms, ka veselīga uztura pamats ir
vietējā pārtika; rudens ražu, kas audzēta Latvijā, mūsu
organisms uzņem labāk. Tas ir iemesls, kādēļ Rīgas restorānu
nedēļās izvēlamies Latvijas augu un dzīvnieku valsts produktus, kas
satur vērtīgas uzturvielas un vitamīnus, palīdz pārvarēt
rudens nogurumu un sagatavot organismu ziemas periodam,”
skaidro Latvijas Pavāru kluba valdes priekšsēdētāja Svetlana
Riškova.
Šajā Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies "3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt"", "Ambiente", "Aqua Luna", "Astor", "Avalon", "B-Bārs restorāns", "Benjamiņš", "Bergs", "Burkāns", "Dārzs", "De Commerce Gastro Pub 1871", "Elements", "Garage", "Kaļķu vārti", "KID*", "Kilimanjaro", "La Boheme", "Laine", "Le Dome", "Locale", "Muusu", "Olive Oil Trading Co'', "Ostas skati", "Piramīda", "Renomme", "Ribs&Rock", "Steiku haoss", "Suite", "The Traveller", "Tinto" un "Valtera restorāns", "Zaļais Maksis", "Zvejnieka dēls".