Restorānu nedēļā par simbolisku samaksu var baudīt izcilus vietējos gardumus

No 13. līdz 19. oktobrim jau sesto reizi pilsētas gardēžus un viesus priecēs Rīgas  restorānu nedēļa, kuras laikā par pievilcīgām cenām labākie galvaspilsētas restorāni  piedāvās rudenīgas maltītes. Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies rekordliels restorānu  skaits – īpašo piedāvājumu būs iespēja baudīt 37 pilsētas labākajos restorānos.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

Gatavojoties Rudens Rīgas restorānu nedēļai, pilsētas iedzīvotājus četras dienas priecēja  Restorānu nedēļas busiņš – mobilais restorāns. Rīdziniekiem un pilsētas viesiem šajā laikā  tika izdalītas vairāk nekā 4 000 talantīgāko šefpavāru pagatavotas uzkodas, ļaujot ikvienam  sagatavot savas garšas kārpiņas Rudens Rīgas restorānu nedēļai. Restorānu nedēļas busiņš  guva plašu iedzīvotāju atsaucību un lielākie pilsētas gardēži bija gatavi stāvēt garā rindā, lai  baudītu tādus gardumus kā Baltijas reņģi alus mīklā, ķirbju velutē zupu, dūmotu lasi, meža  sēņu eklērus un daudz citus šefpavāru meistardarbus.
 

„Rīgā restorānu nedēļa norisinās kopš 2013. gada un ik reizi gan restorānu skaits, gan  cilvēku aktivitāte pieaug. Pavasara Rīgas Restorānu nedēļas laikā tika pasniegta 3591 īpašā  piedāvājuma maltīte, tādēļ paredzam, ka arī šoreiz tiks uzstādīti jauni rekordi. Prieks, ka  Restorānu nedēļa kļuvusi par svētkiem pilsētas iedzīvotājiem, tās laikā labākie Rīgas restorāni  kļūst pieejamāki un plašākam cilvēku lokam ir iespēja iepazīt restorānu kultūru un mūsu  talantīgo šefpavāru kulinārās variācijas sezonāliem ēdieniem,” stāsta Rīgas Tūrisma Attīstības  Biroja valdes locekle Vita Jermoloviča.
 

 

Rudens Rīgas restorānu nedēļā tiks piedāvātas trīs ēdienu maltītes - uzkoda, pamatēdiens  un deserts, ko ikviens gardēdis varēs nobaudīt par īpaši draudzīgām cenām – 15 un 20  eiro. Šefpavāru piedāvātās maltītes būs katra šefpavāra radošā lidojuma rezultāts, kam  iedvesma gūta latviešu nacionālajai virtuvei raksturīgajās sezonālajās dabas veltēs. Rudens  Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa  rezervāciju izvēlētajā restorānā. Turklāt šogad daļai restorānu iespējams veikt rezervāciju arī  www.liveriga.com mājaslapā.
 

Reklāma
Reklāma

Rudens Latvijā ir ražas laiks, kad tiek novākti pavasarī stādītie dārzeņi un augļi, tādēļ arī  Rudens Rīgas restorānu nedēļas ēdienkartēs dominē rudens labumi – burkāni, bietes, ķirbji,  kartupeļi, kā arī āboli, brūklenes, aronijas un smiltsērkšķi. Šefpavāri savus viesus lutinās ar  tādiem meistardarbiem kā jaunās bietes ābolu marinādē ar kazas sieru, butes filejas uzpūtenis  ar topinambūru, baraviku-muskatķirbju krēmzupa, sviesta bute ar aroniju putām, brieža gaļas  cepetis meža ogu mērcē, smiltsērkšķu svaigsiera uzpūtenis, kārtām svilinātā aroniju kūka un  citiem rudenīgiem gardumiem.
 

„Šī nedēļa no restorānu apmeklēšanas ikdienā atšķiras ar to, ka tās ietvaros saviem  apmeklētājiem mēs piedāvājam tikai sezonālus produktus. Restorānu nedēļa ir laiks, kad  koncentrējamies uz latvisko virtuvi un iepazīstinām iedzīvotājus ar šefpavāru risinājumiem  no latviešiem labi pazīstamiem produktiem. Jau zināms, ka veselīga uztura pamats ir vietējā  pārtika; rudens ražu, kas audzēta Latvijā, mūsu organisms uzņem labāk. Tas ir iemesls, kādēļ  Rīgas restorānu nedēļās izvēlamies Latvijas augu un dzīvnieku valsts produktus, kas satur  vērtīgas uzturvielas un vitamīnus, palīdz pārvarēt rudens nogurumu un sagatavot organismu  ziemas periodam,” skaidro Latvijas Pavāru kluba valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.
 

Šajā Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies "3 pavāru restorāns "Tam labam  būs augt"", "Ambiente", "Aqua Luna", "Astor", "Avalon", "B-Bārs  restorāns", "Benjamiņš", "Bergs", "Burkāns", "Dārzs", "De Commerce Gastro Pub 1871", "Elements", "Garage", "Kaļķu vārti", "KID*", "Kilimanjaro", "La  Boheme", "Laine", "Le Dome", "Locale", "Muusu", "Olive Oil Trading Co'', "Ostas  skati", "Piramīda", "Renomme", "Ribs&Rock", "Steiku haoss", "Suite", "The  Traveller", "Tinto" un "Valtera restorāns", "Zaļais Maksis", "Zvejnieka dēls".