Ogres Vēstures un mākslas muzejā fototogrāfa Ulda Balgas izstāde

No 10.-25.oktobrim Ogres Vēstures un mākslas muzeja izstāžu zālē ar izstādi „Rādiuss mazāks par 100 (R<100m)” viesojas fotogrāfs Uldis Balga.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

 

Izstādes nosaukums „Rādiuss mazāks par 100 (R<100m)”iezīmē diezgan konkrēti aptveramu fizisku teritoriju, kurā, darbojoties ar fotokameru un meklējot izteiksmes veidus, autors veidojis savu kā fotomākslinieka rokrakstu. Tas noticis astoņdesmito gadu vidū Valkā, darbojoties kopā ar Aldi Dubļānu fotogrupā „Reflex”. Uldim Balgam šis rādiuss nozīmē arī ļoti personisku radošu laboratoriju, kurā koncentrējas viņa kā fotomākslinieka apzināta sākotne: „Asoņdesmitajos, meklējot savu izteiksmi fotogrāfijā, daudz fotografēju un eksperimentēju vidē, kas bija ļoti ierobežotā teritorijā ap manu darba vietu un fotoklubu. (..) Šajās telpās un apkārtnē, pilnveidojot fotogrāfiskās prasmes, pavadīju ievērojamu daļu no sava laika: fotografējot, laboratorijā attīstot filmas, kopējot bildes, veicot dažāda veida pēcapstrādi un turpat balakus telpā iekārtojot ekspresizstādi.Tai laikā fotogrupas „Reflex” telpas Valkas Kultūras namā reizē kalpoja arī kā neformāla radošās jaunatnes tikšanās vieta, kur nereti risinājās garas sarunas par mākslu visos tās aspektos”

 

1999.gadā mākslinieks, dibina pats savu fotoklubu Talsos, kas ir viens no redzamākajiem foto klubiem Latvijā. Uldis Balga ir arī foto kluba „Ogre” draugs, domubiedrs un ilggadīgs sadarbības partneris. Viņa optiķa skats un kameras objektīvs iemūžinājuši Jumpravas pagasta dzīves un sadzīves ainas foto kluba „Ogre” un Ogres Vēstures un mākslas muzeja kopīgi rīkotajā akcijā „Viena diena Ogrē 2008”. U.Balga piedalījies neskaitāmās grupu izstādēs, māksliniekam bijušas vairākas personālizstādes Latvijas Fotogrāfijas muzejā (Zivju dienas- 1995; Formatizācija- 2002; Pedvāles arheoloģija- 2006; Reflex antique- 2007; Kniede- 2013) un Talsu muzejā.

Reklāma
Reklāma

 

Izstādes Rādiuss mazāks par 100 (R<100m)”kodolu veido kolekcija „Deviņas ribas”, kuras „liriskais varonis” ir radiators „Reflex ” telpā. Šo kolekciju papildina bildes no netālās (R< 100) apkārtnes un sadzīves.

Visas fotogrāfijas pašrocīgi izgatavotas uz sudraba-želatīna fotopapīra ar vai bez pēcapstrādes.

 

Izstādes atklāšana un tikšanās ar autoru 9.oktobrī plkst. 17.00. Aicināti visi interesenti. Ieeja atklāšanas pasākumā bez maksas.