"Bērnu kultūras mēneša" programmā - dzintara iepazīšana, seno skolu dzīve un bruņinieku izaicinājumi

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros 2014. gada oktobris Rīgā ir pasludināts par “Bērnu kultūras mēnesi”. Tā ietvaros arī Latvijas Nacionālais vēstures  muzejs aktualizējis savu muzejpedagoģisko piedāvājumu klāstu ar mērķi veicināt bērnu un  viņu vecāku interesi par vēsturi, to parādot un ļaujot izzināt atraktīvā veidā. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Oktobrī Brīvības bulvārī 32 katru sestdienu un svētdienu (4. un 5., 11. un 12., 18. un 19., 25. un 26. oktobrī) plkst.14.00 nodarbība bērniem paredzēta izstādē „Dzintars – Baltijas  jūras dārgakmens”. Kā mazākiem, tā lielākiem bērniem būs iespēja ne tikai pārbaudīt  jauniegūtās zināšanas, bet varēs arī atpūsties, krāsot un zīmēt, salikt puzles – dzintara  rotaslietu attēlus vai izvēlēties piemērotu tērpu papīra lellei un izrotāt to ar dzintara  rotaslietu attēliem. 
 

Savukārt skolēnu brīvlaikā oktobra pēdējā nedēļā (izņemot 27. oktobri) muzejs piedāvā nodarbību skolu audzēkņiem ik dienu plkst. 14.00. Pēc izstādes „Dzintars – Baltijas  jūras dārgakmens” apskates gida pavadībā tie savas zināšanas varēs pārbaudīt, pildot  aizraujošus uzdevumus par dzintara tēmu. 
 

Muzeja Bruņinieku zāle šajās oktobra nedēļas nogalēs pārtaps fotosalonā “Iedzīvini  vēsturi”. Bērni varēs iejusties bruņinieka tēlā, pielaikot bruņinieka galvassegu un vairogu,  vai apvilkt galma dāmas drānas. Šos pārvērtību brīžus vecāki un citi ģimenes locekļi  aicināti iemūžināt fotogrāfijās vai video.
 

Reklāma
Reklāma

11. oktobrī plkst. 12.00 muzejā notiks Ģimenes dienas nodarbība „Senā skola”. Lai  bērni pilnīgāk iedzīvotos attiecīgā laikmeta noskaņās un izprastu vienaudžu dzīvi pirms  100 gadiem un vēl senāk, muzejpedagoģes stāstījumu ilustrēs vēsturiski priekšmeti –  grāmatas, penāļi, skolas lāde, tāfeles un grifeles no muzeja krājuma.